Polaganje ploščic wc
Obnova | Gradnja doma Vse za dom

Wc – Polaganje ploščic

Wc – Polaganje ploščic

Za wc sva se na začetku odločila, da sploh ne bi menjala ploščic in ga tudi ne bi obnavljala. Ko pa sva enkrat začela prenavljati vodovod in odtoke sva kmalu zatem ugotovila, da je wc v zelo slabem stanju.

Saj je bil omet pod ploščicami že zelo slab obenem je bil videz starih ploščic obupen, saj so se nekatere tudi odkrušile med zamenjavo vodovoda. Zato sva se odločila, da če že prenavljava stanovanje, si želiva, da je vse narejeno tako kot mora biti in da mora biti tudi wc odlično prenovljen.

Naprej sva odstranila vse talne ploščice in zamenjala celoten vodovod ter odtoke. Še pred tem sva zamenjala okna in okenske police v wc-ju. Nato sva odstranila še vse ploščice, ki so ostale po stenah, ter celoten omet vse do zidakov.

Nato smo na novo ometali vse stene in jih obenem tudi izravnali kasneje smo le še položili še ploščice in jih zafugirali. Odločila sva se, da bova položila iste ploščice kot v tušu, ki so preproste za čiščenje, ugodne ter seveda tudi modre barve. Prispevki na temo obnove celotnega stanovanja še sledijo …

Tudi pri tem delu sva odločila, da nama pomaga Borut. Saj nama je še pred tem dokončal polaganje ploščic v tušu in kasneje še veliko drugih del v stanovanju.

Za začetek je položil vse stenske ploščice nato še talne ploščice. Ter jih na koncu še zafugiral z isto fugirno maso temno modre barve kot v tušu. Ploščice sva kupila v trgovini Merkur po zelo ugodni ceni 6,99 € za M2.

Spodaj lahko vidite fotografije pred, med in po prenovi wc-ja.

Menim, da je bila najina odločitev, da prenoviva še wc v celoti pravilna. Saj je zdaj videti odlično obenem sva zadovoljna, da sva kljub stroškom obnovila stanovanje v celoti.

Pri tem gre velika zahvala Borutu iz podjetja Parketarstvo Klasika, ki nama je bil v ogromno pomoč pri celotni obnovi stanovanja. Zato ga priporočam vsem, ki iščete kakovostnega parketarja, saj se ukvarja tudi s polaganjem drugih talnih oblog.

 

Ostale prispevke na temo njegovega dela v najinem stanovanju najdete v povezavi.

Zanima me vaše mnenje glede prenove wc-ja? Se vam zdi, da sva se odločila pravilno?

Mogoče ti bo všeč tudi ...