Sveti stefan
Kratek oddih | Izleti Oddih

Sveti Stefan – Črna gora

Sveti Stefan – Črna gora

Danes razmišljam o mestu Sveti Stefan v Črni gori ter o svojem mnenju, ali se obisk le tega izplača.

Midva sva odšla na izlet v mesto Sveti Stefan pred več kot tremi leti, saj so o njem vsi govorili in tudi, ko sva se vozila mimo z avtom do drugih krajev, se nama je zdelo to mesto zelo zanimivo.

Zato sva se en dan odločila, da si ga tudi ogledava. In takoj so se pojavile težave, saj si to mesto ogleda res ogromno turistov.

In čeprav sva bila tam pred začetkom turistične sezone sva komaj dobila parkirno mesto in še to precej daleč od plaže oziroma polotoka. Druga težava je bila, da so bili senčniki z ležalniki plačljivi, če se prav spomnim je bila cena zanje 15 € ali 20 € na dan.

Kasneje sva razmišljala o tem, ali bi odšla na ogled starega mestnega jedra, vendar je bila cena vstopnice zelo visoka, zato se za ogled nisva odločila.

Ker sva imela vsepovsod le težave, sva se odločila, da greva le na sprehod ob plaži in da naredim še nekaj fotografij za spomin.Sveti stefanSveti stefanSveti stefanSveti stefan

Tudi letos se nismo odločili za obisk mesta Sveti Stefan. Saj sem na postajališču, kjer smo se ustavili poslušala vodiča, ko je turistoma razlagal o tem, kako visoke so cene vstopnic za ogled mesta.

Ter, da so nekatere znani športniki plačali ogromne denarne zneske, da so lahko v mestu na primer priredili teniški turnir ali so imeli tam poroke ipd.

Sveti stefanSveti stefanSveti stefanSveti stefanSveti stefanSveti stefanSveti stefan

Ker so naju cene vstopnic in parkirišče že prvič razočarali sva se odločila, da se tokrat le za nekaj minut ustavimo zgoraj na hribu za fotografije.

Saj je po mojem iskrenem mnenju mesto veliko lepše, ko ga fotografiraš s hribov oziroma s ceste, kot je, ko prideš bližje.

In s tem se je strinjal vsak, ki ga je do zdaj obiskal. Ena izmed težav je tudi najti postajališče iz, kjer lahko fotografiraš mesto Sveti Stefan, saj so vsa postajališča pogosto polna turistov, avtobusov in taksijev.

Zato vam obisk mesta Sveti Stefan odsvetujem. Seveda, če se odločite za obisk, je to čisto vaša želja, morda vam bo mesto všeč.

Ste že kdaj obiskali mesto Sveti Stefan? Kakšno je vaše mnenje o njem?

Več o naših dogodivščinah v Črni gori si lahko preberete tukaj.Sveti stefan izberi modro

Mogoče ti bo všeč tudi ...