Pustovanje - Izberi modro družina
Blog

Pustovanje

Pustovanje

Zame pust nima velikega pomena, saj se mi zdi, da ko imaš enkrat sam otroke, se pomen pusta spremeni. O tem sem že nekaj zapisala v svojem lanskoletnem zapisu, ki ga najdete tukaj. V članku sem obujala spomine na pustovanje in moje otroštvo. V njem izveste tudi, kaj je bila lani za pusta Gloria.

Glorio bi zelo težko pripravila do tega, da bi oblekla kostum, ki je sešit iz enega dela. In ker je popolnoma navdušena nad različnimi krili in nad živalmi sva se letos odločila, da ji bova zato kupila pustni kostum za pikapolonico.

Žal nismo vsi tako zelo ustvarjalni, da bi lahko ustvarili kostume doma. Sama zagotovo nimam nobene ustvarjalne žilice in se tega zato rajši ne lotim. Rabljenih kostumov nisem želela kupovati, saj je cena zanje s poštnino enaka, kot če bi jih kupila v trgovini.

In zato lahko rečem le, da je bila Gloria tako zelo navdušena nad kostumom, da ga je nosila že prvih nekaj dni po tem, ko sva ga kupila. Zato sem se odločila, da ga za nekaj dni skrijem pred njo, saj bi ga drugače iz navdušenja zagotovo uničila še pred pustom.

Pustno soboto smo tokrat začeli z obiskom mojih staršev, saj smo skupaj z mami na ta dan pekle krofe. Tokrat smo jih prvič pekle v masti in bili so odlični. Tudi Gloria je bila navdušena nad okusom krofov ter seveda nad pripravo le-teh.

Popoldne smo se tudi letos odpravili na pustovanje na karneval, ki je bil v bližini. In ker so zamujali z začetkom karnevala se je Gloria medtem že popolnoma razigrala, saj je tekala naokrog kot nora – energije ima resnično neomejeno. 😉 Pustovanje - Izberi modro družina

Da bi videla celoten karneval jo je Rajko dal na rame in celoten karneval je opazovala z zanimanjem in navdušenjem. Ker je bilo na ta dan zelo mrzlo in je zelo pihalo, sva ji kostum nadela preko bunde.

Pustovanje - Izberi modro družina

Žal imamo vsako leto takšno smolo, da na dan karnevala zelo piha oziroma je zelo mrzlo. 🙁 Gloria se na to letos sicer sploh ni ozirala in ji je bilo vseeno, ali je imela kostum oblečen čez druga oblačila ali ne. 🙂 Pustovanje - Izberi modro družina

Ker zame pust in pustovanje nimata velikega pomena se tokrat nisem niti našemila. Oziroma sem bila ˝Pika nogavička˝ s čopkoma pegice pa imam že naravne tako, da ji bilo treba narisati. 🙂 Pri meni je sicer čudež že to, da se sploh naličim, saj ličil praktično ne uporabljam.

Imela sem sicer doma nekaj kostumov in mask, vendar mi nobena ni bila všeč tako, da sem se odločila, da se letos ne bom našemila. Moj namen za ta dan je bil le, da bo Gloria uživala. 🙂

In tudi za v vrtec smo s seboj odnesle kostum, čeprav včeraj ni bila ravno razpoložena in je bila precej jezna, ker je morala iti v vrtec. Kljub vsemu se je menda zelo zabavala in uživala med pustovanjem.

Popoldne smo odšle še do mojih staršev, kjer je bila tudi moja sestra s sinovoma tako, da so lahko še vsi trije skupaj razgrajali. Kakšne lumparije sta ušpičila vam zaupam v naslednjem zapisu.

Če te zanima, kje sva kupila kostum za Glorio, si poglej zapis, ki ga najdeš tukaj. Recept za odlične pustne miške z jogurtom pa najdeš tukaj.

Kakšno je vaše mnenje glede pusta in pustovanja? Ste se našemili za pusta oziroma so se našemili vaši otroci? 😉

Mogoče ti bo všeč tudi ...