Tretji mesec - malčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Tretji mesec – Malčkov dnevnik

Tretji mesec – Malčkov dnevnik

Tretji mesec malčkovega dnevnika je bil precej pester in predvsem naporen za vse nas. Obe sta bili prehlajeni in sta smrkali obenem sta obema rasli še novi zobki in zato sta bili precej sitni in ponoči veliko budni.

Poleg tega je bilo zunaj še obupno vreme vsak dan je bil le dež in vmes je le dva dni posijalo sonce zato so bili tudi sprehodi v dežju precej naporni.

Sofija in Lucija se zdaj veliko prepirata med seboj in dnevno so na sporedu pretepi, grizenje in praskanje predvsem z Lucijine strani.

Tretji mesec - malčkov dnevnik - Izberi modro družinaV tem mesecu smo šle tudi na mini izlet in kosilo v Laško s starimi starši in tam smo se imeli odlično, čeprav tokrat nismo šli plavat, ampak smo šli le na kosilo in sprehod.

V zadnjih tednih je najbolj aktualna igrača pri nas doma – pečica in prižiganje lučk na njej tako, da sem že naročila varovala za pečico in trenutno, je pečica brez gumbov zaradi varnosti. Iz vseh predalov in omar tudi letijo stvari, če ju pustim le za trenutek sami.

Tretji mesec - malčkov dnevnik - Izberi modro družina

V zadnjih mesecih po porodu je pri meni najbolj aktualna “mami frizura – figa”, saj mi sicer vse tri le trgajo lase in tako vsak dan vsaj nisem popolnoma skuštrana. Obenem mi je zaradi hormonov vedno vroče, če imam spuščene lase.

Lucija je tretji mesec malčkovega dnevnika spet kar nekaj noči prespala pri meni, saj je bila prehlajena, nemirna in obenem sitna, saj so ji rasle štirice tako, da je veliko jokala in se crkljala pri meni.

Dva dni je imela zvečer vročino in prvi dan sva ji dala svečke, drugi dan pa sva rajši počakala, da je vročina popustila. V teh dneh tudi ni hotela piti adaptiranega mleka in tudi gosto hrano je jedla zelo slabo tako, da se je večinoma le dojila in tako na srečo ni dehidrirala.

Prvič smo bili z obema na delovni terapiji in Sofija žal ni ravno sodelovala, rajši je hodila naokrog po sobi, Lucija pa je lepo ponavljala vaje, ki jih je pokazala terapevtka. Pokazala nama je tudi dve igrači, ki ju lahko narediva doma in z njima vadimo – škatlico s kroglicami in škatlico s krogci, da jih lahko vstavljata.

Takoj isti dan sva igrači naredila doma – volnene kroglice sem kupila, gumbke za igro pa sem poiskala doma. Rajko je v pokrov škatel adaptiranega mleka izrezal luknje in že sta lahko vanje vstavljali kroglice in gumbe.

Terapevtka nama je svetovala tudi, da naj nekaj igrač skrijeva oziroma jih pospraviva, da imata na voljo le določene igrače za igro in se tako zaigrata le z njimi. Vendar je to doma skoraj misija nemogoče, saj nimamo prostora, da bi jih shranjevala kje drugje.

Imeli sta tudi cepljenje, sicer sta bili še malce prehlajeni, vendar je pediater obe pregledal – ušesa, grlo in poslušal pljuča in srce ter ocenil, da sta lahko cepljeni. Ko sta bili cepljeni nista niti zajokali tako, da sta bila začudena tako medicinska sestra kot pediater. Takoj sem jima dala na mesto vboda tudi kamilične obkladke in na srečo nista imeli po cepljenju nobenih težav.

V tem mesecu sem oddala tudi vlogo za podaljšanje porodniškega dopusta za Sofijo. Isti dan je imela Gloria tudi svojo prvo predstavo v vrtcu katero sva si šla ogledat le midva, saj sta bili Sofija in Lucija v varstvu pri starih starših.

Sofija in Lucija sta končno dočakali tudi prvi sneg, odkar hodita in njuno veselje je bilo nepopisno, saj sta prvič lahko sami hodili po snegu. Letos smo tudi malce prej postavili smrekico že na začetku decembra.

Malčkov dnevnik - Tretji mesec - Izberi modro družina Malčkov dnevnik - Tretji mesec - Izberi modro družina

Kako je pri vas potekal tretji mesec malčkovega dnevnika? Kako so v tem mesecu spali vaši malčki? Ste imeli težave, ko so jim rasli zobje? Se veliko prepirajo s sorojenci?

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.