Študentski boni
Blog

Študentski boni

Študentski boni

So ena najboljših stvari v času študentskega življenja. In lahko rečem le, da sem jih izkoristila maximalno in upam, da jih boste tudi vi.

To je ena redkih priložnosti, da lahko živiš malce bolj brezskrbno, zato uporabljate študenstke bone za hrano in si privoščite dobre, kakovostne in ugodne obroke. Lahko bi rekla, da sem v času študija živela res brezskrbno in imela vedno dovolj denarja.

Pri študentskih bonih me je v zadnjem času zmotilo le to, da jih nisem mogla koristiti v poletnih mesecih. Ter da so zdaj spremembe pri nakupu vstopnic za vlak v poletnih mesecih oziroma v mesecu septembru.

Sama trenutno do meseca marca uporabljam še kartico za mlade do 26 let, ki mi omogoča popust 30 % na vstopnice za vlak po Sloveniji.

Odlično je tudi, ker ni treba plačevati vodenja osebnega računa na banki, dokler si dijak ali študent. Ogromno prihraniš tudi pri nakupu vozovnic za vlak ali avtobus.

Ter pri raznih koncertih in prireditvah, kinu praktično vsepovsod. Poleg tega ti ni potrebno plačevati dopolnilnega zavarovanja, osnovno zavarovanje imaš lahko sklenjeno preko staršev ali partnerja, ki je zaposlen.

Kandidiraš lahko tudi za državno ali Zoisovo štipendijo. Torej če le malce gledaš na stroške, lahko prihraniš ogromno denarja mesečno.

Vem, da je to tudi čas intenzivnega učenja. Sploh če imaš za motivacijo, da ne želiš vračati štipendije in se vedno trudiš odlično opraviti vse izpite, ki te čakajo.

Kar tudi sama še predobro vem, saj sem faks opravljala izredno v popoldanskem času in imela tudi kar veliko izpitov. Obenem sem zjutraj delala preko študentskega servisa. Da sem lahko zaslužila dovolj denarja, da sem mesečno odplačevala šolnino in diplomo v celoti.

Zato se tudi vi dragi študentje potrudite svojo izobrazbo in obenem uživajte v brezskrbnem študentskem življenju, dokler traja. In izkoristite vse prednosti, ki jih ponuja.

Zanima me vaše mnenje ste v času študija izkoristili študentske bone in vse ostale prednosti?

Mogoče ti bo všeč tudi ...