Telefonska in televizijska prodaja - zavajanje?
Blog

Telefonska in televizijska prodaja

Telefonska in televizijska prodaja

Najbolj od vsega sovražim telefonsko in televizijsko prodajo. Saj se mi zdi, da gre vedno za zavajanje in nadlegovanje kupcev – sploh starejših.

Telefonska prodaja me zelo razjezi, ker so prodajalci po navadi zelo nadležni in sploh ne odnehajo. Čeprav jim poveš, da izdelka ne želiš, ne potrebuješ in niti nimaš denarja zanj. Poleg tega se klici ponavljajo tudi večkrat mesečno od istih ponudnikov.

Pri nas doma smo dobili tudi po deset klicev ali več na dan, kar je poslalo že nevzdržno in zato sem dala v imenik prepoved klicev. In tudi vsakemu, ki pokliče, povem isto, naj nas izbrišejo iz baze.

Tudi sama sem delala v telefonski prodaji več kot pol leta. In prodajala sem dopolnilno zdravstveno zavarovanje preko telefona kot študentka. In moram reči, da je to grozno delo in zato me to verjetno še bolj razjezi, ko dobim takšen klic.

Res je, da sem sama mogoče lažje delala, ker sem dala strankam vedno izbiro. Če se odločijo, da jim ponudba ustreza jo podpišejo in pošljejo nazaj drugače jo lahko zavržejo.

In ker jih nisem nikoli prisila v nakup nečesa, kar niso potrebovali sem imela tudi največ strank, ki so se odločile za mojo ponudbo in vrnile podpisano pogodbo.

Televizijska prodaja je še hujša sploh igre na srečo. Saj pogosto zavajajo sploh starejše, ki morda ne vidijo drobnega tiska na televizijskem zaslonu (res zelo drobnega).

In nato kličejo, ker vedo odgovor v nagradni igri in nevede zapravijo ogromno denarja. Tega zavajanja sploh ne odobravam morda tudi zato, ker pred vsakim nakupom vedno preverim vse cene.

Kaj mi določena trgovina ponuja, cene in še vse ostale podrobnosti. In tako vedno vem, da sem opravila odličen nakup. Zato tudi brez premisleka ne bom kupila nečesa, kar ne potrebujem, čeprav me nekdo sili v nakup.

Če tudi vi ne želite več prejemati klicev raznih telefonskih prodaj si lahko Tis imeniku uredite prepoved klicev v komercialne namene.

Obenem, če vaši starši ali stari starši nevede kličejo na telefonsko prodajo ali igre na srečo lahko blokirate tudi te številke in jim onemogočite klice. Preverite to možnost pri svojem operaterju.

Kakšno je vaše mnenje o telefonski in televizijski prodaji in zavajanju?

Mogoče ti bo všeč tudi ...