Priprave na vrtec
Otroci | starši Vse za otroke

Priprave na vrtec

Priprave na vrtec

Danes pišem o tem, kako so do zdaj potekale naše priprave na vrtec. Vloga za vpis v vrtec sem oddala v mesecu marcu in v mesecu aprilu ali maju sva dobila odobreno vlogo za sprejem v vrtec za Glorio. Tako, da sem morala v naslednjih 15 dneh oddati le podpisano vlogo za vrtec.

V mesecu juniju smo imeli starši, ki smo svoje otroke prvič vpisali v vrtec glavni sestanek z ravnateljico in vzgojiteljicami. Tam so nam predstavili še vse informacije o vpisu in uvajanju. Nekaj besed o tem sem zapisala v objavi, ki jo najdete tukaj.

Za to poletje sem se zato odločila, da ga maksimalno izkoristimo, zato smo odšli na počitnice v Črno goro in Turanj. Sicer je bila Gloria veliko tudi v varstvu pri najinih starših.

Prav posebne priprave na vrtec skozi poletje nismo imeli. Ponovno sva le začela s privajanjem na kahlico. Več o tem si lahko preberete tukaj. V zadnjih mesecih sva začela tudi z uvajanjem dnevne rutine več o tem, sem zapisala tukaj.

Nekaj mesecev nazaj sem ji kupila tudi torbo za vrtec ter torbico za copate, ki jo najdete tukaj. Oblačila zanjo sem nakupila že med letom v različnih trgovinah. Naročila sem tudi nekaj oblačil pri različnih slovenskih ustvarjalkah, najdete jih tukaj.

Tudi copatke sem ji kupila že nekaj mesecev nazaj, vendar so ji še vedno preveliki, zato jih bo lahko nosila v zimskih mesecih. Najdete jih tukaj. Za zdaj bo nosila iste copatke le manjše v drugi barvi, ki jih nosi že pri starih starših.

Takoj 2. 8. 2017 sem oddala tudi vlogo za subvencijo vrtca in spremembo za otroški dodatek na centru za socialno delo. Odločbo še vedno čakam in upam, da prispe čim prej.

V prejšnjem tednu je imela Gloria tudi pregled za vrtec v zdravstvenem domu. Najprej smo morale iti v laboratorij, kjer je dala urin. Sicer bi ji morala namestiti urinsko vrečko, vendar sem prosila, če lahko najprej poskusimo kar v lonček.

Na srečo nama je uspelo, saj bi sicer morale dlje časa čakati tam. Nato ji je zelo prijazna zaposlena v laboratoriju vzela še kri iz prsta. Glorii je vse prej razložila, zato niti ni zajokala, ampak je le opazovala kaj dela.

Kasneje ji je na prstu narisala še ˝palčka pomagalčka˝. In Gloria je bila nad njim popolnoma navdušena in je čisto pozabila na bolečine. Ter je kasneje še vsem v čakalnici ter medicinski sestri in zdravnici kazala in govorila, da ima na prstu palčka.

Priprave na vrtec

Še doma ga ni hotela sneti, dokler ji nisem obljubila, da ga bom pokazala tudi Rajku. Palčka pomagalčka lahko vidite na fotografiji zgoraj. 🙂 V laboratoriju so mi dali še ovojnico s steklom in navodili za odvzem brisa doma menda za zajedavce, ki sem ga naslednji dan odnesla v laboratorij.

Me z Glorio smo iz laboratorija nato odšle še na pregled k zdravnici in kot prava dama se Gloria seveda ni pustila stehtati. 😉 Nekako nama je uspelo, vendar se potem ni pustila izmeriti, koliko visoka je. Tako, da je medicinska sestra le še izmerila obseg glave in naju poslala na pregled k zdravnici.

Zdravnica mi je zastavila nekaj vprašanj, preverila srce, pljuča, ušesa, usta in mi povedala, da nama bo medicinska sestra napisala potrdilo. Medicinska sestra mi je dejala, da ga dobimo takoj, ko dobijo še rezultate iz laboratorija.

V naslednjem tednu me čaka še sestanek z vzgojiteljicama, potem le še prvi dan vrtca. Priznam, da me je po eni strani malce strah, da gre v vrtec po drugi strani sem vesela, da bo v družbi vrstnikov.

Ter, da bom končno malce manj delala. Ampak o tem več v naslednjih objavah, ko bom pisala o vtisih in prvih dneh vrtca.

Kako so pri vas potekale priprave na vrtec? Kdaj ste dobili odločbo za subvencijo vrtca?

Mogoče ti bo všeč tudi ...