Rabljena otroška oblačila
Otroci | starši Vse za otroke

Rabljena otroška oblačila

Rabljena otroška oblačila

Ta objava se navezuje na moje razmišljanje v objavi o rabljenih oblačilih za odrasle. Glede tega sem istega mnenja kot v prejšnji objavi s tem, da bom morda zdaj še bolj kritična, saj gre tukaj za otroke in predvsem navidezni prihranek.

Najbolj me razjezijo, oglasi (prodajamo, ker nam je preveliko, prodajamo po isti ceni, kot smo jo za oblačila plačali mi, plus poštnina je vaša).  Vem, da bi lahko takšen oglas preprosto lahko spregledala in pogosto ga tudi spregledam.

Vendar sem se danes odločila, da svoje mnenje izrazim v objavi, kljub temu da takšnih objav pogosto sploh ne komentiram.

Midva z Rajkom vedno kupujeva oblačila za hčerko vnaprej za naslednje leto. Vedno premisliva tudi, katera številka bo primerna za naslednje leto ter pri nakupu gledava predvsem na to, da so oblačila nevtralnih barv.

Tako lahko tudi, če ji slučajno kaj ni prav vedno vprašam sestro, če jih potrebuje za mojega nečaka ali jih shranim za naslednjega otroka.

Vsi ti oglasi me sploh ne bi toliko motili, če bi prodajalci priznali svojo napako, da so sami naročili ali kupili preveliko ali premajhno številko oblačil. Če torej tudi želijo prodati naprej po isti ceni, naj vsaj sami pokrijejo poštnino za svojo napako.

Za hčerko sva skoraj vsa oblačila kupila sama, nekaj oblačila sva dobila tudi za darilo nekaj rabljenih oblačil so nama podarili tudi prijatelji.

Zato sva se dogovorila, da ko bova sprejela odločitev, da ne bova imela več otrok bova vsa oblačila in vse drugo podarila. Nekomu, ki to resnično potrebuje, kot to počneva že zdaj s svojimi oblačili.

Tudi vi lahko storite dobro delo in podarite oblačila, ki jih ne potrebujete več ali morda opremo, pohištvo družinam v stiski.

Več o tem si lahko preberete na povezavah.

Zanima me vaše mnenje? Ali je nakup rabljenih otroških oblačil sploh pametna izbira?

Mogoče ti bo všeč tudi ...