Recept za odlično domačo pico
Kulinarika Preprosti recepti

Recept za odlično domačo pico

Recept za odlično domačo pico

Večkrat, ko nimam idej za večerjo ali kosilo, se odločim, da bom spekla slastno domačo pico.

Pica je lahko odlična ideja za kosilo tudi, če morate porabiti različne izdelke iz hladilnika, preden jim poteče rok uporabnosti. Sama vsak enkrat na teden pregledam vso hrano v hladilniku in preverim vse roke uporabnosti.

Pogosto tudi izpraznim hladilnik in porabim vse izdelke pred rokom uporabnosti za različne jedi (salame, siri, različne vrste zelenjave, kvas).

V prejšnjem tednu sem na željo svoje sestre domačo pico pekla kar dvakrat. Pica na spodnji fotografiji se mi je sicer malce preveč zapekla, vendar ni ostal od nje niti košček.Recept za odlično domačo pico Poskusila sem že kar nekaj različnih receptov za pico. In nato sem iz različnih receptov sestavila odličen recept za božansko domačo pico, ki je tudi zelo preprost za pripravo. Pica pa je tudi res božanskega okusa.

Sestavine – za domačo pico: 

  • Kocka kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • Ščepec soli
  • Malo olivnega olja
  • 2 dl mlačne vode ali mlačnega mleka
  • 350 g moke
  • Origano

Postopek priprave:

V posodo nadrobimo kvas, dodamo čajno žličko sladkorja, jedilno žlico moke ter prilijemo mlačno vodo ali mlačno mleko. Sama pogosto uporabim kar mleko.

Vse skupaj zmešamo in pustimo, da malce naraste. Pazite, da voda ali mleko ne bosta prevroča.

V drugo posodo stresite presejano moko, dodajte ščepec soli, malo olivnega olja, origano in dodajte še mešanico s kvasom. Nato vse skupaj premešajte in zgnetite s kuhinjskim robotom ali z rokami, da dobite kompaktno testo.

Če želite bolj rahlo testo dodajte več olivnega olja. Testo naj vzhaja 30 minut v pokriti posodi.

Med tem si lahko pripravite mešanico za nadev. Sama pogosto naribam salamo in sir, narežem hrenovke ter dodam še origano in vse skupaj premešam v posodi. Saj tako pridejo bolj do izraza različni okusi.

Testo nato razvaljam in naprej premažem s paradižnikovo omako ter dodam še malce olivnega olja ter vode. Nato le še posujem z nadevom in pečem v pečici, dokler ni testo zlato-rjave barve.

Za nadev lahko seveda porabite tudi ostala živila, zelenjavo, salame, pršut ali gobice.

Pri nas doma imamo najrajši domačo pico iz preprostih sestavin.

Vesela bom tudi kakšnega vašega predloga ali recepta za domačo pico ali kakšno drugo jed. 😉

Dober tek! 

Mogoče ti bo všeč tudi ...