Tuš prenova
Obnova | Gradnja doma Vse za dom

Tuš – Prenova

Tuš – Prenova

Danes bi se rada posvetila temi prenove tuša. Kot sem pisala že v prejšnjih prispevkih, sva v letu 2016 v celoti prenovila najino 110 let staro stanovanje. Zato bi vam danes rada predstavila, kako je potekala prenova tuša in zakaj sva se zanjo sploh odločila.Tuš prenovaKo sva se odločila za prenovo, sva se na začetku dogovorila, da bova le prebelila stanovanje ter prenovila tuš ter da se bomo lahko vselili v roku enega meseca. Na koncu se je ta en mesec spremenil v eno leto, saj sva se odločila, da stanovanje prenoviva v celoti.

Najprej sva začela razmišljati, kam bi sploh postavila tuš. Porajala so se nama tudi druga različna vprašanja (ali naj podreva steno med tušem in wc-jem ter ju tako združiva? Ali naj kupiva rajši tuš kad ali kopalno kad? Polkrožna ali pravokotna tuš kad? Kakšne dimenzije?).

Vprašanj, ki sva si jih postavila, je bilo vedno več. Zato sva si zapisala dimenzije prejšnjega tuša in izmerila, kakšna dimenzija tuša sploh lahko pride v poštev. Pregledala sva ogromno različnih ponudb in lahko rečem, da sva za načrtovanje prenove tuša zagotovo porabila največ svojega časa.

Druga težava je bila, ker je tuš praktično na hodniku. Tako sva se spraševala, če naju bo zeblo, ko se bova prhala in ali bodo težave še s tem, če ravno v času tuširanja kdo pride na obisk. Sploh, ker ne moreš zapreti vrat kot pri običajnih kopalnicah.

Spet naslednja težava je bila, ker je Rajko hotel, da kupiva kanalete za tuš. Samo zato, ker jih je videl v enem izmed hotelov v Nemčiji, kjer smo bivali, ko smo odšli na evropsko prvenstvo v avtoakustiki in so mu bile zelo všeč.

Meni niso bile niti najmanj všeč, saj če se le malce zamašijo, imaš takoj poplavo v kopalnici oziroma v najinem primeru še cel hodnik. Tudi na splošno mi niso bile všeč poleg tega so tudi zelo drage.

Spet sva pregledovala različne ponudbe in nisva našla ničesar po najinih željah. Že večkrat sem omenila, da sovražim spletne strani brez cen in takšnih je med ponudniki kopalniške opreme res veliko.

Zelo sem bila jezna glede takšnih spletnih strani, saj sva imela omejen proračun za prenovo. Obenem, sem vsakič čakala celo večnost na njihov odgovor na moje povpraševanje. Tudi zaradi teh razlogov se spletnih trgovin brez cen izogibam na daleč in le hitro zapiram povezave.

Vse bi bilo v redu, če bi na povpraševanja odgovarjali hitreje ali če bi bile na spletnih straneh vsaj okvirne cene. Tudi to, da visoka cena ne pomeni, da je izdelek kakovosten, kot sem že večkrat omenila.

Za to trditvijo še vedno stojim, saj sem vedno najbolj razočarana nad najdražjimi izdelki. Veliko trgovin se ukvarja le s ˝preprodajo˝ izdelkov po 10 x ceni (sploh otroške trgovine).

Takšne trgovine najbolj preziram, veliko bolj spoštujem takšne trgovine, ki postavijo višje cene za lastno delo in kakovost.

Zato sem bila še toliko bolj vesela, ko sem končno naletela na odlično spletno trgovino, kjer so imeli vse za tuš po cenovno ugodnih cenah in predvsem pravih dimenzij. Poleg tega so bili skoraj vsi izdelki na zalogi oziroma sva nanje čakala največ štiri dni.

Takoj naslednji dan sva se zato odpravila na ogled različnih kabin za prhanje v trgovino Funtrade. In tam sva končno izbrala pravokotno tuš kad, ki jo najdete tukaj kupila sva jo, brez obloge in s sifonom.Tuš prenovaKupila sva tudi tuš vrata trodelna – mat barve, ki jih najdete tukaj. In lahko rečem, da je bil to definitivno najin najboljši nakup, saj sva obenem prihranila kar nekaj denarja pri prenovi ter pridobila ogromno prostora za tuš.

Poleg tega je tuš sedaj zelo uporaben in prostoren. Tam sva kupila tudi tuš set in odlično jedilno mizo, ki je žal nimajo več v ponudbi.Tuš prenovaPrenove tuša in polaganja ploščic se je lotil Borut iz Parketarstva Klasika o tem se pisala že v prispevku, ki ga najdete tukaj. Ploščice sva kupila v trgovini Merkur, stekleno poličko v trgovini Lidl ter armaturo za tuš prav tako v trgovini Merkur.

Protizdrsno podlogo sva kupila v trgovini Jsyk obešalnike za brisače pa v trgovini Kik za le 0,50 € za komplet.Tuš prenovaTuš prenovaZaveso za tuš sem kupila v trgovini Merkur vendar z njo nisem zadovoljna, saj je pretanka.

Zato sem prejšnji mesec kupila novo zaveso za tuš v trgovini Lidl, ki je odlična, saj se čeznjo nič ne vidi in je tudi pralna ter izdelana iz odličnega kakovostnega materiala.

tuš prenova

Drog za zaveso sem kupila v trgovini Momax, najdete ga tukaj kopalniško preprogo pa najdete tukaj.

Luči sva tudi kupila v trgovini Merkur vgradne led panele. Sprva sva hotela kupiti le eno večjo, vendar sva se nato odločila za dve manjši. Tuš prenova Da ne bom še enkrat v prispevek dodajala istih fotografij (pred, med in po obnovi tuša) si jih lahko ogledate tukaj.

Nama je nov tuš zelo všeč? Kakšen se zdi vam?

Mogoče ti bo všeč tudi ...