težave po prvem porodu
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Težave po prvem porodu

Težave po prvem porodu

Po prvem porodu sem imela še več mesecev težave z zdravjem med drugim tudi z maternico, saj je v njej ostal del posteljice. Zato sem imela nekaj mesecev po porodu tudi operacijo – čiščenje maternice.

Težave so se vrstile ena za drugo. Praktično sem imela v času po porodu skoraj več pregledov pri ginekologu in zdravnici kot prej med celotno nosečnostjo.

Zato smo se tudi z zdravnico dogovorile, da z načrtovanjem naslednje nosečnosti počakam vsaj še dve leti. S tem sem se tudi strinjala, saj si s takšnim zdravstvenim stanjem sploh nisem predstavljala še ene nosečnosti.

Zagotovo bi bila v tem primeru celotno nosečnost popolnoma izčrpana obenem sem prepričana, da bi imela lahko še ogromno drugih težav. Poleg tega smo tudi v srednji zdravstveni šoli učili, da je popoln razmik med eno in drugo nosečnostjo vsaj dve leti in pol.

Torej vsaj dve leti od prejšnjega poroda, da se lahko telo opomore in se pripravi na novo nosečnost. Predvsem, ker tudi če ženska navzven deluje dobro že takoj po porodu, navznoter telo potrebuje čas, da se vrne v stanje pred nosečnostjo.

Med porodom sem izgubila tudi veliko krvi zato sem morala jemati železo v sirupu. Zaradi utrujenosti ter vseh drugih težav sem jemala še folno kislino, da si je moje telo malce opomoglo.

Tudi zato sva se tudi z Rajkom odločila, da bova z naslednjo nosečnostjo počakala vsaj dve leti in bova šele nato začela načrtovati naslednjo nosečnost. Obenem sem imela občutek, da je eno ali dve leti preprosto premajhna razlika in se resnično nisem počutila dobro v svojem telesu.

Preprosto nisem bila pripravljena na naslednjo nosečnost, saj bi zagotovo slej, ko prej ˝pregorela˝ ali bi se mi spet pojavile še dodatne težave. Tudi ginekolog se je strinjal s tem, da naj rajši počakam, da bo telo pripravljeno in obenem tudi jaz.

Če zdaj pomislim je bila moja odločitev, da počakam z drugo nosečnostjo odlična, saj si ne morem predstavljati, da bi z dvojčki zanosila, ko bi bila Gloria stara šele manj kot eno ali dve leti. Občutek imam, da je zdaj ravno pravi čas, saj je tudi Gloria postala bolj samostojna in ne potrebuje več toliko moje pomoči.

V mesecu marcu 2017 sem se tako odločila, da začnem jemati folno kislino. Tokrat sem se odločila za folno kislino Jamieson, saj ima 1000 folne kisline in obenem tudi neverjetno ugodno ceno ter je naravnega izvora.težave po prvem porodu

Torej marca tri mesece pred načrtovano zanositvijo sem začela jemati folno kislino. V mesecu juniju sva se odločila, da bom poskusila zanositi in takrat sva si rekla, da ko nama bo uspelo, bo pač uspelo ter da se s tem ne bova obremenjevala.

Tako bi bila razlika med prvo in drugo nosečnostjo ravno tri leta. Kot prvič mi je tudi tokrat že na morju postalo en dan nenormalno slabo. Vendar se nisem želela prehitro veseliti in sem predvidevala le, da mi je slabo zaradi slabega zajtrka. Rajko me je seveda začel takoj dražiti, da sem gotovo že noseča.

Ampak, ker nisem imela nobenih drugih znakov, ki so bili prisotni v prvi nosečnosti sem se odločila, da počakam s testom nosečnosti še kakšen teden.

Prvi test nosečnosti sem zato opravila kakšen teden ali dva po tem, ko smo se vrnili z dopusta v Črni gori, in ko mi je mesečno perilo že zamujalo. Medtem sem si resnično želela, da bi le ta pokazal pozitiven rezultat in potrdil drugo nosečnost.

Vendar se je na mojo veliko žalost pokazal negativen rezultat in zato sem bila tisti dan resnično slabe volje, čeprav sem imela že prej občutek, da nama tokrat morda ne bo takoj uspelo. Obenem sem si govorila, da bo bolje, da prej začneva načrtovati nosečnost, če bi šlo morda kaj narobe.

Na žalost je bila moja slutnja tokrat pravilna, saj sem kmalu zatem izvedela, da imam policistične jajčnike. Več o tem vam bom zaupala v naslednjih objavah.

Mogoče ti bo všeč tudi ...