Tiramisu za malčke
Kulinarika Sladice

Tiramisu za malčke

Tiramisu za malčke

Še preden sem zanosila z Glorio, sem z velikim veseljem pekla in ustvarjala sladice. Zato sem večkrat pripravila tudi tiramisu po izvirnem receptu s svežimi surovimi jajci. Kasneje, ko sem zanosila, se te sladice nisem več lotila, saj nisem želela jesti surovih jajc.

Ko sva bila z Rajkom proti koncu nosečnosti na obisku, nama je gostiteljica ponudila tiramisu, ki sem ga zaradi jajc takoj zavrnila. Takrat namreč nisem pomislila, da se lahko tiramisu pripravi tudi brez surovih jajc in od tistega dne sem tudi sama vedno pripravljala to sladico brez jajc.

Obenem sem po porodu preizkusila tudi pomarančni tiramisu (pomarančni sok je zamenjal kavo v receptu) in tudi ta sladica je bila odlična – morda le presladka za moj okus. Kasneje sem večkrat za napovedane obiske pripravila tudi tiramisu v kozarcu.

Zdaj ga največkrat naredim le s kakavom, ker je primeren tudi za otroke, saj ga Gloria obožuje in mi vedno tudi pomaga pri pripravi le-tega. Obenem je ta tiramisu primeren tudi za doječe mamice in nosečnice.

Sestavine – tiramisu za malčke:

  • 1000 g mascarpone sira
  • Paket baby piškotov
  • 2 vanili sladkorja
  • 6 žlic sladkorja v prahu (oziroma po okusu)
  • Kakav
  • Kakav, kokos, čokolada, bomboni za posip (po želji)

Postopek priprave – tiramisu za malčke:

Mleko pogrejemo in vanj vmešamo kakav in ga malce ohladimo. Ko se kakav malce ohladi, lahko začnemo pripravo sladice.

Vse sestavine zmešamo v večji posodi – mascarpone, sladkor, vanili sladkor v gladko ne preveč tekočo zmes ter si pripravimo pekač za peko. Piškote pomočimo v kakav in jih položimo v pekač. Po želji lahko tudi piškote zložimo v pekač in jih nato prelijemo s kakavom. Nato piškote premažemo s kremo in na kremo položimo še drugo plast piškotov ter spet premažemo s kremo in to po želji lahko ponovimo še dvakrat ali trikrat.

Tiramisu za malčke

Če je masa že dovolj visoka le še po kremi posujemo kakav, kokos, čokolado ali bombone in sladica je pripravljena. Po želji jo lahko postavite v hladilnik za nekaj ur, da se dovolj ohladi, da jo boste lažje narezali.

Ta sladica je popolnoma preprosta za pripravo in zato jo lahko pripravite skupaj s svojimi malčki.

Dober tek!

Ostale recepte za sladice najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.