Zombi mami
Blog

Zombi mami

Zombi mami

V zadnjih mesecih sem resno začela razmišljati o tem, da bi morda morala spremeniti ime Izberi modro v Zombi mami. Sploh, ker imam zadnje mesece občutek, da hodim po svetu kot zombi.

Saj včasih spregledam koga od prijateljev ali znancev, ko jih srečam na poti. Ali dejansko sploh ne vem, kateri datum ali dan je? Preprosto imam občutek, da so vsi dnevi enaki in da se vmes dogajajo le grozne in slabe stvari.

Kot zombi mami se počutim tudi, ker sem letos bila že bolna več kot vsa leta prej. Vsak mesec znova se mi pojavi zelo hudo vnetje dlesni, čeprav si dnevno in redno čistim zobe, uporabljam različne zobne kreme, zobne vodice in ostale pripomočke za čiščenje zob.

Prišlo je že do te stopnje, da sem dobila napotnico za paradontologa in seveda moram na prvi obisk čakati minimalno tri mesece. Meni pa se praktično že meša od bolečin, ki mi vse pogosteje povzročajo še migrenske napade.

Poleg tega skoraj na vsake dva meseca zbolim za prehladom. Zadnji prehlad je trajal več kot dva tedna in prav zato imam že v svoji omarici pravo malo mesečno lekarno.

V njej hranim Lekovita sirupe proti kašlju, mazilo Bebival z eteričnimi olji, digitalni oksimeter, termometer in škatlico s čaji. Pogosto seveda najprej zboli Gloria za kakšne tri dni, midva sva kasneje bolna še teden ali dva.

Obenem neuspešno že dva meseca iščem dodatno zaposlitev, saj se v zadnjem času vsak dan znova pojavljajo nepričakovani stroški. In zato si resnično želim najti delo od doma za polovični delovnik ali delo v Ljubljani, Zasavju ali okolici.

Ko je Gloria na začetku septembra začela hoditi v vrtec, sem resnično upala, da bom lahko več delala ter da bom brez težav opravila vse obveznosti, ki sem jih za zdaj postavila na stran.

Ampak žal ni bilo tako, saj je bilo uvajanje v vrtec v prvem tednu le po uro ali dve na dan. Zopet v naslednjem tednu ni spala v vrtcu tako, da sem morala iti po nekaj urah ponjo.

In ko sem že upala, da bo končno vse v redu, je zbolela in tako je zdaj zopet z menoj doma. Upam le, da ta bolezen ne bo preveč vplivala na uvajanje v vrtec in da se bo tja vrnila z veseljem.

V zadnjih mesecih imam preprosto občutek, da se vsi moji načrti, želje in sanje spreminjajo v prah. Preprosto ne glede na trud mi ne uspe nič, česar se lotim. Lahko bi rekla, da tako slabega leta še nisem doživela.

Leto se je začelo grozno in slabe stvari se vlečejo že čez celotno leto z občasnimi izboljšanji.

In ne glede na trud se vsak dan znova v teh dneh počutim kot zombi mami. Še posebej zdaj, ko imam še dodatne zdravstvene težave, za katere upam, da jih čim prej rešim.

Zopet sem sem počutila, kot, zombi mami, ko je bila Gloria bolna in sem cel dan skrbela, da bo dovolj jedla in pila. Obenem sem se šele ob treh popoldne spomnila, da sama tisti dan nisem pojedla ničesar.

In čeprav se trudim jesti zdravo, mi sploh ne uspe shujšati. Poleg tega imam občutek še, da mi zopet primanjkuje železa in da bom morala začeti uživati Floradix Floravital sirup, da si naredim zalogo le-tega.

Zdi se mi tudi, da se dejansko naspim le, ko sem na dopustu na morju in ko nimam vseh teh težav. Ko se končno lahko malce sprostim in pozabim na vse težave.

Saj sem tudi v preteklem tednu zopet postala zombi mami, ko sem nujno potrebovala tiskalnik ta pa, ni deloval oziroma mi je javljal raznovrstne napake, ker sem zamenjala kartuše.

Delovati je začel šele po enem tednu, ko sem pregledala že celoten splet in poskusila tisoč in eno stvar. In še zdaj tiska z napakami, ampak za nujne stvari za zdaj deluje.

V istem tednu so se pojavile še težave s pralnim strojem, ki so sicer trajale že nekaj časa, vendar sem imela zdaj vsega dovolj in sem še enkrat poklicala serviserja, da ga je prišel popravit.

Uspelo mi je, da sem skoraj pozabila, da imamo roditeljski sestanek v vrtcu. Na sestanek sem se spomnila komaj večer prej tako, da sem morala hitro najti še varstvo za Glorio za tisti dan. Na srečo ima Gloria odlična stara starša, ki sta takoj priskočila na pomoč.

In prav zato imam v zadnjih mesecih občutek, da če gre nekaj narobe – gre narobe vse. 🙁 Zdi se mi, ko da tavam v začaranem krogu in postajam prava zombi mama, ki sploh ne ve, kje se jo drži glava.

Vsekakor si želim, da se vse stvari čim prej končno postavijo na pravo mesto ter da težave postopoma rešijo in da končno izgine sindrom – zombi mame … Saj kot pravijo po vsakem dežju, posije sonce. 🙂Zombi mamiImate tudi ve kdaj sindrom zombi mame? 😉

Mogoče ti bo všeč tudi ...