Vodene koze - norice
Mami blogerke testiramo Nakupi plus

Vodene koze – Norice

Vodene koze – Norice

Ali bolezen, za katero upaš, da ne bo doletela tvojega otroka, čeprav veš, da je najbolje zanj, da jo preboli čim prej. Predvsem, ker menda odrasli oziroma starejši veliko težje prebolijo vodene koze, kot otroci ter tudi v veliko hujši obliki.

Pri Glorii je bil začetek vodenih koz skoraj neopazen. Dan pred pojavom pikic je bila v varstvu pri mojih starših doma, ker nisem imela po vrtcu varstva zanjo. In na ta dan je imela le štiri pikice po telesu. Naslednje jutro je bila zelo dobre volje, in ker ni imela nobenih novih pikic po telesu, sem jo odpeljala v vrtec.

Ni minila niti ura, ko sem se ravno pogovarjala z mami in omenila sem ji, da imam občutek, da me bodo klicali iz vrtca. In že v istem trenutku, ko sem prekinila klic, mi je zazvonil telefon in res je bil klic iz vrtca ter novica, da ima Gloria vedno več pikic in da ima verjetno vodene koze.

Vzgojiteljica mi je svetovala, naj le pokličem v ambulanto in si odprem bolniški dopust, vendar sem se želela najprej prepričati, da ima res to bolezen. Zato sem Glorio naročila na pregled k zdravniku. Z medicinsko sestro smo se dogovorile, da pridemo šele ob koncu delovnega časa ambulante, ko ne bo več drugih bolnikov, da bomo lahko v izolaciji.

Zdravnik me je nato v ambulanti naprej vprašal, ali ima Glorio vročino in povedala sem mu, da je nima. Obenem pri njej tudi ni bilo nobenih drugih znakov, da ima vodene koze razen pikic po telesu. Šele, ko ji je pregledal hrbet, je takoj potrdil, da so zagotovo vodene koze in mi povedal, da trajajo približno dva tedna.

Ker so jo pikice vseeno malce srbele ji je zdravnik predpisal še sirup proti srbenju, vendar ker ji ni bil všeč okus, ga naslednje dni preprosto ni hotela spiti. Zato sem po spletu začela iskati, kaj bi ji sploh lahko pomagalo pri tej bolezni in tako sem našla peno PoxClin, ki ji je resnično lajšala srbenje in preprečila morebitne brazgotine.Vodene koze - norice

Še preden sva izvedela za hladilno peno, sva Glorii vsakič rekla, naj pikice le boža, saj nisva želela, da ji ostanejo brazgotine, kot so nama. Kot je priporočeno, sva jo tudi prhala v mlačni vodi in ji kožo po prhanju le popivnala z brisačo. Na kožo ji tudi nisva nanašala nobenih drugih krem ali mazil.

Na različnih spletnih straneh sem prebrala, da se vodene koze lahko pogosto pojavijo tudi po lasišču in po ustih. Zato sem ji v tem času tudi lase in usta redno pregledovala za nove pikice.

Glorii sva tako vsak dan po 3 x na dan s peno PoxClin namazala vse pikice, ki so se pojavile zaradi vodenih koz in takrat se je tudi prenehala praskati. Poleg tega ji je pena tudi pomagala pri tem, da ni imela brazgotin, saj ima pena tudi hladilen in blagodejen učinek.

Hladilna pena PoxClin mi je všeč tudi zato, ker vsebuje le naravne sestavine – aloe vero, kamilico in sivko, ki nežno otroško kožo vlažijo in hladijo. Zato je tudi priporočljivo, da peno pred uporabo hranite v hladilniku.

Gloria je imela veliko srečo, da so bile pri njej vodene koze v blažji obliki in ni imela veliko pikic po telesu. Obenem, zato tudi ni imela veliko težav z njimi.

V vrtec se je lahko vrnila po dveh tednih, ko so se ji posušile čisto vse pikice na telesu, vendar je bila tam le nekaj ur. Saj je zaradi padca odpornosti, ki se pogosto pojavi po vodenih kozah dobila še gripo. Tako, da je zdaj skupno doma že skoraj tri tedne.

Pri katerem letu ste vi ali vaši otroci preboleli vodene koze – norice? Ste/so jih imeli v težji ali lažji obliki?

Vodene koze - norice

Mogoče ti bo všeč tudi ...

1 Komentar

  1. Leonor pravi:

    Ful mi je smesno, kako se vsi starsi grozno bojite vodenih koz, hkrati pa nobenemu ne pade na pamet, da bi svoje otroke cepil proti njim. V nekaterih drzavah vodenih koz skorajda ne poznajo, ker so vecinoma vsi cepljeni.

Komentiranje je onemogočeno.