Spol - dvojčka - Izberi modro družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Spol – dvojčka

Spol – dvojčka

Čeprav nama nihče ni hotel verjeti, sva resnično dolgo čakala, da sva izvedela spol/a obeh dvojčkov. Preprosto se je eden izmed njiju vedno skrival, zato sva se odločila, da dokler ne izveva spola obeh, ga tudi ne bova izdala nikomur.

Že na nuhalni svetlini sva upala, da bova izvedela novico ali pričakujeva parček, punčki ali fantka … Vendar nama je ginekologinja takoj povedala, da sta še premajhna ter da je nemogoče določiti njun spol.

S tem sva se nekako sprijaznila in vsak pregled sem nestrpno čakala, da izvem njun spol, ampak čisto vsakič sta se skrivala in obračala v vse smeri tako, da je bilo nemogoče določiti spol.

Na enem izmed pregledov sva se z ginekologom pogovarjala, kaj si tokrat želim. Zato sem mu povedala, da si želiva še parček in da nama je sicer vseeno le, da bosta zdrava.

Ta pregled je bil zelo smešen, saj je rekel, da je videti, kot da pričakujeva še dve punčki ter da bova imela tri hčerke, ampak, da tega še ne more potrditi, saj se še vedno ne vidi dobro. Meni je bilo popolnoma vseeno, Rajko se je malce prestrašil, da bo imel kar tri hčerke, vendar je bil vseeno vesel, da sta dvojčka zdrava.

Kljub vsemu sva imela še vedno željo po enem sinčku, zato nisva tega nikomur povedala in sva novico obdržala zase. Tudi sama sem si vedno želela imeti dve hčerkici in sinčka.

Obenem se je tudi Gloria odločila, da bo dobila bratca in sestrico in to je tudi vsem govorila, ko so jo vprašali. 🙂 Na enem izmed naslednjih pregledov mi je ginekolog dejal, da se nakazuje, kot da je drugi od dvojčkov morda fantek.

Ker sem bila precej neučakana sem en dan z zlato verižico s križem delala tudi test, kaj tokrat pričakujeva. Pri Glorii mi je ta test pokazal pravilen spol, zato sem ga želela preizkusiti tudi tokrat in pokazal mi je hčerkico in sinčka, vendar sem vseeno želela še potrditev od ginekologa in upala sem, da njun spol izvem še pred porodom. 🙂

Na morfologiji je ginekolog potrdil, da je ena izmed dvojčkov zagotovo punčka drugi se je še vedno skrival zelo zadaj tako, da je bilo nemogoče, da bi videla spol. Zato sva se spet dogovorila, da dokler ne bova 100 % prepričana za drugega tudi za prvega ne bo nihče izvedel spola.

Sicer mi njun spol sploh ne bi delal težav, vendar sem imela precej težav najti nevtralna oblačila zanju. Za punčko sem imela sicer že ogromno oblačil pripravljenih od Glorie, saj sem vse shranila. Tako, da sem v tem času vse kupovala v beli, zeleni, rumeni in modri barvi.

Tudi pri Glorii sva imela težavo, ker so njen spol potrdili šele v 7. mesecu nosečnosti tako, da sva že takrat imela precej težav z iskanjem nevtralnih oblačil. Opremo sva večinoma kupila v beli barvi in voziček v turkizni barvi, tokrat sva ga kupila v zeleni barvi.

V 7. mesecu nosečnosti z dvojčki sva končno izvedela spol tudi drugega od dvojčkov – pričakujeva menda dve punčki. Ko sem Rajku sporočila novico, da pričakujeva še dve ˝pupi˝ je bil precej presenečen, vendar je bil vseeno zelo vesel, da sta obe zdravi in da se odlično razvijajo.

Spol - dvojčka - Izberi modro družina

Kasneje sva se z Rajkom še večkrat pošalila, da bo imel tako kot Berto iz serije ˝Ena žlahta štorija˝ same ˝pupe˝ in da bo zato potreboval tudi ˝pušo˝. 🙂

Pri dvojajčnih dvojčkih je vseeno še možnost, da naju spol pri porodu preseneti. Tako, da bova šele ob rojstvu lahko oznanila ali je ginekologinja pravilno napovedala spol ali ne. Imen še vedno nimava dokončno izbranih, zato bo vseeno zelo vesela vaših predlogov.

Kdaj si ti izvedela spol ali morda spol/a pri dvojčkih, trojčkih? Si imela težave z izbiro imena?

Iščem tudi predloge za imena za punčke in fantke? 😉

Preveri, kako sva izbrala ime za Glorio in koliko težav, sva imela pri tem – vse to izveš tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

 1. Anonimno pravi:

  Midva sva tudi pricakovala dvojajcni dvojcici, ki sta sedaj stari ze 10mesecev. Za spola sva izvedela ze na nuhalni, vendar ni bilo se 100%, ampak je bila napoved ginekologa pravilna.
  Nosecnost je minila lepo in brez zapletov, porod so mi sprozili v 38t+1dan. dlje si ze niso upali pustiti.
  veliko srece se naprej v nosecnosti.
  lep pozdrav

  1. Klavdija pravi:

   Živjo,

   jaz sem glede spola že povsem zmedena. 🙂 Za eno deklico sem prepričana, za drugega pa imam še vseeno občutek, da je fantek. Bomo videli ob rojstvu ali je bila napoved ginekologinje pravilna ali je bil pravilen moj občutek … hhh 🙂
   Si pa želim, da tako kot ti zdržim vsaj do 37. ali 38. tedna.
   Hvala za lepe želje. 🙂
   Lp, Klavdija

Komentiranje je onemogočeno.