Spomin zlate ribice
Blog

Spomin zlate ribice

Spomin zlate ribice

Po horoskopu sem riba in pogosto imam tudi spomin zlate ribice.

Že večkrat sem omenila, da obožujem blokce za pisanje. In to tudi z razlogom. Saj bi bila brez njih verjetno čisto izgubljena, saj si moram pogosto zapisati vsako malenkost, da je ne pozabim.

Na moji mizi je vedno ogromno popisanih listov s seznami za nakupe ter s seznami kaj vse moram narediti v tistem tednu. Zdaj pa še seznami naslovov za prispevke in podobno za podjetje.

Vedno me spremlja v torbici tudi beležka – rokovnik, v kateri so navedeni vsi pomembni dogodki in vse pomembne informacije. Lahko bi rekla, da zdaj, ko na svoji spletni strani objavljam različne prispevke, tako tudi ohranjam spomine in izboljšujem svoj spomin.

Drugače si zapomnim ogromno dogodkov in različnih stvari. Vendar imena pogosto pozabim na primer od prejšnjih sošolk/sošolcev ali sodelavk/sodelavcev, ki jih nisem videla že zelo dolgo. Pogosto se zato ob srečanju z njimi ne spomnim imen, čeprav vem, od kje jih poznam.

Spomnim se le tistih oseb, na katere imam lepe spomine ter sem se z njimi družila tudi kasneje. Ali sem se z njimi vsaj občasno slišala preko telefona ali kako drugače.

Pozabila sem tudi znanje, ki sem ga pridobila v srednji zdravstveni šoli, čeprav mi marsikdo tega ne verjame. Menim, da se znanje, če ga ne obnavljaš preprosto izgubi. Večkrat me sprašujejo tudi o bolezenskih znakih ter katero diagnozo menim, da imajo.

In na to vprašanje jim preprosto ne morem odgovoriti, saj nisem zdravnica in nimam ustreznih znanj. Zato jim vedno rečem, naj se obrnejo na svojega zdravnika. Tudi ostala znanja iz zdravstva sem pozabila razen nekaj zanimivih izjem, ki so se mi vtisnila v spomin.

Preprosto, ko sem ugotovila, da zdravstvena smer ni zame, se je vse moje znanje tudi izgubilo. V spominu mi je ostalo le znanje o zdravilih ter nekatera znanja, ki sem jih večkrat uporabila v vsakdanjem življenju.

Morda sem na vse to pozabila tudi zato, ker imam na srednjo šolo zelo slabe spomine. Predvsem na nekatere grozne profesorje in izjemno težke predmete. Poleg tega sem imela v zdravstvu tudi kasneje grozne izkušnje z zdravstvenim osebjem. Sploh pri porodu, ampak o tem kdaj drugič.

Večkrat še pobrskam po starih zdravstvenih zvezkih zapiskih in učbenikih, če iščem kakšne informacije zase. Nazadnje sem pregledovala ta gradiva, preden se nama je rodila hčerkica, saj sem iskala informacije o negi in pripomočkih ob rojstvu otroka.

Veliko več znanja in spominov mi je ostalo iz faksa, saj sem zelo rada hodila na predavanja. Ker so se mi zdela zelo zanimiva, poučna in predvsem uporabna tudi v vsakdanjem življenju.

Mislim, da si ljudje podzavestno zapomnimo le informacije, ki si jih želimo zapomniti. Slabe pogosto izbrišemo iz spomina. Temu bi lahko rekli tudi sindrom spomina zlate ribice.

Sama morda občasno delujem rahlo zmedena, ker v hipu pozabim, kaj sem sploh želela povedati ali morda nekomu večkrat povem isto stvar. Vendar sem se tako spremenila med nosečnostjo in postala malce bolj pozabljiva.

Vendar si še vedno zapomnim vse pomembne datume in rojstne dneve. Ter vse, kar je pomembno zame in za druge. Imam pa tudi na računalniku ogromno excel tabel za pisanje vseh mogočih informacij in za primerjanje ponudb.

V poslovnem svetu rajši uporabljam komunikacijo preko elektronskih sporočil in smsov ali osebno, saj se tako lahko prej spomnim, kaj sem želela povedati in tako lažje in boljše komuniciram.

Saj se po telefonu težko dogovoriš za različne stvari, če nimaš pred seboj vseh dokumentov. Izgubi se tudi marsikatera pomembna informacije, če je ne zapišemo.

Obožujem tudi fotografiranje, saj tako lahko ohranim še v sliki in mislih vse najlepše spomine. Zato sem se tudi lani odločila za odlično družinsko in portretno slikanje z najboljšo fotografinjo na svetu Wisible photography. S katero verjamem, da bomo posnele še veliko čudovitih spominov.

Tudi sama veliko fotografiram vedno kjerkoli sem in vselej tudi razvijem fotografije in jih shranim v foto albume ter tako ohranjam najlepše spomine še v slikah.

Imate tudi vi kdaj spomin zlate ribice?

Mogoče ti bo všeč tudi ...