Testiranje-koronavirus-Izberi-modro
Blog

Testiranje koronavirus

Testiranje koronavirus

Zadnje mesece sem bila veliko bolj bolna kot v letu 2019, saj sem bila prej skoraj celoten porodniški dopust zdrava. 

Problemi z zdravjem so se začeli v januarju 2020, ko smo vse štiri zbolele za virozo. Jaz sem jo prebolela v najhujši obliki in poleg tega sem morala sama skrbeti še za vse tri, saj je bil Rajko v službi. 

Naslednjih nekaj tednov smo bili vsi večinoma zdravi razen občasnih prehladov. V mesecu aprilu pa sem imela spet težave s hudim prehladom in sploh se nisem mogla pozdraviti, saj zaradi dojenja nisem smela jemati nobenih zdravil. 

Ker je bil v tem času v naši občini že prisoten koronavirus, sem dnevno pri sebi spremljala vse simptome, če bi morda bili podobni koronavirusu. 

Z obiskom zdravnika sem odlašala vse do začetka meseca maja, ko je končno začela delati moja zdravnica. Ker so bili simptomi čedalje hujši sem se odločila, da se takoj po prvomajskih praznikih naročim na pregled. 

Imela sem hude bolečine v grlu in začelo me je skrbeti, da imam morda angino ali vnetje bezgavk. Z obiskom pri zdravnici bi verjetno še vedno odlašala, vendar me je zaradi trajanja prehlada začelo skrbelo, da ni kaj hujšega – rak v grlu ali kaj podobnega in glede na to, da imam doma tri majhne hčerke nisem hotela tvegati. 

V ponedeljek po praznikih sem se želela naročiti na pregled k svoji zdravnici. Vendar me je medicinska sestra po telefonu takoj zavrnila, saj je zaradi kašlja menila, da obstaja možnost, da imam koronavirus.

Zato sem se morala naročiti na pregled v zunanji ˝kontejner˝, kjer so opravljali preglede vročinskih stanj in morebitnih znakov koronavirusa ter testiranje.

Zdravnica mi je dala uro pregleda čez dve uri in zato sem hitro uredila varstvo za vse tri ter odšla na pregled.

Ob 10.30 sem tako imela pregled pri zdravnici, ki me je v ˝bojni opremi˝ pričakala pred ˝kontejnerjem˝ za pregled.

Izmerila mi je vročino, ki je bila 36,6, nato je sledil pregled – merjenje tlaka, pregled ušes, poslušanje srca in pljuč in seveda pregled grla. 

Pri pregledu grla je sicer dejala, da sem verjetno že prebolela angino, ker sem tako dolgo odlašala s pregledom. Možnost bi bila, da me ponoči pred spanjem tako duši, ker sem na nekaj alergična in dogovorili sva se, da če bo potrebno bomo kasneje opraviti še teste za alergije. 

Povprašala me je o dosedanjih boleznih in o simptomih, ki sem jih imela v zadnjih tednih. Povedala sem ji, da sem redno spremljala, če bi morda imela simptome koronavirusa, vendar nisem imela občutka, da so, saj imam vročino (oziroma me obliva) vsako noč zaradi hormonov in dojenja. 

Ker je vse skupaj trajalo že kar nekaj tednov, sva se odločili, da za vsak primer opravimo še testiranje za koronavirus. 

Najprej mi je vzela kri za preiskave in za železo nato je vzela še bris za koronavirus. 

Testiranje koronavirus - Izberi modro

Odvzem brisa za testiranje sicer ni boleč je pa grozno neprijeten, saj gre zdravnica s palčko res daleč v nos. 

Sama sem imela še dva dni zelo neprijeten občutek v nosu. Tako, da testiranja zagotovo ne bi želela ponoviti, če ne bi bilo nujno. 

Zdravnica je po pregledu nato vse pripravila za laboratorij in dogovorili sva se, da me pokliče takoj, ko prejme izvide. 

Čez približno tri ure me je poklicala in mi povedala, da so prispeli izvidi za kri ter da je izvid za železo odličen in da so tudi ostali izvidi ok.

Dejala mi je še, da sem verjetno prebolela angino, virozo ali da imam alergijo in da naj jo pokličem, če se simptomi ne bodo izboljšali v nekaj dneh, da opravimo še teste za alergije ali po potrebi rtg ali uz.

Za izvid za testiranje za koronavirus sva se dogovorili, da me pokliče najkasneje do naslednjega dne do večera oziroma takoj, ko ga prejme. 

Nemirno sem cel dan čakala na klic, vendar ga ni bilo. Imela sem mešane občutke, kaj se bo zgodilo, če bo izvid pozitiven, čeprav za to skoraj ni bilo možnosti razen, če bi koronavirus že prebolela. 

Namreč v tujini sem bila nazadnje avgusta 2019, v stiku sem bila le s svojo družino. Na pošti sem bila v času karantene le dvakrat in še to zaradi nujne reklamacije in vračila.

V trgovino sem šla le na vsake 3 – 4 tedne in še to le v svoji občini. Na obisku sem bila le pri starih starših in nikjer drugje.

Od celotne družine sem bila v zadnjih mesecih jaz največ doma v izolaciji s svojimi dekleti tako, da sem verjetno imela le 1 % možnosti za okužbo.

Na sprehodu se nikoli ne ustavljam in ne dotikam ničesar obenem se izogibam vseh mimoidočih, zato bi bilo res ironično, če bi bil test ravno pri meni pozitiven. 

Vseeno pa sem imela v zadnjih mesecih precej čudne simptome, ki sem jih sama povezala s hormoni zaradi dojenja. 

Na srečo sem naslednji dan nadvse zgodaj zjutraj končno prejela klic, da je izvid negativen in takoj mi je odleglo. 

Če bi bil izvid pozitiven bi zagotovo bila najmanj en mesec v popolni izolaciji doma, čeprav bi bilo to nemogoče, saj živimo v dvosobnem stanovanju.

Dejansko nisem pričakovala, da bom kdaj testirana za koronavirus, saj sem bila od celotne družine najmanj v stiku z drugimi ali na splošno zdoma.

Vendar sem zdaj glede na simptome v zadnjih mesecih zdaj vsaj pomirjena, da ga nimam oziroma ga nisem imela. 

Glede na to, da ne spremljam novic nisem, niti vedela, kako poteka testiranje, saj sem bila mnenja, da bris vzamejo iz grla in da je povsem neboleč.

Če koga zanima, kako dejansko poteka testiranje in odvzem brisa si lahko pogleda v povezavi

V zadnjih tednih sem zasledila, da je marsikoga strah, da mu bodo ob testiranju vstavili čip in takšnim lahko rečem le, da je to največja neumnost, ki sem jo kdaj slišala ali prebrala.

Če takšne ljudi tako zelo skrbi, da bo, kdo vedel, kje so, je bolje, da se nikoli več ne povežejo na splet, saj Google zagotovo ve, kje so brez uporabe čipa. Mnogi so zato zavrnili povabilo na testiranje, čeprav bi tako lahko izvedeli, ali so koronavirus že preboleli.

Sama sem si ob prebiranju novic o povabilu na testiranje takoj rekla, da bi ga sprejela, če bi dobila vabilo, saj bi tako takoj vedela, ali sem koronavirus že prebolela ali ne. 

Je še kdo bil na testiranju za koronavirus? Kakšen je bil rezultat? Poznate koga, ki preboleva koronavirus ali ga je že prebolel? 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.