Torte - nehvaležno delo?
Hrana od A do Ž Kulinarika

Torte – nehvaležno delo?

Torte –  nehvaležno delo?

Sama zelo rada pečem torte za rojstne dneve in za svojo družino se vedno še posebej potrudim, da je vsaka prav posebna in odlična tudi po okusu. Lahko se pohvalim, da so moje torte zelo okusne ne pa vedno tudi najlepše vsaj zame, niso nikoli popolne.

In vedno jih z veseljem naredim brez plačila ali kot darilo. Vendar žal vsi tisti, ki jih še niso pekli sami, tega ne cenijo, ker nimajo predstave koliko ur truda in koliko denarja gre za sestavine za eno torto.

Ko sem se pred nekaj meseci pogovarjala s prijateljico mi je omenila, da se ji zdi peka tort ali sladic najbolj nehvaležno delo. In s tem se lahko popolnoma strinjam, saj vsak poleg torte pričakuje še ogromno darilo.

Zavedam se, da če bi hotela zaračunati za torte jih, ne bi nihče plačal, ko bi izvedel, koliko stanejo sestavine. Kaj šele, če bi zaračunala, koliko ur dela sem vanjo vložila.

Že veliko prijateljev, znancev in družinskih članov mi je do zdaj že reklo, da bi morala odpreti svojo slaščičarno, ker pečem tako odlične sladice. Ampak na žalost nihče ne bi bil pripravljen plačati za torte po takšni ceni, kot bi bila, če bi upoštevala vse svoje stroške.

Zato sem se odločila, da jih bom še najprej pekla za družino. Seveda brezplačno in z vso ljubeznijo ter veseljem vendar se ne bom podala v prodajo tort drugim. Nekateri od vas jih zagotovo rajši kupite v trgovini, saj so tam cenejše in tudi lepšega videza, vendar so pogosto brez okusa.

Izbira je vaša, če ste mnenja, da lahko veliko prihranite s peko torte doma. Razmislite o tem, da boste porabili ogromno časa in denarja za sestavine. Bo pa zagotovo boljšega okusa in bolj posebna, kot če jo boste kupili v trgovini.

Recepte vseh mojih tort in sladic najdete na povezavi.

Zanima me vaše mnenje o tej temi?

Mogoče ti bo všeč tudi ...