Zima - Izberi modro družina
Blog

Zima

Zima

Kot otrok sem oboževala sneg ter zimo in vedno sem uživala, ko smo se doma sankali z ˝žakli˝, v katerih je bilo le seno. Na vse to imam čudovite spomine le na to, kako smo skupaj s sosedo uničile lesene sani žal ne.

Ko smo se nekega dne hotele sankati, je bilo precej ledeno in sani so nama ˝ušle˝ po hribu ter se zaletele v drevesa tako, da so se popolnoma uničile. Ampak tudi to se zgodi tako, da smo od takrat naprej uporabljale le ˝žakle˝.

Spomnim se tudi, da sem vsakič komaj čakala, da so bile počitnice ali vikend. In obenem upala, da bo sneg, da se bomo spet lahko sankali.

Vse to se je spremenilo, ko sem začela hoditi ven na zabave in sem imela vsakič težave zaradi snega. Predvsem, ker še nisem imela izpita in včasih še ni bil splužen sneg zato morala ostati doma, saj nihče ni mogel priti pome.

Še večje težave sem imela, ko sem naredila vozniški izpit in sem si kupila prvi avto. Takrat sem dobila tudi svojo garažo za avto, ki je bila nekaj metrov oddaljena od naše hiše.

Tako sem vedno morala kidati sneg vsaj eno uro ali dve, da sem sploh lahko kam odšla. In ker sem se vozila z vlakom v Ljubljano, je bila to še večja težava, saj sem morala vsakič vstati zelo zgodaj.

Včasih se je zgodilo tudi, da sem morala čakati na plug, da sem sploh lahko prišla domov. Na srečo mi je Rajko vedno dal veliko napotkov za čim bolj varno vožnjo po snegu, ki sem jih tudi upoštevala.

Zima me spravlja ob pamet še posebej letos, saj me različne bolezni spremljajo že več mesecev. In kljub temu, da jem veliko, sadja in zelenjave ter sem veliko na svežem zraku vsakič znova dobim drugo vrsto bolezni – od prehladov do viroz. Ista zgodba je tudi pri Glorii. 🙁

Zato si resnično želim, da čim prej zima mine ter da se končno pozdravimo. Tudi na splošno nisem navdušena nad snegom, saj je zima letni čas, ki mi resnično ni všeč.

Kar ste verjetno že sami lahko opazili, saj obožujem pomlad in poletje ter predvsem sončne dni. Zato na moji spletni strani vedno lahko najdete ogromno objav na temo morja in počitnic.

Vseeno so lahko tudi lepi zimski trenutki. Na primer, ko gledam Glorio, kako zelo uživa v snegu, ustvarjanju snežakov z bratrancem ter teto in pri sankanju.Zima - Izberi modro družina

Čeprav zadnje mesece ima vsakič isto vprašanje večkrat dnevno ˝gremo na morje˝? Pogosto je to njeno vprašanje na sporedu takoj, ko se zbudi ali ko gremo domov iz vrtca. 🙂

Pozimi so mi všeč tudi sončni zimski dnevi, ki jih je žal premalo. 🙁 Zagotovo pa mi niso več všeč sprehodi po snegu, ko nikjer niso spluženi pločniki. Poleg tega so tukaj še divji in neodgovorni vozniki, ki te namerno ˝zalijejo˝ s stopljenim snegom.

Na ta račun sem letos izgubila že ogromno živcev, saj smo z Glorio večkrat domov prišle popolnoma premočene. Predvsem zaradi nevarnih voznikov in neočiščenih pločnikov.

Morda se razlog, da mi zima ni všeč skriva tudi v tem, da ne smučam in tudi nimam več namena smučati v tem življenju. Predvsem, ker me je strah vlečnic oziroma višine.

In tudi sicer smučanje ni zame – do zdaj sem odšla na smučanje le morda 3 x in nikoli se nisem navdušila nad smučanjem.

Vsakomur je všeč nekaj drugega pravijo – vem, da nekateri obožujejo smučanje, vendar jaz žal nisem med njimi. Ne maram niti mraza niti drsanja ali ostalih zimskih športov.

Če bi imela dovolj denarja bi se zagotovo odselila nekam na morje, kjer bi bilo skoraj vsak dan sonce. 🙂

Kakšno je vaše mnenje o zimi in snegu? Imate radi zimo?

Zima - Izberi modro družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...