Vesela novica - Izberi modro družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Vesela novica

Vesela novica – Kako sva tokrat sporočila novico o nosečnosti?

Veliko sem razmišljala o tem, kako bi tokrat razkrila nosečnost najini družini. Predvsem, ker nisem želela, da spet prvi za nosečnost izve moj zobozdravnik ali kdo drug, ki bi me videl pri ginekologu.

Zato sva se odločila, da bova za nosečnost povedala na praznovanju mojega in Glorijinega rojstnega dne, ko bi bila zbrana najina celotna družina.

Na spletni strani Malčkov svet sem s tem namenom nekaj dni prej naročila prekrasno majico z napisom ˝Postala bom velika sestrica˝. Odločila sem se, bo majčka čudovita v kombinaciji z vijoličastim tutu krilom in obročem v enaki barvi za razkritje vesele novice.

Ker nisem želela, da Gloria takoj vsem pove, da bo postala sestrica, sem ji želela najprej obleči majico in ji šele nato povedati, da bo postala velika sestrica in da bo dobila bratca ali sestrico.

In čeprav menim, da ni čisto razumela tega, je bila kar malce jezna glede moje izjave. Zato se najprej sploh ni hotela obleči v majčko (kot bi vedela kaj jo čaka v naslednjih mesecih hhh).

Kasneje sem jo le prepričala, da obleče čudovito majčko, ko sem ji rekla, da lahko zraven obleče še krilo in bila je zelo vesela. Tako je po kosilu sramežljivo stopila v sobo, vendar ker so bili vsi tako navdušeni nad krilom in majico najprej sploh nihče, ni prebral napisa.

Zato sem rekla Glorii, naj jim reče, naj preberejo napis in najprej so bili tako zelo šokirani, da sploh niso dojeli, da sem res noseča. Nato so nama vsi čestitali in naju povprašali, kdaj imam datum poroda in ali se počutim dobro.

Bili so zelo veseli, zato sva jih le prosila, naj veselo novičko za zdaj ohranijo še zase, vsaj dokler ne bi opravila nuhalne svetline. Saj je takrat za veselo novico izvedela le najina najožja družina, ker sem bila šele v 8. tednu nosečnosti.

Moja mami je bila sicer tudi edina, ki je poleg Rajka še vedela za policistične jajčnike, zato je bila še bolj vesela zame. Rekla mi je, da je že takoj oziroma nekaj dni prej imela občutek, da sem noseča (mamice imajo pač najboljši občutek, ko se zgodi nekaj lepega).

In naslednji dan je za nosečnost izvedel spet še moj zobozdravnik, saj sem ravno takrat imela pregled. Zato sem ga prosila, ali lahko vse plombe in drugo urediva še pred porodom.

Med prvimi sta poleg Rajka za nosečnost izvedela še medicinska sestra pri pediatru in pediater, saj je Gloria ravno takrat imela vodene koze. Zato me je bilo zelo strah, ali lahko škodujejo tudi meni in dojenčku.

Dva dni po tem, ko sva družini zaupala veselo novico, sem na drugem pregledu izvedela še, da pričakujeva dvojčka. Vendar sva se z Rajkom odločila, da jim to novico poveva šele po nuhalni svetlini, saj so že za nosečnost praktično izvedeli takoj po prvem pregledu.

Razmišljala sva, na kakšen način naj jim zaupava novičko in odločila sva se, da jim bova rekla le, da bomo tudi oktobra zdaj praznovali dva rojstna dneva. Kot smo zdaj rojstni dan v marcu vedno praznovale skupaj z Glorio, saj ima Gloria rojstni dan le dva dni pred menoj.

Dvojčka ga bosta tudi zdaj lahko praznovala skupaj. Če bi bilo vse po sreči in če bi tudi tokrat zanosila takoj, bi praktično vsi štirje skupaj praznovali rojstni dan v marcu. Ampak vsaka stvar se zgodi z razlogom in zagotovo se je tudi kasnejša nosečnost z dvojčkoma zgodila zato.

Da pričakujeva dvojčka sem dva tedna po pregledu zaupala tudi svojim staršem. Rekla sem jima, da bomo zdaj tudi oktobra praznovali dva rojstna dneva.

Mami je takoj ugotovila, zakaj gre in me je vprašala, ali bosta zdaj res kar dva in seveda sem jih takoj potrdila. Ati je potreboval še nekaj časa, da je dojel, saj je najprej razmišljal, kdo ima še v oktobru rojstni dan.

Oba sta bila popolnoma presrečna. Kasneje, ko smo imeli družinsko & nosečniško fotografiranje, je imela Gloria na kosilu še vedno oblečeno majico (postala bom velika sestrica) in tako sva novico zaupala še Rajkovim staršem.

Njegova mami me je ravno spraševala, kje sem naročila to majčko. Zato sem izkoristila priložnost in jima povedala isto kot svojim staršem, da bomo zdaj v oktobru praznovali dva rojstna dneva.

Tudi onadva najprej nista dojela, zato sem jima povedala, da se Glorii čez nekaj mesecev pridružita še dva dojenčka. Tudi onadva sta bila zelo vesela najine novice predvsem pa sta bila v šoku.

Kasneje sva novico zaupala še bratu in sestri in nato še svojim prijateljem. Novico o dvojčkih sva sicer kar nekaj tednov skrivala pred vsemi, saj nihče ni pričakoval, da bom zanosila naravno z dvojčki, ker je možnosti za to le 2 %.

Kako ste zaupale veselo novico svoji družini ali prijateljem? Je morda vesela novica koga še posebej šokirala?

Preveri tudi, kakšne težave z zanositvijo sem imela v tej nosečnosti v objavi, ki jo najdeš tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

1 Komentar

  1. Anonimno pravi:

    Kadar je pri zanositvi posredi kakršnakoli hormonska pomoč, zanositev ni naravna. Ravno ženske, ki jim hormonsko pomagajo uravnavati težave z ovulacijo imajo mnogo večje možnosti za dvojčke. Poznam 3 mamice, ki so zanosile z dvojčki ravno po jemanju Dabrostona 😉

Komentiranje je onemogočeno.