Stres mamice in otrok
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Stres mamice in otrok

Stres mamice in otrok

Sama sem bila prve dni po porodu precej pod stresom zaradi vseh težav, ki so se pojavile med in po porodu. Vendar me je patronažna sestra že pri prvem obisku postavila na realna tla.

Saj mi je dejala, da če ne bom popolnoma sproščena ne bom imela dovolj mleka in tudi hčerka bo veliko jokala, ker otrok vedno čuti, kadar je mamica pod stresom.

In moram reči, da sem od tistega dne najprej veliko bolj sproščena, saj se ne obremenjujem več za vsako stvar. Ter ne gledam več nobenih poročil in ne berem novic.

Tudi, ko je hčerka bolna poskušam ostati mirna, saj vidim, da moj strah in stres res vplivata na njeno razpoloženje. Ko sem sama sproščena je tudi hčerka vedno dobre volje ter vesela in temu se čudi vsak, ki jo spozna, saj je res pravi mali smeško.

Pod največjim stresom sem zagotovo bila, ko sem lani pisala diplomsko nalogo. Občasno sem tudi zdaj, ko sem odprla svoje podjetje in zato tudi ona ni vedno dobre volje, saj to čuti in je takrat tudi nemirna in slabe volje.

Zato se vedno trudim, da sem v njeni bližini čim bolj sproščena in tudi vam dragi starši polagam na srce – sprostite se. Tako, bodo tudi vaši otroci sproščeni in srečni.

Zanima me vaše mnenje? Menite, da stres pri mamici res vpliva na otroka? Kako se soočate s stresom? Ste tudi ve bile, kdaj v podobnem položaju?

Mogoče ti bo všeč tudi ...