Prvo leto v vrtcu
Otroci | starši Vse za otroke

Prvo leto v vrtcu

Prvo leto v vrtcu

Moram priznati, da sem po eni strani zelo nasprotovala temu, da Glorio vpiševa v vrtec in Rajko prav tako. Predvsem zato, ker ima Gloria odlične stare starše, ki so jo vedno z veseljem imeli v varstvu, drugi razlog je bil, da sva menila, da bo iz vrtca prinesla ogromno bolezni.

Eden izmed razlogov je bil tudi, da je vrtec precej drag sploh za naju, ker imam s. p. in so mi vedno računali, da prejemam minimalno plačo. Čeprav sem v zadnjih mesecih imela precej manjše pridohodke od njihovega neumnega izračuna.

Zaradi njihovih neumnih izračunov sva bila praktično v dvakrat višjem plačilnem razredu, kot bi morala biti po najinih dejanskih prihodkih. Tudi zato se nama je upirala ideja po tem, da bi Glorio vpisala v vrtec.

Vseeno sva se po pogovoru s svojimi starši odločila, da je čas, da Glorio vpiševa v vrtec in če ne bi bila sprejeta, bi bila še eno leto doma v varstvu. Po vpisu je bila takoj sprejeta, zato sva se s to odločitvijo počasi sprijaznila.

Prve tedne v vrtcu sem sicer malce dvomila o najini odločitvi, saj je takoj zbolela za boleznijo rok, nog in ust. Tudi kasneje je še večkrat zbolela na primer za vnetjem oči, vodenimi kozami, gripo …

Vendar sem bila po drugi strani vseeno vesela, da je v vrtcu, saj sem tako lažje organizirala svoje delo. Obenem je bila tudi Gloria zelo vesela, da je lahko hodi v vrtec, naučila se je tudi ogromno novih stvari, dobila je nove prijatelje in tudi na splošno je napredovala. Poleg tega je začela jesti skoraj vse. 🙂

Še vedno ima svoje naporne dneve, saj je precej trmast otrok. Vendar se tudi o tem veliko pogovarjamo doma tako, da se mi zdi, da se je v tem letu precej spremenila. Odločila sva se tudi, da bo med poletnimi počitnicami en mesec doma, saj je takrat zaprta enota, ki jo sicer obiskuje.

Pri boleznih še vedno vsakič držim pesti, da jih dobi čim manj, saj je bila pred vstopom v vrtec bolna morda 3 x. Vem seveda, da so bolezni v vrtcu stalnica, vendar si jih trenutno v nosečnosti želim preboleti čim manj.

Če potegnem črto čez celotno prvo leto v vrtcu sem vesela, da sva jo vpisala v vrtec, saj imamo tudi tako vsi svojo dnevno rutino. Stari starši nama še vedno večkrat priskočijo na pomoč, če potrebujeva varstvo zanjo ali če je morda bolna.

Dvojčka bova verjetno vpisala v vrtec že prej, saj razmišljava o tem, da bosta začela hoditi v vrtec, ko bosta stara eno leto in pol – seveda, če bosta sprejeta. Vse je seveda odvisno tudi od njunega razvoja, vendar bo morda zanju bolje, da začneta vrtec obiskovati čim prej, saj bo tudi Gloria še naprej v vrtcu.

Kdaj ste svoje malčke vpisali v vrtec? Ste svojo odločitev kdaj obžalovali ali ste bili zelo zadovoljni, da so v vrtcu? 🙂 So imeli malčki prvo leto v vrtcu veliko bolezni?

Mogoče ti bo všeč tudi ...