črna gora - izberi modro družina - voziček marela
Otroci | starši Vse za otroke

Voziček – marela in Črna gora

Voziček – marela in Črna gora

Tokrat nam je za naš dopust v Črni gori moja sestra naredila zelo veliko uslugo in nam posodila njun voziček – marelo. Glede na to, da mi vedno na dopustu ogromno raziskujemo smo ga resnično potrebovali.

Zato res nisem vedela, ali naj ga kupim, ali vzamem s seboj, če bo Gloria med tem našim raziskovanjem postala utrujena in bo želela, da jo nosiva.črna gora - izberi modro družina Saj je nošenje postalo že zelo naporno in prav zato sem veliko razmišljala o tem ali naj kupim skiro zanjo ali morda poganjalca. Razmišljala sem tudi o nakupu vozička – marele, vendar se preprosto nisem mogla odločiti za pravega.

Obenem mi je bilo malce trapasto, da bi plačala za voziček marelo 200 € in se Gloria nato sploh ne bi želela peljati v njem. Sicer vedno poudarjam, da lahko vsak izdelek uporabiš tudi pri naslednjem otroku, vendar sem želela najprej preveriti, ali bo Gloria sploh želela biti še v vozičku.

Morda bova voziček – marelo kupila pri naslednjem otroku. Če bova našla kakovosten voziček – marelo po ugodni ceni.

Predvsem bova pri nakupu pazila na naslednje stvari, ki jih ima tudi voziček od sestre (enojen ročaj, da je marela čim bolj zložljiva, da ima veliko strehico za zaščito pred soncem in prostorno košaro za stvari).črna gora - izberi modro družina črna gora - izberi modro družina črna gora - izberi modro družina Moram reči, da nama je bil voziček res v veliko pomoč, da sva se ob večernih sprehodih malce odpočila od tekanja za Glorio. Obenem se je tudi Gloria v njem lahko spočila. Vzeli smo ga s seboj vsak dan tudi na plažo, za tja bi morda potrebovali večja kolesa, saj se je voziček precej zatikal.

Tudi drugače se ta voziček precej preprosto zloži v knjigo. Za pot do Črne gore in nazaj sva na vozičku snela še sprednja in zadnja kolesa, da sva tako prihranila čim več prostora v prtljažniku.

Predvsem sva bila vesela tega, da je Gloria sploh hotela biti v vozičku, saj bi nama drugače le zasedal prostor v prtljažniku. Verjetno ji je bil všeč tudi zato, ker je od njenega bratranca. Hhh 🙂

Nama je bil všeč predvsem enojen ročaj, saj je voziček tako tudi lažje vodljiv. Kljub temu sva potrebovala nekaj dni, da sva se navadila nanj. Saj sva na prejšnjih dopustih vedno uporabljala navaden voziček z velikimi kolesi, ki je seveda odlično vodljiv in ima še ogromno drugih prednosti.

Med drugim je tudi precej bolj stabilen, vendar še žal ne zloži dovolj in zavzame veliko prostora.

V košari vozička – marele je bilo tudi dovolj prostora, da sva vedno in povsod lahko s seboj vzela tudi manjšo hladilno torbo. V kateri so bili vedno spravljeni HIPP sadni žepki različnih okusov, mleko, sok, voda in nepogrešljiva twistshake steklenička.

Seveda nikakor nismo šli brez torbice za pleničke , ki je predvsem zelo priročna in uporabna, saj tako nisva potrebovala nositi s seboj previjalne torbe. Ampak sva imela pri roki vedno pleničke in vlažilne robčke. HIPP sadni žepkičrna gora - twistshakekatkin kotičekMorda bova voziček marelo kupila za naslednji dopust v avgustu, če bomo našli kakšen ugoden hotel na Hrvaškem s polpenzionom. Ampak voziček bova kupila le pod pogoji, da bo izpolnil vse merila, ki sem jih naštela zgoraj.

Saj meniva, da če bi ji kupila poganjalca ali skiro bi imela še več dela z lovljenjem Glorie vsepovsod, saj ima resnično neomejeno energije. No, Gloria je sicer povzročila tudi nekaj novosti v Črni gori med drugim nošenje sončnih očal, obrnjenih narobe.

Saj sva nekaj dni kasneje videla še veliko tudi starejših otrok, ki so nosili očala, obrnjena narobe. Gloria jih je nosila predvsem zato, ker so ji bila očala še malce prevelika vendar, jih je hotela nositi, ker sva jih tudi midva nosila. Ona jih je nosila tudi, ko je bila že tema zunaj. 🙂črna gora - izberi modro družina Povzročila je tudi še eno novost torej vožnjo vozička, ki ga pelje otrok. Kaj naj rečem včasih imam občutek, da želi prehitro odrasti. Med drugim je zaradi tega imela tudi histeričen napad joka in trme.črna gora - izberi modro družina To je bilo videti nekako tako, da so nas vsi bogataši ob najdražjih lokalih in hotelih ter prestižnih trgovinah le nemo gledali. Medtem ko sem Glorio nosila v naročju med njimi, saj nihče ni vedel, zakaj je tako jezna … Mogoče je še, menil, da mučiva otroka, ker je morala sama peljati voziček. hhh

Težava je bila le v tem, da ji nisva pustila, da vozi voziček sama med gnečo. Še dobro, da se nam je to zgodilo le enkrat in še to zadnje dni dopusta. Ustavil nas je tudi starejši par, ki je spraševal, kaj je narobe, in ko sva jima povedala, zakaj Gloria tako kriči, sta se le začela smejati …črna gora - izberi modro družina Menim, da smo bili vsi starši že kdaj v takšnem položaju. Zato me takšni starši, ki so to že izkusili sploh niso niti pogledali, saj so vedeli, da njihovi otroci naredijo isto dramo. Medtem so nas tisti, ki so bili brez otrok ali so imeli že starejše otroke le čudno gledali, kaj je z nami narobe. 🙂

Tudi ostali otroci na sprehodih so občasno naredili celo dramo iz svoje trme. Ampak midva se na to preprosto nisva ozirala, saj sva točno vedela, da je to nekaj normalnega in nihče od otrok ni popoln in brez napadov trme.

Zato se drugič naredite kot, da nič ni in pojdite dalje svojo pot, kot sem to storila sama. Na fakulteti so nam sicer enkrat dali predlog naj se še mi vržemo po tleh in začnemo vpiti in bo otrok sam obupal, ko bo videl, da počnemo isto kot on.

Ampak tega ravno ne moreš početi na morju pred množico ljudi. Kakorkoli že ostali dnevi so minili brez izpadov trme in tudi na sprehodih smo se imeli odlično. 🙂črna gora - izberi modro družinačrna gora - izberi modro družinačrna gora - izberi modro družinaZanima me kateri voziček – marelo priporočate ter če imajo tudi vaši otroci kdaj napad trme na dopustu? 😉

Mogoče ti bo všeč tudi ...