Sms-i za novo leto
Blog

Sms za novo leto

Sms za novo leto

Le kam so izginili? Zadnjih deset let sem bila vedno jaz tista, ki sem prijateljem prva poslala sms voščila za novo leto ali božič. Letos sem se odločila, da bom naprej počakala na prejete sms-e in šele nato pošiljala voščila nazaj.

In lahko rečem, da sem bila zelo presenečena, ampak ne v pozitivnem smislu. Včasih se vprašam, kje si tisti časi, ko so bili sms-i še plačljivi in so vsi za novo leto pošiljali sms-e celotnemu imeniku.

Ali še bolje, ko so se našli posamezniki, ki so le pošiljali najprej prejeta sporočila, brez da bi prej pogledali, da je pošiljatelj spodaj napisal še svoje ime.

Sedaj, ko ima vsak v svoj mobilni paket vključeno neomejeno število brezplačnih sms-ov. Si nihče ne vzame niti  trenutka časa, da bi poslal sms za novo leto vsaj najbližjim prijateljem ali jih morda poklical.

Vsi pišejo le novoletna voščila na Facebooku in to je to. To se mi ne zdi narobe, saj tako voščiš vsem, ki jih nisi videl že dlje časa. Ali so morda le tvoji znanci.

Pa vendar za najbližje prijatelje si je vredno vzeti vsaj minutko časa in jim poslati sms voščilo, jih povabiti na kavo. Te časi so zgleda mimo in kmalu bo komunikacija potekala le še preko Facebooka in ostalih omrežij.

Podobno se je zgodilo tudi z voščili za rojstni dan, če zdaj nimaš vpisanega rojstnega datuma na fb-ju nihče več ne ve zanj. Lahko bi rekli, da tudi prave prijatelje spoznaš v bolezni. Kar se je pri meni že nekajkrat izkazalo za veliko resnico.

Saj vedno, ko sem bila v bolnišnici je na obisk vsakič prišel le eden od mojih prijateljev. Vsi ostali redko oziroma za zelo kratek čas.

Naši novoletni prazniki niso bili veliko boljši od naših letošnjih groznih božičnih praznikov. Zato sem po resnici povedano komaj čakala, da se to leto 2016 končno izteče.

Saj sem takoj, ko se je hčerka končno pozdravila, tudi sama zbolela za groznim vnetjem dlesni. V ponedeljek zvečer se je začelo z groznimi bolečinami, zjutraj sem imela že zelo zatečene dlesni in vrat.

Imela sem tudi hudo vrtoglavico in bilo mi je grozno slabo. Zato sem večino dneva preležala v postelji, in naslednji dan sem se komaj odpravila na pregled k zobozdravniku v Ljubljano.

Očistil mi je zobni kamen in zato so bile bolečine še toliko bolj grozne, saj se je vse skupaj še razbolelo. Dobila sem tudi antibiotike. V lekarni mi je seveda najprej dejala, da ne smem piti alkohola, čeprav so novoletni prazniki.

Jaz sem ji lahko le rekla, da sem že navajena preživeti novo leto na antibiotikih.

Grozne bolečine trajajo še danes in se po enem tednu skoraj niso umirile le, da zdaj še komaj kaj jem. Saj imam vsakič občutek kot, da jem britvice in da me vse po dlesnih in ustih le reže.

Težave z dlesnimi in zobmi imam že celo življenje. Tako, da sem navajena groznih bolečin večkrat letno.

Čeprav zdaj, ko sem zamenjala zobozdravnika, se niso pojavile skoraj dve leti. Verjetno so se zdaj začele težave zaradi stresa glede podjetja in še padca odpornosti zaradi bolezni hčerke in neprespanosti.

Zato smo se seveda odločili, da novo leto preprosto prespimo. Kar je bila kar odlična ideja, saj smo se dobro naspali in spočili.

Zanima me vaše mnenje o sms-ih za novo leto in kako ste ga preživeli vi?

Mogoče ti bo všeč tudi ...