vrtec - izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Vrtec

Vrtec

V prejšnjem tednu smo imeli doma še zadnje priprave na vrtec. V ponedeljek zjutraj sta stara starša Glorio prvič z vlakom peljala v Ljubljano in nazaj. Gloria je bila sprva menda precej prestrašena, za pot nazaj je bila že tako navdušena, da bi najrajši že sama vozila vlak.

Zvečer sva se še v nekaj minutah odločila, da Glorio odpeljeva k frizerki, da ji malce postriže lase spredaj. Saj je imela že precej dolge in so ji že segali preko oči.

Tudi tokrat je striženje na srečo potekalo brez težav, saj je imela frizerka ravno nov stolček za striženje otrok avto – gosenico.

Seveda je imela Gloria s tem avtom ogromno dela tako, da jo je frizerka medtem lahko postrigla, nato ji je z barvami naredila še nekaj pramenov. Gloria si je seveda izbrala modro, vijoličasto in srebrno barvo in bila je cela ponosna, ko smo šli domov, da ima postrižene in še pobarvane lase.

Rajko se je v prejšnjem tednu odločil tudi, da Gloria potrebuje poganjalca. Takšno zanimivo idejo je dobil, ko sta bila prejšnjo soboto, ko sem bila na Blogsiju sama doma in sta si izposodila poganjalca in Gloria je bila nad njim še preveč navdušena.

Zato je še isti dan na spletu poiskal rabljen poganjalec in čez nekaj dni ga je šel iskat in kupit. Sprva se z njegovo odločitvijo sploh nisem strinjala, saj je Gloria zelo živahen otrok in nisem želela, da se takoj poškoduje.

Ampak, ko je šel kupit še čelado ter pripeljal domov poganjalca, in ko sem videla, kako je Gloria navdušena, sem popustila. Res je, da gre zdaj komaj spat in zjutraj komaj čaka, da ga vidi.

Všeč mi predvsem, da je poganjalec zelo lepo ohranjen, čeprav je rabljen, in da cena zanj ni bila visoka. Saj sem sprva hotela, da kupiva novega, ki je morda sploh ne bi zanimal.

V torek sem bila tudi na sestanku z vzgojiteljicama, ki jih bo imela Gloria v vrtcu v letos. Ker sem zelo pozabljiva, sem si vsa vprašanja že prej zapisala na list papirja.

Izpolnila sem tudi vprašalnik, ki sta ga vzgojiteljici zadnjič priložili poleg povabila na sestanek. Z njima sem se pogovorila tudi o vseh vprašanjih, težavah, urniku.

Ampak kljub temu me je bilo malce manj strah, da gre Gloria letos res prvič v vrtec. Morda mi je vse skupaj čudno le zato, ker sem sama prvič šla v vrtec oziroma v malo šolo šele z šestimi leti. Zato sem potrebovala malce več časa, da sem dojela, da je vrtec prava odločitev.

Tudi me pred vstopom v malo šolo sta me vedno doma pazila stara starša. Tako, da sem bila le eno leto v mali šoli in kasneje sem šla že v prvi razred. Po drugi strani sem vesela, da gre Gloria letos prvič v vrtec, saj verjamem, da bom sama končno začela delati manj, saj ne bom imela druge izbire.

Zadnje mesece sem namreč vsak dan delala od jutra do večera in si skoraj nisem vzela odmora razen, ko smo bili na dopustu. Tudi ob koncih tedna sem vedno delala, saj se želela vse delo opraviti čim prej. Po drugi strani sem prejšnjo soboto ugotovila, da delam preprosto preveč.

Ko sem tisti dan, ko sem odšla na Blogsi vprašala Rajkota, ali me je Gloria kaj pogrešala in izvedela sem, da je šla Gloria naprej pogledat v dnevno sobo ali morda delam za računalnikom.

Ter šele nato preiskala še celo stanovanje, da bi me našla, saj sem odšla od doma, preden se je zbudila. Kljub temu, da sem se imela na Blogsiju odlično sem imela zelo slabo vest, da Gloria meni, da nimam dovolj časa zanjo.

Tako, da sem zadnje dni veliko premišljevala o tem, da ima morda tudi Gloria občutek, da vedno le delam, če me naprej išče za računalnikom in ne, kje drugje v stanovanju.

Prav zato sem po eni strani vesela, da gre Gloria v vrtec, da bom dejansko lahko vsak dan delala le 8 ur ali manj. Saj jo bom jaz peljala v vrtec in jo prišla iskat.

Obenem se ji bom lahko tudi popoldne, ko pride iz vrtca bolj posvečala, saj ne bo imelo smisla, da jo le za nekaj ur peljem še v varstvo k starim staršem.

Želim si tudi, da bo uvajanje hitro steklo ter da se bo Gloria hitro privadila na vrtec. Saj bom tako tudi sama lažje uskladila svoje delovne obveznosti in njen vrtec.

V zadnjih dneh sem naročila zanjo tudi nove športne copate preko spleta, da jih bo lahko obula vsak dan za v vrtec, saj so ji prejšnji postali premajhni. Predvsem, ker zadnjič pri nakupu ni hotela sodelovati – o tem sem pisala že v objavi, ki jo najdete tukaj.

Torbo z dodatnimi oblačili in plenice ter zdravniško potrdilo sem tudi že pripravila v prejšnjem tednu. Copatke bo za zdaj imela iste, kot jih je imela doma, saj, so ji novi še preveliki. Vse skupaj sem danes že odnesla v njeno omarico v vrtec.

Z vzgojiteljicama smo se dogovorile, da vsi novinci s svojimi starši pridejo v vrtec danes ob 9. 30. Kar je bilo meni po eni strani še bolje kot, da bi jo le v petek peljala v vrtec za eno uro in nazaj.

Potem bi spet to ponavljala še 14 dni. Zadnje dni sem tudi soltirala njena oblačila. Saj sem oblačila razdelila na del predala, ki bo za vrtec in na oblačila za doma (iz katerih sploh ne morem odstraniti madežev – če ima kdo kakšen nasvet ga bom zelo vesela).

Oblačila za vrtec sem označila tudi z etiketami, ki jih najdete tukaj. Vendar vam predlagam, da za napise uporabite vodoodporen flomaster, ne pisala, ki je priložen etiketam. Saj se pri pranju iz nekaterih oblačil izbriše. Na ostala oblačila sem le napisala njen priimek kar na etikete od oblačil.

Gloria je imela danes prvi dan vrtca – uvajanje oziroma spoznavanje z drugimi. Tako, da so novinci danes imeli le eno uro uvajanja v vrtec. Tudi jaz sem bila med tem časom z njo v vrtcu. Malce so se igrali skupaj, nato so imeli skupaj še malico.

Tako, da za danes ne morem ravno napisati celotne objave. Bom zato v naslednjih dneh malce bolj opisala, kako so potekali najini prvi dnevi uvajanja v vrtec. Želim si, da bodo čim bolj uspešni in brez problemov.

V objavi, ki jo najdete tukaj, sem zapisala še vse o naših pripravah na vrtec.

Kako so pri vas potekali dnevi pred vstopom v vrtec? Kako so vaši otroci sprejeli vrtec in kako dolgo ste imeli uvajanje?

Na spletni strani Mami blogerke lahko spremljate še objave ostalih mami blogerk ob vstopu v vrtec ali šolo.

Mogoče ti bo všeč tudi ...