Ugljan oddih-Izberi-modro
Oddih Počitnice | Potovanja

Ugljan – oddih

Ugljan – oddih

Na dopust na otok Ugljan smo se odpravili s trajektom iz mesta Zadar in tja smo odšli v zadnjem tednu avgusta tik pred začetkom novega šolskega leta. Zelo mi je bilo všeč, da si s trajektom hitro na otoku tako, da tudi ni težav, če se tja odpraviš z majhnim otrokom.

Bivali smo v hotelu Villa Stari Dvor, ki je odličen, saj imajo resnično odlično hrano sploh večerje so bile vsak dan noro okusne. Tudi hotel je zelo prijeten in osebje je bilo zelo prijazno.

Ugljan - oddih - Izberi modro

Edina stvar, ki nas je zmotila, je bilo to, da hotel nima dvigala tako, da smo imeli do sobe res ogromno stopnic, saj smo bili v najvišjem nadstropju, kjer so družinske sobe.

Vendar se nad stopnicami nismo preveč pritoževali, saj smo zato imeli zelo veliko sobo in s seboj sva lahko vzela še dve prenosni posteljici tako, da sta tokrat lahko spali vsaka v svoji postelji.

Midva sva imela zakonsko posteljo in Gloria je spala na kavču. Zdaj, ko nas je pet namreč zelo težko najdeva tako velike sobe v hotelih ali kje drugje in da imajo v ponudbi vsaj polpenzion.

Ugljan - oddih - Izberi modro Ugljan - oddih - Izberi modro Ugljan - oddih - Izberi modro

Lahko bi rekla, da je bil to popoln oddih, saj tudi na plaži ni bilo veliko turistov. Dejansko smo bili ob deseti uri zjutraj sami na plaži tako, da smo vsak dan imeli senco in dovolj prostora za prtljago.

Vsak dan so bili na plaži tudi isti turisti večinoma iz Slovenije in domačini tako, da smo se vsakič celo pozdravljali med seboj, ko smo prišli in odšli iz plaže. Tega nisva doživela še nikjer, saj so bili povsod le tujci in takšna gneča na plaži, da je bil Rajko takoj živčen.

Ugljan - oddih - Izberi modro Ugljan - oddih - Izberi modro

Ugljan - oddih - Izberi modroUgljan - oddih - Izberi modro

Ugljan - oddih - Izberi modro

Plaža je bila prodnata in vedno čista, saj so bili v bližini zabojniki za smeti in obenem so tudi vsak večer pobrali vse smeti po plaži. Ob plaži je bila tudi kabina za preoblačenje.

Ugljan - oddih - Izberi modro

Ugljan - oddih - Izberi modro

Tudi morje je bilo zelo čisto in primerno za majhne otroke, skratka popoln in umirjen oddih za starše. Zvečer smo bili vedno skoraj sami na sprehodih, saj v bližini ni nobenih večjih gostiln, trgovin, hotelov ipd., kar je včasih idealno, če imaš otroke.

Pogrešala sem le kakšno slaščičarno v bližini, vendar so na srečo v hotelu imeli odličen sladoled. Še bolj vesela bi bila kakšne trgovine s hrano v bližini, da nam tja ne bi bilo treba vsakič iti z avtom, vendar tudi to ni bilo tako zelo pomembno, ker smo skoraj vse prinesli s seboj.

Skoraj vsak dan smo tudi odšli na zelo dobro kosilo v lokal, ki je bil na plaži in ki nama je bil resnično zelo všeč, če se prav spomnim, se je lokal imenoval Black Cat – Popeye.

Manjša težava je bila, da so bile sprehajalne poti zelo slabo osvetljene tako, da sem takoj drugi dan kupila prenosno luč za voziček, da so nas tudi drugi lažje opazili in da smo bili varni na sprehodih. Zdaj imava na vozičku za varnost kolesarske lučke o katerih sem pisala tukaj.

Ugljan - oddih - Izberi modro

Razen Glorijinih izpadov trme smo skupaj preživeli res čudovit in sproščen oddih na otoku Ugljan. En dan smo se odpravili tudi na izlet na otok Pašman, ker tam nisva bila že nekaj let in zato smo se ustavili za kopanje, saj imajo prijetno plažo za majhne otroke s plitvim morjem.

Ugljan - oddih - Pašman - Izberi modro

Ugljan - oddih - Pašman - Izberi modro Ugljan - oddih - Pašman - Izberi modro

Ugljan - oddih - Pašman - Izberi modro Ugljan - oddih - Pašman - Izberi modro

Po sprehodu in kopanju smo odšli še na kosilo in jedla sva res odlične pice, vendar se ne spomnim imena gostilne.Ugljan - oddih - Pašman - Izberi modroUgljan - oddih - Pašman - Izberi modro

Ste že kdaj bili na otoku Ugljanu? Vam je všeč? Katero mesto vam je najbolj všeč?

Več idej za oddih najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.