vikend
Kulinarika Preprosti recepti

Vikend

Vikend

Lahko bi rekla, da je bil pretekli konec tedna kulinarično ali kuharsko obarvan. Saj je Rajko praznoval rojstni dan in zato sem še z večjim veseljem pekla sladice in kuhala večerje.

Že cel teden sem sanjala o mafinih in ravno, ko sem jih hotela začeti peči v četrtek zvečer, se je Gloria odločila, da se gre oprhat. Tako, da sem jo morala najprej skopati, nato pa se mi ni več dalo peči mafinov.

Zato sem se odločila, da jih bom spekla takoj naslednji dan zjutraj. In res sem tako tudi naredila in tudi tokrat sem jih pekla po receptu, ki ga najdete tukaj. Le, da sem v polovico mase dodala mlete lešnike v drugo polovico pa kokos v prahu.vikend

In bili so res okusni, čeprav mi je uspelo, da sem prvih 12 malce zažgala. Saj sem nastavila pečico na previsoko temperaturo, ampak kljub temu so bili zelo okusni in vsi so rekli, da se sploh ne čuti ˝zažgan˝okus.

Zadnje čase imam težave s pečico sploh, ker enkrat pečem v svoji pečici, drugič v mamini.

Za petek zvečer sem se odločila, da pripravim preprosto vikend večerjo – mini pice. Za mini pice sem recept našla na spletni strani Mama Alarm le, da sem ga malce priredila. Ona je sicer mini pice, poimenovala za ˝lene gospodinje˝sama bi jim rajši rekla za ˝iznajdljive gospodinje˝.

Saj so odličnega okusa, kljub temu kako preproste so za pripravo. Tudi mamice ali kuharice si zaslužimo, da kdaj pa kdaj uporabimo kupljeno testo in pripravimo odlično ter okusno večerjo. Sploh za konec tedna, ko je čas sprostitve in s tem ni prav nič narobe.

In moram reči, da so mi za prvič mini pice res odlično uspele ter da so bile tudi odličnega okusa. Hvala Mama Alarm za odlično idejo in recept. Strinjam se tudi s tem, da je najboljše testo domače, če ga kupimo pa je zagotovo najboljše kupljeno testo v Lidlu.vikend

V soboto sem se lotila peke torte za Rajka. Ker mi je zadnjič odlično uspela mascarpone torta in ker je bila tako odličnega okusa sem se odločila, da tokrat ponovim ˝vajo˝.

Recept zanjo najdete tukaj tokrat sem namesto hrušk uporabila ananas. Torto sem namesto s smetano, premazala s stopljeno Milka čokolado. Tako, da res ni bila najlepša, je pa bila zelo okusna, morda le malce presladka za moj okus.

Žal mi krašenje tort ne uspe vedno, saj nisem dovolj potrpežljiva in natančna.vikend

Gloria je cel vikend, ko sem ustvarjala torto govorila le ˝am, am˝ in ˝pihat, pihat˝, saj od svojega rojstnega dne naprej komaj čaka, da ima kdo rojstni dan in da lahko upihne svečke. Samo, da je videla pekač je že vedela, da bomo pekle torto. 😉

V nedeljo zvečer sva se odločila, da gremo na večerjo v najino najljubšo gostilno. To je sicer Rajko predlagal že v petek zvečer, vendar je bilo takrat prepozno, zato je rekel, da naju z Glorio pelje na večerjo v nedeljo.

In zato sva tudi komaj čakala nedeljo, saj obožujeva mehiško hrano. Kot vedno je bila večerja v Kantini na postaji odlična (zopet sva naročila patato in solato hhh). Saj vsakič komaj čakava, da se spet odpeljemo tja. Več o tem si lahko preberete tukaj.vikendvikend

Lahko bi rekla, da sva vikend zaključila s popolno večerjo. Zdaj bo treba spet malce paziti na kalorije. 😉

Kako ste vi preživeli vikend?

Mogoče ti bo všeč tudi ...