selce
Kratek oddih | Izleti Oddih

Selce

Selce

V aprilu 2015, ko je bila Gloria stara en mesec, sva se z Rajkom začela pogovarjati o tem, da bi morda odpravili nekam na izlet za prvomajske praznike.

Najprej sva želela, da bi le za en dan odšli na slovensko obalo, vendar ker tja ne zahajava rada, sva se odločila, da se odpraviva nekam blizu na hrvaško obalo. In zato sva si rekla, da bova rajši poiskala kakšno ponudbo za več nočitev.

Na eni izmed spletnih strani s kuponi za popust sem našla odlično ponudbo za dve nočitvi v apartmaju v mestu Selce. Ker sva se tako hitro odločila, da bomo odšli na Hrvaško, sva imela težavo, saj nisva vedela, ali nama bo uspelo dobiti osebno izkaznico za Glorio v tako kratkem času.

Že naslednji dan sem jo tako peljala v foto studio, kjer smo imele s fotografinjo, kar precej težav s fotografiranjem Glorie, saj ni še sama držala glavice. Nekako nama je uspelo, da je naredila nekaj ustreznih fotografij za osebno izkaznico.

Med tem sta prišla moja starša in jo prevzela v varstvo, da sem lahko odšla uredit še osebno izkaznico zanjo na občino. Kjer so seveda začeli komplicirati, ker se je Gloria na fotografiji smejala in je imela odprta usta.

Saj takšnih fotografij menda ne sprejemajo – resnično ne vem, kaj drugega lahko pričakujejo od dojenčka. Na srečo je osebna izkaznica prispela v nekaj dneh in smo se tako lahko odpravili na prvi krajši družinski oddih v Selce.

Pot do tja je potekala brez težav, saj je Gloria prespala skoraj celotno pot. In lahko rečem, da je bila ta pot na morje med najbolj brezskrbnimi in da resnično velja pregovor mlajši, kot je otrok manj, je skrbi. Med potjo do tja sva le enkrat ustavila in jo hitro previla ter nahranila.

Ko smo prišli tja, sva bila sicer zelo razočarana nad apartmajem. In to je tudi glavni razlog, da se zdaj odločava le za hotele ali apartmaje s polpenzionom, saj sva bila do zdaj vedno razočarana nad apartmaji.

Prva težava je bila, ker je bil apartma daleč od parkirišča, druga težava pa je bila, ker je bilo do naše sobe ogromno stopnic in zelo ozki hodniki. Tako, da sva jo komaj prinesla do apartmaja v lupinici ter seveda še vso prtljago.

Ker je bil apartma tako daleč, smo bili vsak dan veliko zunaj in smo šele zvečer prišli nazaj. Veliko smo hodili na sprehode in en dan smo se odpravili tudi peš do Crikvenice, saj je do tja čudovita peš pot ob obali.

Selce - CrikvenicaSelce - CrikvenicaSelce - CrikvenicaSelce - Crikvenica

Vendar je bila žal ravno tisti dan na glavni cesti prometna nesreča in so zato celoten promet preusmerili na to cesto. Tako, da sva morala zelo paziti na vse avtomobile, ki se jim je tako zelo mudilo – tako, da je bil sprehod nazaj zelo stresen. 🙁

V mestu Selce smo prvič kupili magnet za hladilnik in tako smo začeli našo čudovito družinsko navado. Zdaj zbiramo magnetke iz vseh glavnih mest, ki jih obiščemo skupaj oziroma bivamo v njih na krajšem ali daljšem oddihu.

Selce - Izberi modro družina

Od našega prvega oddiha naprej sem se vedno pozanimala tudi, ali je soba v hotelu dovolj velika, da s seboj prinesemo svojo prenosno posteljico, in ali imajo dvigalo. Ter seveda parkirišče v bližini. 🙂

Kljub vsem težavam z apartmajem smo se imeli na našem prvem oddihu čudovito. Malce smo se sprostili, saj smo bili sami zunaj doma in tudi Glorii so se krči na morju zelo umirili.

Krči so naju namreč najbolj skrbeli, saj je doma imela zelo hude napade krčev in je ogromno jokala zaradi bolečin. Na morju pa je brez težav spala in tudi uživala na sprehodih.

Selce so tudi sicer čudovito in preprosto mesto za oddih in sprostitev. Tam najdete tudi ogromno sprehajalnih poti ob morju in različnih igral za otroke.

selce selceselce selce selce selce selce selce selce selce selce selce

En dan smo odšli tudi na večerjo v lokal, ki je pred kampom in kjer sva jedla najboljše ocvrte kalamare do zdaj. Ki so bili tudi zelo ugodni, saj je porcija kalamarov s krompirčkom stala le 35 kun.

In tudi vzdušje v lokalu je bilo odlično, žal se imena ne spomnim več. Se bova pa tja zagotovo še kdaj vrnila. 🙂

Če boste imeli kdaj željo obiskati mesto Selce vam obisk oziroma oddih v tem mestu vsekakor priporočam.

Več o naših dogodivščinah in drugih destinacijah si lahko preberete tukaj. Moj seznam prtljage najdete tukaj. Pokukajte pa še za moje nasvete za prihranke na dopustu.

Mogoče ti bo všeč tudi ...