zadar - Izberi modro družina
Kratek oddih | Izleti Oddih

Zadar – izlet

Zadar – izlet

Ko smo bili na dopustu v mestu Turanj, o katerem sem pisala v objavi, ki jo najdete tukaj, sem se odločila, da se en dan odpravimo na izlet v Zadar. In ker že nekaj let nisem bila v mestu Zadar, sem se našega izleta zelo veselila.

In tako smo se v sredo zjutraj za nekaj ur odpravili na plažo, nato smo odšli nazaj v hotel, se preoblekli ter se odpravili na izlet proti mestu Zadar. Ne vem ali je bila Gloria tisti dan tako zelo zaspana ali je bil težava v luni ali v čem drugem, ampak bila je resnično nenormalno sitna.

Naša pot do tja je sicer potekala precej mirno. Ko smo prišli tja, je bilo zunaj že zelo vroče poleg tega, smo parkirali zelo daleč stran od orgel, saj sva malce pozabila preveriti, ali so tam v bližini parkirna mesta.zadarIn nato so se začele težave, saj Gloria tisti dan ni hotela biti v vozičku. Poleg tega nama ni hotela dati roke, zato sva morala še bolj paziti na vse avte, ki so vozili mimo. Potem se je pojavila še druga težava, saj so bile povsod stopnice midva pa sva s seboj vzela voziček.zadarIn tako smo morali priti skoraj do orgel, da sva končno našla cesto, kjer sem lahko prišla do morja tudi z vozičkom. Gloria naju med tem časom sploh ni hotela poslušati, da bi lahko v miru in tišini prišli do središča mesta Zadar.zadarMed potjo do tja se je večkrat trmala in se ustavila tako, da sva menila, da bomo tja morda prišli do naslednjega dne. Ko smo končno prišli do orgel, smo bili že vsi trije tako slabe volje, da sem imela občutek, da tako groznega zvoka nisem slišala še nikdar.

In čeprav sem bila zadnjič navdušena nad orglami in sem prav zato želela iti še enkrat tja ter da bi to slišala tudi Gloria. Tako, da smo bili tam morda dve minuti, saj je bilo tudi ogromno turistov. Zato sva se z Rajkom odpravila na pivo v prvi lokal v parku, ki je bil v bližini.

In medtem časom se Gloria še vedno ni umirila, ampak je le nosila kamne iz parka sem in tja ter na ves glas vpila, če ni bilo po njeno. Zato sva le hitro spila ogabno ˝Karlovačko˝ pivo, ki je bilo zelo drago in povrhu ni bilo niti mrzlo. Cena zanj je bila 26 kun.zadarTako, da sva takoj, ko sva spila pivo le hitro plačala in že smo se odpravili, nazaj proti avtu – vsi skregani. In ko sva se peljala nazaj, sva ugotovila še, da so ob orglah bila čisto blizu prosta parkirna mesta. Mi pa smo šli tako daleč peš. Včasih pač pride dan, ko gre vse narobe.

Tako, da smo napoti proti hotelu imeli tišino v avtu. In takoj, ko smo prispeli, sva dala Glorio le še spat za dve uri, saj sva bila izmučena. Do zdaj na dopustu še nikoli ni imela takšnega napada trme.

Zato si želim, da se kaj takega ne ponovi več, saj potem zagotovo ne bomo šli več nikamor na izlet. Kljub vsemu mi je mesto Zadar še vedno zelo lepo mesto in upam, da se tja vrnemo še kdaj. Seveda brez napadov trme ter da popravimo slabe spomine z lepimi spomini.

P. s. tokrat je naš nasmeh z manjšim grenkim priokusom. 🙂 Vesela sem, da se pogosto pobotamo tako hitro, ko se spremo.

Kakšno je vaše mnenje o mestu Zadar? Ste že kdaj bili tam ali šli poslušat morske orgle?zadar

Mogoče ti bo všeč tudi ...