Selitev in obnova stanovanja
Obnova | Gradnja doma Vse za dom

Selitev in obnova stanovanja

Selitev in obnova stanovanja

Kdaj se selite v stanovanje? Je bilo vprašanje, ki sva ga prejela v zadnjih mesecih odkar sva sporočila novico o naši selitvi v stanovanje prijateljem in družini na sporedu vsaj 5 x na dan.

In verjamem, da nisva edina, ki sva se s tem vprašanjem spopadala vsak dan. Prepričana sem, da ste vsi že kdaj bili v isti situaciji, ko ste le omenili selitev v hišo ali stanovanje in ste to vprašanje poslušali vsak dan znova.

Pri nas se je zgodba začela poleti leta 2015, ko sva se odločila, da se bomo preselili v stanovanje, in ker nisva imela večjih finančnih sredstev, sva v tistem letu le zamenjala okna in vrata ter namestila klimo za ogrevanje.

Februarja 2016 sva se odločila, da začneva obnavljati stanovanje in za začetek sva razmišljala, da bova le prebelila vse sobe, uredila vodovod ter naredila novo kopalnico.

In tukaj se je že vse zataknilo saj, ko smo začeli obnavljati vodovod v 110 let starem bloku. Sva ugotovila, da bova v stanovanje vložila veliko več časa in denarja, kot sva sprva pričakovala.

Saj se je izkazalo, da bo treba zamenjati kompletni vodovod, urediti elektriko ter zamenjati vse ploščice v wc-ju, kopalnici, izolirati stene, znižati strop in urediti še ogromno drugih stvari.

In tako sva začela z marcem vlagati v stanovanje vsak svoj cent in vsako svojo prosto minuto. Veliko denarja nama je uspelo prihraniti, ker je moj dragi večino stvari v stanovanju delal sam ali ob pomoči svojega očeta, brata in mame.

Želela sva kupiti kakovostno in obenem ugodno pohištvo. In zato sem pregledala ogromno ponudb na spletu in v trgovinah. Ter poiskala le najboljše izdelke za stanovanje. Vse o obnovi našega stanovanja boste lahko izvedeli v naslednjih prispevkih.

Dela se zdaj bližajo h koncu in urejava še zadnje malenkosti pred vselitvijo. Res je, da nisva imela določenega datuma za izselitev iz hiše, kjer zdaj bivamo.

Ampak vseeno menim, da če se lotiš obnove mora biti popolna in narejena v celoti saj kasneje, ko že živiš tam ne moreš še delati dodatnih stvari. Spomladi nas sicer čaka še obnova balkona in upam, da bo naslednji najin korak le še gradnja hiše.

Več prispevkov na to temo lahko najdete na povezavi.

Zanima me vaše mnenje? Ste se tudi vi spopadali z vprašanjem selitev in obnova stanovanja?

Mogoče ti bo všeč tudi ...