Probiotiki
Otroci | starši Vse za otroke

Probiotiki

Probiotiki

Dokler se nismo z Glorio znašle v bolnišnici zaradi vnetja bezgavk v trebuhu dejansko nisem, veliko razmišljala o probiotikih. Po pogovoru z zdravnico sem zato takoj začela raziskovati, kateri probiotiki bi bili najbolj primerni za Glorio.

Gloria na splošno noče jesti nobenih zdravil sploh sirupov in kapljic, zato sem se odločila, da ji ponudim ˝bombone – tablete˝. Najprej sem se z njo pogovorila, da so takšni bomboni koristni zanjo, saj je tako ne bo bolel trebuh.

Zdaj me že sama prosi za ˝bombon˝, če ji ga jaz slučajno pozabim dati in vedno mi pove, da je potem zaradi bombona ne bo bolel trebušček in da bo lažje kakala.

Ker gremo večkrat na leto na dopust, sem želela najti takšne probiotike, ki jih lahko brez težav shranim in jih vzamem s seboj tudi na dopust. Tako sem našla Jamieson žvečljive probiotike z okusom jagode, ki ne zahtevajo hlajenja in so tako primerni tudi za potovanja ter za našo počitniško lekarno.Probiotiki-Jamieson

Seznam prtljage, ki ga lahko tudi natisnete in v katerem sem zapisala tudi izdelke iz naše počitniške lekarne najdete tukaj.

Všeč mi je tudi, da so žvečljivi probiotiki zaradi svoje sestave popolnoma primerni za otroke starejše od treh let ter tudi za odrasle in obenem še za nosečnice, ki imamo pogosto še večje težave s prebavo. Predvsem mi je všeč tudi, ker so prijetnega okusa in zato jih otroci brez težav zaužijejo.

Odkar smo z Glorio prišle iz bolnišnice še bolj striktno spremljam njeno prebavo in še bolj pazim nanjo, saj ne želim, da še enkrat pristanemo v bolnišnici. Poleg tega nočem, da še kdaj trpi za tako groznimi bolečinami, kot je trpela zadnjič.

Probiotiki so zato zdaj pri nas vedno na zalogi in jih Glorii dajem po potrebi na vsake dva dni ali na vsake nekaj dni. Obenem pazim tudi pri njeni prehrani in za zdaj na srečo nima več nobenih težav. Občasno probiotike jemljem tudi sama. 😉

Ali tudi ti jemlješ kakšne probiotike oziroma jih daješ svojim otrokom? S katerimi si najbolj zadovoljna?

Mogoče ti bo všeč tudi ...