Ulcinj
Kratek oddih | Izleti Oddih

Ulcinj – Črna gora

Ulcinj – Črna gora

Ko sva poleti iskala mesto Ulcinj, sva spregledala table in na koncu sva namesto v mesto prišla na čudovito plažo Mojito, o kateri sem pisala že tukaj. Včasih se je lepo malce izgubiti, če tako najdeš prekrasne plaže in kraje, kajne. 😉

Ulcinj sva tako obiskala prvič pred tremi leti. Ker je drugi dan najinega dopusta deževalo sva se odločila, da se zjutraj odpravila v najbolj oddaljen kraj v Črni gori – Ulcinj. In tudi tisti dan sva spregledala table za mesto tako, da sva sprva skoraj že prišla do meje z Albanijo.

Ulcinj Ulcinj

Za izlet v to mesto sva se odločila, ker je le za ta kraj bilo tisti dan napovedano sončno vreme. Žal je bilo lepo sončno vreme povsod šele popoldne, vendar sva takrat že odšla na svojo najljubšo plažo Plavi horizonti.

Ko sva prišla v mesto, sva imela najprej težavo, ker je zelo malo parkirnih mest. In zato sva morala narediti kar nekaj krogov po mestu, da sva končno našla parkirni prostor.

Nato sva se najprej odpravila na sprehod ob plaži ter si ogledala mesto, ki nama je bilo zelo všeč, saj je nekaj posebnega in je obenem tudi zelo starinsko. Zelo zanimivo je tudi obzidje. Več o mestu Ulcinj in njegovih zanimivostih si lahko preberete  tukaj.

Imajo pa tudi zelo lepo peščeno plažo in zato nama je bilo malce žal, da zaradi dežja nisva mogla ostati na plaži. Morda jo obiščeva kdaj drugič, če se bomo še odpravili v Črno goro na dopust.

UlcinjUlcinjUlcinjUlcinjUlcinj

Kasneje tisti dan sva se odločila, da se odpraviva še na kosilo oziroma malico, saj imajo v mestu veliko zanimivih lokalov.

Naročila sva si piščančji kebab in tako sva prvič v življenju dobila postrežen kebab, priloge ter krompirček na krožniku in kebab je bil božanski. Žal se ne spomnim imena lokala.

Ulcinj

Ste že kdaj bili v mestu Ulcinj? Vam je to mesto všeč?

Več o naših dogodivščinah v Črni gori si lahko preberete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...