Prvomajski oddih - Modra družina
Kratek oddih | Izleti Oddih

Prvomajski oddih

Prvomajski oddih

Naš letošnji prvomajski oddih na žalost ni bil morsko obarvan. Vendar smo se vseeno imeli lepo in smo preživeli kar nekaj časa skupaj kot družina.

Glede na to, da so skoraj vsi na Facebooku pošiljali in objavljali slike iz morja. Sva jim bila seveda tudi malce ˝fouš˝, vendar sva se za letos odločila, da bova denar rajši porabila za daljši poletni oddih na morju.

Sploh, ker je bilo sprva napovedano zelo slabo vreme za prvomajske praznike in zato je marsikdo tudi odpovedal svoj prvomajski oddih na morju. Ko smo končno dočakali lepo sončno vreme, smo bili veliko zunaj na sprehodih.

Gloria je prvi dan seveda z največjim veseljem skakala po lužah in spuščala po njih ladjice iz listov.Prvomajski oddih - Modra družinaPoleg tega sva si vzela tudi čas za pihanje milnih mehurčkov, pri čemer Gloria še posebej uživa. Saj zelo rada lovi milne mehurčke in je obenem vedno šokirana, kam izginejo mehurčki v njenih rokah? Pri tem pogosto ostanem že brez sape Gloria pa še vedno govori ˝še, še˝.  🙂Prvomajski oddih - Modra družina Bili smo tudi na obisku pri mojih in Rajkovih starših. Pekla sva meso na žaru (beri toasterju), ki je bilo odlično, kuhala sva večerje in kosila. In glede na to kako zelo je kakšen dan pihalo smo se lahko počutili kot, da smo na morju.

Končno smo se malce naspali in uspelo nama je tudi pogledati kar nekaj odličnih filmov in risank. Vsak dan smo lahko skupaj tudi zajtrkovali.

Odločila sem se, da spečem tudi odlično domačo pico recept zanjo najdete tukaj. Ker vsi obožujemo sladice sem ponovno spekla tudi pecivo z zdrobom recept zanj najdete tukaj. Končno smo se vsi trije tudi poslovili od prehlada in smo si lahko privoščili sladoled.Prvomajski oddih - Pecivo z zdrobomPrvomajski oddih - picaPogovarjala sva se tudi o tem, če bi šli kam gledat kres, saj ga Gloria še ni videla. Vendar sva kmalu prišla do zaključka, da se kresovi prižgejo prepozno, saj Gloria zdaj hodi spat ob 20-ih. Poleg tega tudi ni bilo nobenega kresa v bližini.

Sicer imamo še veliko let pred seboj, da ga bo lahko videla. Kot vedno me je kljub praznikom doma čakalo veliko dela – pospravljanje stanovanja, pranje gore perila, pisanje prispevkov … Tako, da mi dolgčas zagotovo ni bilo.

V torek sva si končno vzela tudi čas le za sebe in sva najprej odpeljala Glorio v varstvo k starim staršem, nato sva se odpravila proti Celju. In moram reči, da je bil občutek res čuden, ko sva po dveh letih zopet odšla nekam samo midva.

Ko imaš enkrat otroka preprosto pozabiš, kako je, če kam odideš sam s partnerjem. Ampak ker sva vedela, da Gloria v varstvu uživa in da skoraj ni opazila, da sva sploh odšla. Sva se kmalu sprostila in se začela pogovarjati o tem, kam bova šla v Celju.

Najprej sva se odpravila po trgovinah, nato sva odšla na kosilo v  ˝Oštarijo˝ v Citycenter Celje. In ker že nisva šla na morje, sva se odločila, da si vsaj privoščiva morsko kosilo. Zato sva naročila ocvrte lignje s prilogo.Prvomajski oddih - Oštarija

In moram reči, da tako hitro nisva dobila kosila še nikjer, čeprav je bilo v gostilni kar nekaj gostov. Poleg tega je bilo kosilo zelo okusno, postrežba odlična in tudi ugodne cene. Tako, da vam Oštarijo vsekakor priporočam in tudi midva se tja še vrneva, ko bova zopet v Celju.Prvomajski oddih - Oštarija

Tokrat sva gostilno izbrala po naključju, saj sva zunaj brala jedilnik, da imajo v ponudbi veliko okusnih morskih jedi. Tokrat je dal predlog za kosilo Rajko, saj pogosto nikoli ne veva kam, naj greva na kosilo, ker sva večkrat razočarana nad ponudbo in postrežbo.

Tukaj so bili tudi lignji odlični, čeprav so mi bili do zdaj všeč le v dveh gostilnah v Sloveniji. Po kosilu sva se odločila še za sladoled in nato sva se odpravila v Cineplexx, saj sva se že pred mesecem dogovorila, da si greva ogledat film Hitri in drzni 8.Prvomajski oddih - Modra družinaIn čeprav sem zelo dvomila, da nama bo to sploh uspelo, saj pogosto, če nekaj planiram zagotovo ne uspe. Nama je dejansko uspelo, da sva si šla film ogledat. 🙂

Le zelo sem bila razočarana nad Cineplexxom, saj povsod oglašujejo, da je torek kino dan in da so vstopnice na voljo po ceni 3,33 € + doplačilo za daljši film 0,30 €.

Vendar so bile karte na koncu na voljo po redni ceni 5,80 €, ker je bil praznik in menda takrat ne velja ta akcija. S tem so me res razočarali in zagotovo bova naslednjič rajši šla v kino v Trbovlje, kjer imajo vsaj fiksne in bolj ugodne cene.

Poleg tega so v Cineplexxu tudi zelo visoke cene za prigrizke na primer 0,5 L vode stane 2 € in je praktično še dražja kot v gostilni.

Kljub temu je bil film odličen in resnično vreden ogleda. In po koncu filma sva pozabila na razočaranje glede kart in pijače. Nato sva se le še odpravila po Glorio, ampak oni so medtem že odšli na Zasavsko Sveto goro, kjer je lahko uživala na gugalnici in toboganu.

In tako se je naš prvomajski oddih zaključil. In kljub temu da nismo odšli na morje, smo se imeli odlično. Morda nam uspe iti na morje naslednje leto za prvomajski oddih.

Kako in kje ste vi preživeli prvomajski oddih?

Mogoče ti bo všeč tudi ...