Sadni žepki HIPP
Otroci | starši Vse za otroke

Sadni žepki

Sadni žepki

Danes sem se odločila, da bom napisala nekaj besed o sadnih žepkih, ki jih Gloria obožuje. Ter o tem, kako pripraviti odlične sadne lučke, ki jih otroci in tudi odrasli obožujejo.

Zadnjič sem v enem izmed reklamnih katalogov zasledila, da imajo akcijo, ko ob nakupu HiPP sadnih žepkov prejmeš še kalup za izdelavo sadnih lučk.Sadni žepki HIPP Zato sem se takoj odločila za nakup novih sadnih žepkov, saj sem želela preizkusiti tudi kalup. Predvsem, ker Gloria na najino veselje ne mara preveč čokolade ali oblivov na sladoledih in jih morala zato vedno pojesti midva preden, dobi sladoled.

Zato sem imela občutek, da bo Gloria navdušena nad sadno lučko narejeno iz sadnih žepkov, ki jih obožuje. Že takoj, ko je zagledala sadno lučko, mi je povedala, da je na njem žabica.

Postopek za pripravo lučk iz sadnih žepkov je zelo preprost, najdete ga tukaj. Le vlijete sadni žepek v kalup in ga zamrznete za približno tri ure. En sadni žepek je dovolj velik za dve sadni lučki. 😉

Po treh urah kalup vzamete iz zamrzovalnika in ga pridržite za nekaj sekund pod vročo vodo in že lahko sadno lučko odstranite brez težav.

Sama sem bila prvič zelo neučakana in zato sem premalo časa držala kalup pod vročo vodo. Iz tega razloga sem kasneje imela malce težav z odstranjevanjem lučke iz kalupa.

Kasneje, ko sem odstranjevala lučke iz kalupa še za Rajka in Glorio sem obe odstranila brez težav. Ker sem počakala nekaj sekund in nisem bila tako zelo neučakana kot prej mi je lučke uspelo odstraniti brez težav.

Težava nastane le, ker moram zdaj lučke s sadnimi žepki pripravljati skoraj vsak dan, saj so Glorii tako zelo všeč in meni tudi, saj so zelo okusne in osvežilne. 😉

Sadne lučke so odlične tudi ob različnih boleznih pri otrocih. Na primer, ko je zadnjič Gloria imela vnetje dlesni nama je pediatrinja priporočala, da ji za lajšanje bolečin ponudiva sladoled. O tej bolezni sem pisala v objavi, ki jo najdete tukaj.

Sadni žepki – lučke so bili odlični tudi zadnjič, ko je bila bolna in je imela bolezen rok, nog in ust in tudi takrat ji je sladoled spet lajšal bolečine v ustih.

Sadni žepki HIPPSadne žepke imamo s seboj vedno tudi, ko smo na poti ali na počitnicah, saj so odličen, hiter in zdrav prigrizek za Glorio. Narejeni so iz 100 % sadja in brez sladkorja, predvsem so mi všeč, ker jih lahko Gloria tudi sama je. Večkrat si jih za malico privoščim tudi sama sploh zdaj v nosečnosti.

So tudi vašim malčkom všeč sadni žepki? 😉
Sadni žepki HIPP

Mogoče ti bo všeč tudi ...