sladice za vsak dan
Kulinarika Sladice

Sladice za vsak dan

Sladice za vsak dan

Zadnji dnevi in tedni so bili precej pestri in na trenutke tudi precej naporni. Sploh sta bila naporna prva dva tedna po dopustu, saj me je doma čakala gora dela.

Ker sem se na dopustu resnično želela odklopiti od vsega, sem svojemu delu na dan posvetila le pol ure ali manj. Toliko, da sem preverila nujne stvari in sporočila.

Tudi kasneje se preprosto nisem mogla vrniti v dnevno delovno rutino. Zdi se mi, da če delaš od doma, je vse skupaj včasih še težje, saj te preprosto zamoti tisoč drugih stvari. Na primer pranje in obešanje perila, nabava hrane, pospravljanje stanovanja ipd.

In tudi pretekli teden ni bil nič drugačen, saj se je dogajalo ogromno stvari. Zato se tudi sploh nisem mogla zbrati, da bi napisala nove prispevke. Ali pa sem razmišljala o ogromno različnih temah za prispevke in najrajši bi napisala vse naenkrat.

Nato sem kar naenkrat izgubila motivacijo in sem preprosto pozabila, kaj sem želela še napisati. Ali sem imela napisanih že nekaj prispevkov in nisem imela pravih fotografij zanje.

Poleg tega sem imela pretekli teden še precej dela, ko sem pomagala mami pri pripravi družinskega piknika. In za družinski piknik sem spekla različne sladice, ki jih tudi drugače pogosto spečem.

Odločila sem se, da tokrat spečem ledene rezine, pecivo z zdrobom, čokoladno jogurtovo pecivo in puhasto jogurtovo pecivo s pudingom. Poleg tega sem pripravila tudi rolado po odličnem receptu Malega sladkosneda le, da sem za namaz uporabila domačo breskovo marmelado.

In lahko rečem, da so mi tokrat vse sladice uspele. Saj po mnenju gostov. 🙂 In zato sem prepričana, da boste tudi vi navdušeni nad okusi različnih sladic.

Poleg tega sem včeraj postala zelo ponosna teta malemu princu. <3 In sem tako nepričakovano lahko vse sladice odnesla še s seboj na praznovanje njegovega rojstva.

Saj sem drugače zelo slabe volje, če vidim, da se sladice, ki jih spečem in zanje porabim, kar nekaj časa ne pojedo v celoti. Zato rajši vidim, da če spečem preveč sladic, da jih lahko odnesem s seboj na obisk, četudi jih tam kasneje morda del vržejo v smeti.

In mislim, da se s tem lahko strinja vsak, ki z velikim veseljem peče sladice ali kuha. Saj je precej težko gledati, če se hrana zavrže. Verjamem, da se včasih ne more pojesti vse. Vendar sama težko zavržem hrano še posebej, ko pomislim na to, da ljudje na svetu stradajo mi pa mečemo hrano proč.

No, da se vrnem na temo. 🙂 Meni najljubše sladice so sicer ledene rezine in pecivo z zdrobom, ampak na željo drugih sem z veseljem ponovno spekla tudi ostale sladice. Ni mi uspelo fotografirati vseh sladic skupaj, saj je bil vikend, kar malce preveč pester.

Prepričana sem, da boste tudi sami navdušeni nad okusi sladic. In vesela bom kakšne fotografije vašega ustvarjanja. 🙂

Preizkusite tudi ostale sladice, ki jih najdete tukaj.

Ob koncu tedna sem za večerjo po dolgem času zopet pripravila tudi odlične hrenovke v testu. Recept zanje najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...