Seminar - Spletni marketing
Blog

Seminar – Spletni marketing

Seminar – Spletni marketing

Zadnje čase opažam, da je naložba v znanje res najboljša naložba. Četudi je to plačljiva ali brezplačna, si moraš zanjo vzeti čas.

Prejšnji petek sem se zato udeležila seminarja na temo spletnega marketinga, ki ga je organiziral Tomaž Gorec za vse gostujoče blogerje in vse druge, ki pišemo članke za spletno stran Preberite.si.

Seminar je bil za nas pisce brezplačen obenem smo vsi, ki smo izpolnili določene pogoje prejeli še priročnik za pisanje oglasov. Sama se z veseljem udeležim vseh seminarjev, za katere menim, da mi bodo lahko koristili na moji poslovni poti.

Še posebej, če so brezplačni oziroma kot nagrada za moje pisanje člankov za druge spletne strani, kjer sem gostujoča blogerka.

Tudi priročnik mi bo zagotovo prišel prav, vendar bom zanj verjetno porabila, kar nekaj časa preden ga bom uspela v celoti prebrati, saj je precej obsežen. Obenem mi v zadnjem času kronično primanjkuje časa za branje in učenje.

Vendar mi kljub temu ni žal, da sem se udeležila tega seminarja, saj sem izvedela ogromno koristnih nasvetov za svoje delo. Obenem sem ugotovila še vse svoje začetniške napake glede pisanja bloga na spletni strani.

S tem ne mislim pravopisnih napak, čeprav jih zagotovo še vedno delam. Ampak mislim napake, ki sem delala v smislu tega, da me je zanje Google kaznoval s slabšo uvrstitvijo na brskalnikih.

Še dobro, da sem se omenjenega seminarja udeležila zdaj, ko je moja spletna stran aktivna šele štiri mesece. Saj bi kasneje zagotovo imela veliko težav z Googlom, če se teh napak ne bi zavedala že zdaj.

Poleg tega sem med seminarjem dobila, kar nekaj odličnih idej za novosti na spletni strani, ki bodo zagotovo zelo všeč tudi vsem mojim bralcem.

Sicer je seminar potekal v dveh terminih v petek in soboto. Vendar sem se odločila, da se ga udeležim v petek, ko je bila Gloria v varstvu pri starih starših in sem zato imela čas za izobraževanje.

Poleg tega se poskusim držati tega, da ob koncu tedna čas posvetim svoji družini. Včasih mi sicer to ne uspe in moram tudi takrat delati, ampak vseeno sem se odločila, da se vsaj ob koncu tedna malo odklopim in se odpočijem od dela.

Saj čeprav marsikdo dvomi v to s. p.-ji delamo tudi med vikendi in tudi po cele dneve. Saj, če hodiš v službo v neko podjetje delaš osem ur na dan in takoj, ko stopiš iz podjetja na delo pozabiš ter ga odmisliš.

Pri s. p.-ju pa je vse drugače, saj te služba spremlja vedno in povsod sploh, če delaš od doma. In zelo težko se odklopiš od službe oziroma moraš venomer spremljati elektronsko pošto in podobno ter biti na tekočem.

Tudi sama sem prej mislila, da pomeni, če si s. p., da lahko zaslužiš ogromno denarja, si sam svoj šef in lahko delaš kadarkoli in karkoli želiš. Vendar pomeni biti s. p. vse drugo kot prej našteto.

Sicer sem resnično sem vesela, da lahko delam, kadar si to želim, saj to pomeni, da lahko začnem z delom že ob pol šestih zjutraj. In vmes med dnevom lahko uredim nujne obveznosti ter kasneje nadaljujem s svojim delom.

Vendar šele zdaj vidim koliko časa in truda moraš vložiti v vsak evro zaslužka. In je popolnoma drugače kot v redni službi, kjer je plača vsak dan, če delaš ali če ne delaš.

Da pa se vrnem na seminar, saj sem malce zašla s teme. Če zaključim in povzamem se mi je zdel seminar res odličen in ga priporočam vsem, ki morda šele začenjate s pisanjem člankov ali jih pišete že dlje časa.

Verjamem, da bo Tomaž Gorec zagotovo seminar kmalu spet ponovil, morda najdete priložnost v katerem drugem seminarju, ki ga organizira.

Vas pa vabim, da še naprej spremljate tudi moje prispevke na spletni strani Preberite.si, ki jih najdete tukaj.

Še enkrat se zahvaljujem Tomažu Gorcu za odličen seminar in priložnost, da sem lahko gostujoča blogerka na spletni strani Preberite.si.

Več podobnih prispevkov najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...