Voziček za dvojčka - Izberi modro
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Voziček za dvojčka

Voziček za dvojčka

Med prvo nosečnostjo sva se preprosto zagledala v enega izmed vozičkov in dejansko sploh nisva šla na ogled nobenega drugega. Ker dolgo nisva vedela spola in ker sva želela, da bi bil voziček primeren še za naslednjega otroka, sva se odločila za nevtralno – turkizno barvo.

Že takoj sva se odločila, da bova vzela voziček 3v1 torej, da bo imel v kompletu (lupinico, košaro in športni del). Rajko je želel še, da ima tudi čim večja kolesa za boljšo vožnjo ostale stvari naju pri nakupu niso preveč zanimale.

Nakupa tudi nisva obžalovala, saj nama je voziček odlično služil in smo ga uporabljali zelo dolgo. Kljub temu da je Gloria shodila že pri devetih mesecih, sva ga kasneje vseeno uporabljala za daljše sprehode, da je lahko v njem za nazaj spala in vedno smo ga imeli s seboj tudi na morju.

Voziček sva vedno brez težav tudi očistila. Edina napaka, ki jo je imel, je bila, da je imel pregloboko lupinico, zato sva jo morala vedno podložiti. Vendar nama tudi to ni predstavljalo težave, saj sem lupinico uporabljala le, ko smo šli na zdravniške preglede drugače sva imela avtosedež od 0 kg naprej.

Tokrat sem za voziček za dvojčka naredila celoten doktorat, saj sem veliko o vozičkih spraševala tudi po skupinah in dobila sem ogromno različnih izkušenj in mnenj. Dobro sem razmislila tudi o tem, kaj želim, da ima voziček za dvojčka, saj sem se zavedala, da ga bom večinoma časa vozila sama.

Moja merila so tokrat bila: velika kolesa, čim bolj preprosto zlaganje, čim manjša teža vozička ter posameznih delov, zaporeden ali morda vzporedni, nevtralna barva in kakovosten ter obenem ne najdražji na trgu. Obenem sem želela, da je čim ožji, da bi z njim lahko prišla kamorkoli želela sem si tudi, da se vsi deli vozička obračajo v obe smeri.

Sprva sem bila popolnoma prepričana o tem, da bova kupila nov voziček, saj se rabljeni vozički za dvojčke prodajajo skoraj po enaki ceni kot novi. Obenem je nove vozičke skoraj nemogoče videti v živo v trgovinah, saj jih povsod lahko naročiš le preko spleta ali so dobavni roki daljši od 8 tednov (midva sva že tako zamujala z nakupom, saj sva šla na ogled šele v 26. tednu nosečnosti).

Ker nama preprosto ni bil všeč noben rabljen voziček za dvojčka, sva se odločila, da si greva v Maribor in v Mursko Soboto ogledat razliko med vzporednim in zaporednim vozičkom. Pred ogledom sva sprejela skoraj 99 % odločitev, da bova kupila vzporedni rabljen voziček, vendar sva se zelo hitro premislila, saj je bil ta skoraj 8 kg težji od zaporednega poleg tega je bil veliko slabše vozen in ogromen za zlaganje.

Tako, da sva se odločila, da bova rajši kupila zaporedni voziček, kot sva sprva načrtovala. Ko sem ravno hotela naročiti novega sem v bližini našega doma našla točno takšnega rabljenega in odlično ohranjenega, kot sva ga želela naročiti, zato sva se odpravila na ogled in takoj sva ga tudi kupila.

Voziček za dvojčka - Izberi modro

Voziček, ki sva ga izbrala je primeren za enega otroka, za otroka različnih starosti in prav tako za dvojčka, ker ima različne adapterje in dodatke. Je tudi zelo lahek v primerjavi z drugimi vozički za dvojčke in odlično vozen zaradi velikih koles – širino sem testirala tudi z vožnjo po stanovanju.

Edina težava pri tem vozičku je bila, da je imel le en komplet (lupinica, košara in športni del), ker je bil uporabljen za otroka različnih starosti. Tako, da sem en komplet še dodatno naročila v trgovini, kjer sva sprva želela kupiti nov voziček in zdaj upam, da prispe v treh tednih, da bova končno popolnoma pripravljena na prihod dvojčkov.

Zelo sem vesela, da sva se odločila za nakup rabljenega vozička, saj sva tako prihranila kar nekaj denarja obenem je voziček odlično ohranjen in je skoraj kot nov. Pri vozičku mi je najbolj všeč, ker se preprosto zloži in ker so vsi deli zelo lahki in kvalitetno izdelani v primerjavi z drugimi vozički.

Seveda bom več o vozičku lahko povedala v naslednjih mesecih, ko ga bom lahko dobro stestirala. Vendar sem za zdaj sem zelo navdušena nad njim, saj izpolnjuje vsa moja merila.

Za kakšen voziček si se odločila ti – kakšna merila si določila za nakup? Mamice dvojčkov ste izbrale zaporedni ali vzporedni voziček? Rabljen ali nov?

Mogoče ti bo všeč tudi ...