Šesti mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Šesti mesec – Malčkov dnevnik

Šesti mesec – Malčkov dnevnik

Šesti mesec – Lucija in Sofija v zadnjem času izvajata nore akrobacije na Glorini postelji in vsepovsod drugje. Postali sta kar preveč pogumni in posledično sledi veliko padcev in joka.

Lucija je prava mala kaskaderka, ki spleza povsod – na vse postelje, kavče, kuhinjske stole, na kuhinjsko mizo, škatle. Zato me spravlja že ob pamet, saj me je vsakič strah, da bo padla.

Sofija ji pri vseh neumnostih seveda zvesto sledi le, da je malce bolj previdna pri plezanju, vendar je še vseeno zelo nerodna.

Zelo radi se še vedno vozita v vozičku, vendar težava nastane, ko se ustavimo, saj takrat postaneta popolnoma nemirni. Tudi, ko smo bili na pustem karnevalu.

Šesti mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

Razmišljala sem že o tem, da bi šle en dan peš do vrtca in nazaj. Vendar me je tega strah, saj je težava, ker Sofija hodi zelo hitro, Lucija pa si vzame čas in gre počasi in tako same ne pridemo nikamor daleč.

Obenem se včasih zelo upirata držanju za roke in zato imam še več težav na sprehodu. Tako, da bosta verjetno morali še nekaj časa potrpeti v vozičku za sprehode do vrtca, ko bom sama z njima.

Sami sta se odločili tudi, da je čas, da se hranita z žlico in zato je zdaj vse umazano, ampak onidve uživata. Počasi po korakih se pripravljamo tudi na vrtec, čeprav bosta z vrtcem verjetno začeli v septembru.

Lucija je osvojila tudi že nekatere besede: mami, ati, avto, lej to, knjiga, mleko, vse sama, ja, ne, Sofija, Lucija, mjav in še mnogo besed, ob katerih se nasmejiva od srca.

Sofija za zdaj govori le besede: mama, ata, hvala, drugače večinoma pokaže z roko kaj želi in česa noče ali te z roko pelje do nečesa, kar želi.

Na delovni terapiji nama je terapevtka tokrat pokazala, kako mora Lucija sedeti in na kaj morava paziti. Povedala nama je, da morava paziti tudi na to, da vse dela z obema rokama.

V drugi polovici meseca sta že obe začeli plezati na kuhinjske stole, mize, na postelje in Lucija zdaj že odpre tudi vrata od wc-ja tako, da imam vedno več dela z obema.

V mesecu marcu sem oddala tudi vlogi za vpis v vrtec za september. Do takrat bosta v mojem varstvu ali v varstvu starih staršev sploh glede na to trenutno situacijo s koronavirusom.

V šestem mesecu sva se končno odločila za nakup nove omare za oblačila in ostalo kramo v otroški sobi ter da oddava vsa oblačila, ki sta jih prerasli.

Prav odličen občutek je, ko oddaš naprej premajhna oblačila prijateljem in narediš prostor za nova oblačila. Sploh si ne morem predstavljati, da bi skladiščila doma oblačila še za enega otroka, saj imam občutek, da so v vseh omarah le še oblačila ali hrana.

Trenutno načrtujeva kakšna bo nova otroška soba za vse tri in začela sva z iskanjem mizarja za izdelavo treh enakih postelj z mizo in predali, da čim bolj izkoristimo prostor v sobi.

Najboljši del meseca je zagotovo bilo HiPP fotografiranje za BabyClub kampanjo in dekleta so pri tem zelo uživala. Še posebej Gloria, ki je bila prava diva.

Šesti mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

V mesecu marcu bi morali tudi praznovati Glorin in moj rojstni dan v družinskem krogu, vendar smo praznovanje morali žal prestaviti zaradi koronavirusa.

Vseeno smo doma praznovali že med tednom in odprli darila, še preden se je začela karantena. Na srečo je v tem tednu praznovala tudi rojstni dan v vrtcu s svojimi sošolci.

Šesti mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

Na moj rojstni dan sva spekli tudi testno torto in Gloria je pri tem zelo uživala, saj mi je pomagala pri celotni pripravi in krašenju. Recept zanjo najdete tukaj.

Tako, da sva preživeli čudovit rojstno dnevni teden in skupaj smo počeli vse najine najljubše stvari.Šesti mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

Zdaj si želimo le, da bo koronavirus čim prej mimo in da vsi ostanemo zdravi ter da bova kmalu lahko praznovali tudi z najino celotno družino, saj vse že zelo pogrešamo.

Kako je pri vas potekal šesti mesec malčkovega dnevnika? So tudi vaši malčki pravi kaskaderji? Kdaj ste se preselili otroke v otroško sobo?

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.