Sveti krst Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Sveti krst

Sveti krst

Tokrat sem se priprav na sveti krst lotila že mesec in pol prej, saj čas ob treh majhnih otrocih prehitro mine. Vse od rojstva dvojčic najprej vedno zamujam pri različnih projektih in zato vsaj pri pripravah na sveti krst nisem hotela biti pod stresom.

Najprej sem zato poklicala župnika v župniji, kjer živimo za datum svetega krsta in povedal mi je, da imamo lahko sveti krst v mesecu maju ali juniju in odločila sva se za mesec junij, saj bi tako imela dovolj časa za pripravo le-tega. Kasneje sem odšla še na razgovor k njemu in dogovorila sva se, da z Rajkom in z botri pridemo na priprave za sveti krst v petek pred krstno nedeljo v župnišče.

Ker sem bila tako zelo navdušena nad celotnimi pripravami sem še isti dan pri ustvarjalki MikeNa naročila čudoviti unikatni krstni oblekici za Sofijo in Lucijo, ki sem ju tudi shranila v njuni škatli spominov. Želela sem si, da sta oblekici v beli barvi in z mašnico v barvi sivke, saj so v tej barvi izdelana tudi krstna vabila in dodatki. Oblekici sta bili čudoviti in preprosti ter udobni tako, da je MikeNa zagotovo izpolnila vsa moja pričakovanja.

Sveti krst Izberi modro družina

sveti krst - izberi modro družina

Piko na i čudovitima oblekicama je dodala še ustvarjalka Modna princesa z obroči za lase v enaki barvi. Za Glorio ga je izdelala v barvi njene oblekice – temno modri. Torbica od Glorie – Reddish. 

Sveti krst Izberi modro družina

Sveti krst Izberi modro družina

Sveti krst Izberi modro družina

Sveti krst Izberi modro družina

Ker smo končno imeli določen datum za sveti krst, sem hitro poklicala še v gostilno in rezervirala datum ter se dogovorila za meni za goste.

Nato sem v istem tednu naročila še vabila za sveti krst pri ustvarjalki Tajdin ustvarjalni kotiček, saj sem tudi vabila želela shraniti v njuni škatli spominov. Unikatna vabila so mi od nekdaj všeč in želela sva jih tudi osebno odnesti vsakemu od gostov. Vabila so izdelana v barvi oblekic (beli barvi in barvi sivke), krasi jih angelček, ki je tudi na krstnih prtičkih in čudovita čipka, ki doda piko na i prekrasnim vabilom.

sveti krst izberi modro družina

V istem tednu sem naročila še sadno torto v obliki srca za sveti krst, krasila pa sta jo čudovita topperja, ki sta delo ustvarjalcev Nikolina ustvarjata. Za darilo ob svetem krstu sta izdelala tudi čudovit unikaten foto album, ki ga najdeš v objavi o najlepših darilih za krst.

 sveti krst-izberi-modro-družina

 sveti krst-izberi-modro-družina

Tokrat sem se odločila, da za cerkveni del svetega krsta najamem fotografinjo AVAI photography, saj sem želela imeti za spomin lepe fotografije, ki niso meglene in polne vseh ostalih oseb. Zato mi ni niti malo žal, da sem najela profesionalno fotografinjo, ki je ustvarila čudovite spomine in ujela najlepše trenutke svetega krsta.

sveti krst izberi modro družina

sveti krst izberi modro družina

sveti krst izberi modro družina

Sveti krst smo imeli v nedeljo, 9. 6. 2019 in dvojčici sta imeli med krstom precej dela, saj je bila Sofija tako zelo lačna, da sva jo morala nahraniti med obredom. Lucija pa je proti koncu krsta zaspala v mojem naročju in do skupinskega fotografiranja z družino sta že obe sladko spali. Sicer sta bili precej pridni in tudi dokaj tihi med krstom kar je pravi mali čudež.

sveti krst izberi modro družina sveti krst izberi modro družina sveti krst izberi modro družina sveti krst izberi modro družina sveti krst izberi modro družina sveti krst izberi modro družina sveti krst izberi modro družina

 sveti krst-izberi-modro-družina

Po svetem krstu smo tokrat kosili v turistični kmetiji Na hribčku v Štangi, kjer smo praznovanje svetega krsta zaključili z odličnim kosilom.

Kje ste imeli vi sveti krst? Koliko so bili stari vaši malčki, ko ste se odločili za sveti krst? Ste morda najeli fotografa – katerega? Kdaj ste začeli priprave na sveti krst – koliko prej? Ste tudi vi imeli kakšne dogodivščine med krstom s svojimi malčki?

V objavi, ki jo najdeš tukaj si lahko pogledaš še pet najlepših daril za krst in druge priložnosti.

Foto – cerkveni obred: AVAI photography 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.