Rumova rolada
Kulinarika Sladice

Rumova rolada

Rumova rolada 

Sestavine za biskvit:

  • 200 g sladkorja
  • Rum
  • 200 g moke
  • Pecilni
  • Vanili sladkor
  • 4 jajca
  • 1 dl olja
  • 1 dl mlačne vode
  • 4 žlice čokolade v prahu

Krema – rumova rolada:

  • 2 kisli smetani
  • Kokosova moka
  • Sladkor
  • Rum
  • Po želji lahko namesto kokosa dodate zmlete orehe

Postopek:

Vse sestavine zmešate skupaj in jih zlijete v pekač za rolado ter jih spečete. Mase je dovolj za dva pekača. Ko se rolada popolnoma ohladi, jo prerežete, še prej pa zmešate skupaj vse sestavine za kremo.

Ter jih namažete po spodnjem biskvitu nanj pa položite še drugi biskvit in božansko rumovo rolado, lahko že postrežete gostom.

Več receptov za sladice najdete na povezavi.

Dober tek!rumova rolada

Mogoče ti bo všeč tudi ...