Puhasto jogurtovo pecivo s pudingom
Kulinarika Sladice

Puhasto jogurtovo pecivo s pudingom

Puhasto jogurtovo pecivo s pudingom

Kot vedno mi je uspelo nemogoče. Med selitvijo sem doma pozabila zvezke z recepti za sladice. In to sem ugotovila šele po enem tednu, ko sem hotela speči odlično puhasto jogurtovo pecivo s pudingom za goste.

En dan prej sem razmišljala o tem, ali imam sploh vse sestavine za sladico ali jih moram iti še iskat v trgovino? In med tem sem se spomnila, da sploh nimam recepta za sladico.

Dobro je bilo le to, da zdaj, ko pišem blog sem med recepti že objavila tudi spodaj omenjeni odličen recept za sladico – puhasto jogurtovo pecivo s pudingom.

To sladico vsi domači obožujejo, zato sem se odločila, da jo spečem ob koncu tedna tudi v novem stanovanju ter preverim, kako sploh deluje nova pečica. Ampak na žalost ne gre vedno vse po načrtih, saj mi tokrat ta božanska sladica ni uspela.

Kot po navadi sem hotela improvizirati, saj mi je zmanjkalo repičnega olja in želela sem ga nadomestiti z olivnim oljem, ampak je biskvit na žalost postal preveč oljnat tako, da sem morala vse skupaj vreči v smeti.

Recept za to božansko sladico mi je do zdaj vedno uspel, vam pa priporočam, da se učite na mojih napakah in za peko vedno uporabljate le repično olje. Vseeno nisem obupala in sem kljub temu poskusila najti in ustvariti recept za novo sladico, ki vam ga zaupam kmalu.

Vam pa zagotovo priporočam recept za to sladico – puhasto jogurtovo pecivo s pudingom, saj je priprava zelo preprosta obenem pa je ta sladica zelo sončna in okusna. Vaši gosti zagotovo ne bodo razočarani.

Lahko tudi preizkušate različne različice sladice. S sadjem ali brez ali z različnimi okusi marmelade. Ali morda le enkrat dodate vanili in drugič čokoladni puding.

Sestavine – biskvit puhasto jogurtovo pecivo s pudingom :

 • 1 navaden jogurt ali 1 lonček grškega jogurta
 • 2 jajci
 • 1 lonček sladkorja (jogurtov)
 • 1 lonček repičnega olja (jogurtov)
 • 1 pecilni prašek
 • 1 lonček in pol moke (jogurtov)
 • Rum (po želji)
 • 1 vanili/čokoladni puding
 • Sadje (po želji)
 • Margarina ali maslo za pomastitev pekača in krušne drobtine

Premaz – puhasto jogurtovo pecivo s pudingom : 

 • Domača marmelada (po želji)

Posip – puhasto jogurtovo pecivo s pudingom : 

 • Kokos v prahu (po želji)

Stepemo jajca in sladkor skupaj. Nato dodamo še jogurt, olje, puding v prahu, presejano moko s pecilnim in rum po želji in okusu.

Pekač pomastimo z margarino ali maslom in posujem z drobtinami, da se biskvit ne prime na pekač ter ga spečemo.

Nato maso vlijemo v pekač in posujemo s sadjem (po želji). Lahko spečemo biskvit tudi brez sadja, in ko je pečen po njem, namažemo marmelado ter posujemo s kokosom.

*** Pri novejših pečicah vam svetujem, da uporabite sestavine za dvojno maso, saj so novejše pečice menda večje. Oziroma ko maso zlijete v pekač, lahko takoj vidite, ali bo biskvit dovolj visok za vaš okus. Sama imam rajši manj biskvita pri sladicah in več nadeva. 😉 ***

Na spodnji fotografiji je biskvit s čokoladnim pudingom. Zadnjič sem recept preizkusila tudi s kislo smetano namesto z jogurtom, saj mi ga je zmanjkalo. Vendar vam to odsvetujem, saj je bil biskvit bolj suh, najboljši je zagotovo z grškim jogurtom.

Več receptov za sladice najdete v povezavi.

Dober tek!

Puhasto jogurtovo pecivo z pudingom

Mogoče ti bo všeč tudi ...