Turanj - Izberi modro družina
Kratek oddih | Izleti Oddih

Turanj – Oddih

Turanj – Oddih

Pred nekaj dnevi smo se vrnili s krajšega dopusta v mestu Turanj. Že ko smo bili na počitnicah v Črni gori, sva se dogovorila, da bi morda še v avgustu odšli za nekaj dni na dopust. Ampak le v primeru, da najdem res ugodno ponudbo za naš drugi dopust.

Priznam, da nisem pretirano pregledovala ponudb, saj sem menila, da mi sploh ne bo uspelo najti ugodne ponudbe v glavni sezoni. Poleg tega je bil najin drugi pogoj, da je tokrat dopust od doma oddaljen maksimalno pet ur vožnje.

In po naključju sem na Facebooku en dan našla ugodno ponudbo na spletni strani Megabon za bivanje v mestu Turanj. In najprej sem izračunala, koliko stroškov bi imeli še s prevozom ter hrano (večerja, kosilo).

Nato sem Rajku pokazala ponudbo in ga vprašala, ali se z njo strinja. Sprva je bil sicer malce neodločen o tem, ali bi šli še enkrat na dopust ali ne.

Vendar naju je Gloria hitro prepričala, da moramo še enkrat na morje. Saj je že dva meseca od prejšnjega morja vsak dan spraševala ali gremo na morje ali plavati.Turanj - Izberi modro družinaPoleg tega je imel tudi Rajko v službi od dopusta naprej ogromno dela in si je resnično zaslužil malce odmora. In tudi sama sem potrebovala nekaj dni na of, da sem zopet dobila nove sveže ideje za objave in ostale projekte.
Turanj - Izberi modro družinaTuranj - Izberi modro družinaTuranj - Izberi modro družinaAmpak ta dopust zagotovo ni bil eden najlepših, saj je imela Gloria na morju nekaj precej hudih izpadov trme. Rajka je razjezila do te mere, da je rekel, da je to naš zadnji skupni dopust in da gre naslednjič na morje, ko bo sama lahko šla. Ampak seveda ji je čez 5 minut že vse oprostil. 🙂

No, če pozabim na nore izpade trme ter nekaj slabih izkušenj, smo se imeli na dopustu zelo lepo. Saj sva bila zelo zadovoljna s hotelom, kjer sva bivala, več o njem vam povem v naslednjem prispevku. Jedla sva tudi odlične lignje in božansko pico ter najboljši sladoled.

V mestu Turanj sva jedla tudi najslabši sladoled do zdaj. Kje vam razkrijem kmalu. Lahko rečem le, da sva bila zelo vesela, ker sva naročila vsak le po eno kepico. K sreči sva naslednji dan našla božanski sladoled v drugi slaščičarni.

Spet en dan sva jedla božansko pico in naslednji dan v drugi piceriji najbolj ogabno pico. Med dopustom smo obiskali tudi mesto Zadar, kjer je Gloria imela enega od najhujših napadov trme in kjer sva pila daleč najdražje pivo do zdaj.

Prehodili smo tudi celotno mesto Turanj, odšli smo tudi na sprehod in večerjo v mesto Sveti Filip i Jakob. Tudi o tem bom več zapisala v naslednjih prispevkih. Vse o plaži v mestu Turanj si lahko preberete tukaj.
Turanj TuranjPo eni strani kar težko verjamem, kaj vse se nam je zgodilo v le šestih dneh. Sem pa vseeno vesela, da smo odšli na ta dopust. 😉

V mestu Turanj nama je bilo sicer zelo všeč ter tudi plaža. Le malce preveč prometno je, če tam bivaš z majhnim otrokom.

Gloria je sicer na sprehodih raziskovala vse mogoče stvari. Iskala je polžke, gledala rake v morju ter se igrala na odličnih igralih ob plaži.
Turanj - Izberi modro družinaTuranj - Izberi modro družina Turanj - Izberi modro družina Turanj - Izberi modro družina Turanj - Otroško igriščeNa poti domov iz Turanja smo odšli še po nakupih čevelj za Glorio v Novo mesto, saj je potrebovala nove športne copate za vrtec. Ker je imela Gloria v Qlandii zopet izpad trme, smo kupili le malce toplejše čevlje za jesen/zimo zanjo.

Športne copate sem naročila preko spleta, saj ni kasneje ni hotela, več ni preizkusiti nobenih, če so ji prav. Naročila sem tudi nov avtosedež za svoj avto, ki ga Gloria obožuje, saj nima pasov in je zelo udoben.

Tako, da v njem brez težav spi, se igra z igračami in knjigrico ali je. Zdaj je ta avtosedež tudi noro znižan.Turanj - pot Izberi modro družinaOdšla sem tudi po nakupih v trgovino OVS, kjer sem bila prvič in našla sem kar nekaj odličnih majic zase in za Glorio. In vse so bile znižane za vsaj 70 % imeli so tudi še dodatno akcijsko ponudbo. Saj je bil vsak tretji znižani izdelek brezplačen.

Tako, da sem prihranila res ogromno denarja pri nakupu oblačil. In ker nismo imeli dovolj časa še za ostale nakupe, sem se v ponedeljek še enkrat odpravila po nakupih v Qlandio ter si malce napolnila omaro z oblačili po zelo dolgem času.

Le, da sem v ponedeljek s seboj vzela še svoja starša in obiskala malce več trgovin. Saj sem tudi v trgovinah New Yorker, Tally weily in OVS našla kar nekaj odličnih ter tudi ugodnih oblačil.

Dopust smo zaključili s kosilom v najini najljubši gostilni, kamor se odpravimo na kosilo vsakič, ko gremo iz morja. Ali vsaj enkrat na mesec. In tokrat sva se odločila, da zopet naročiva božansko patato con pollo solitario, sama sem tokrat izbrala quesadillas con pollo.
Kantina na postaji hrana Kantina na postaji hranaIn tudi tokrat sta bili obe jedi odlični tako, da smo tudi ta dopust odlično zaključili. In že v avtomobilu na poti domov sva se pogovarjala, da naslednjič, ko bomo odšli tja, naročiva frigane lignje zame (ki jih obožujem) in za Rajka perutničke.

Kakšno je vaše mnenje o mestu Turanj? Ste že kdaj bili tam?

Mogoče ti bo všeč tudi ...