praznovanje
Blog

Priprave na praznovanje rojstnega dne

Priprave na praznovanje rojstnega dne

Kot vsako leto sem s pripravami na praznovanje mojega in od Glorie rojstnega dne začela že skoraj mesec prej. Saj z Glorio praznujeva rojstni dan v istem mesecu. Ona ima rojstni dan 9. marca jaz pa 11. marca in zato lahko praznujemo rojstni dan skupaj.

Kot sem že omenila so se priprave na rojstni dan pričele skoraj en mesec prej, saj sem takrat začela razmišljati, kje bomo sploh praznovale, o dekoraciji in o tem kakšne torte bom spekla.

Vso dekoracijo sem kupila v trgovini Kik, ker je bila znižana med zadnjimi kosi. Kupila sem nekakšne lampijončke v rožnati barvi (vsak je bil 0,10 €). Kupila sem tudi balone z napisom Party in vrvico z zastavicami in tudi cena vsakega izmed teh izdelkov je bila 0,10 €.praznovanjeKot sem omenila že večkrat se lahko na praznovanje rojstnega dne ali morda katerega drugega dogodka pripravite že veliko prej in tako prihranite veliko denarja. S tem, da kupite dekoracijo takoj po koncu sezone in jo tako lahko uporabite za naslednje leto.

Marsikomu se to morda zdi smešno, vendar tako lahko prihranite ogromno denarja pri pripravah. Sama vedno kupim novoletne ali velikonočne čestitke po koncu sezone in jih nato uporabim za naslednje leto in tako prihranim ogromno denarja.

O tem sem pisala tudi že v prispevku o pustu in o pustih kostumih, ki ga najdete tukaj.

Torej za celotno dekoracijo za praznovanje rojstnega dne sem plačala 0,70 € (za tri lampijončke, tri vrvice z zastavicami in komplet velikih balonov z napisom Party).praznovanjeTeme za praznovanje rojstnega dne praktično nismo imeli, ko je to zdaj zelo moderno. Dekoracija je bila sicer v rožnati barvi po naključju, Gloria je bila oblečena v čudovit belo-rdeč pikapolonica komplet.

Ki sem ga kupila že lani za praznovanje njenega drugega rojstnega dne v trgovini Pikapolonica in je bil takrat znižan za 70 %.

Obe torti sem spekla sama. Moja je bila na koncu v obliki srčka in z okusom limone ter kokosa za Glorio sem spekla torto s hruškami in dekoracijo z žabicami in rožicami.

S tortami sem imela sicer tokrat velike težave, saj sem preizkušala nov recept in čeprav sem dosledno upoštevala recept, je šlo vse narobe. Saj je bila masa za biskvit preveč tekoča tako, da sem morala na novo sestaviti in prirediti recept.

Težavo z biskvitom sem nekako rešila, vendar sem na koncu iz mase lahko spekla kar štiri majhne biskvite in enega velikega. Zato sem nato velik biskvit porabila za torto od Glorie.

Zase sem jo hotela narediti le iz enega majhnega, vendar, ker je šlo seveda spet vse narobe in mi je na koncu ostalo ogromno nadeva in zato sem zase naredila večjo torto iz dveh malih biskvitov.

Najprej sem hotela narediti motiv miki miške, ampak na koncu je iz nadeva nekako uspel ogromen srček. Recepta za obe torti objavim v kratkem. Svojo torto sem okrasila oziroma posula le z mletimi lešniki na Glorino sem le na vrhu dodala dekoracijo iz rožic in žabic.

Dekoracijo za torto za Glorio sem kupila pred enim mesecem v trgovini Lidl, saj je bila znižana na 0,80 €. Takrat sem jo kupila predvsem, ker je bila znižana zaradi konca sezone, rok uporabnosti je bil še do leta 2019 in sem jo prvotno hotela porabiti za neko drugo sladico.

Ampak kljub temu je bila na torti videti dekoracija odlično.

Včeraj smo s pripravami na praznovanje rojstnega dneva nadaljevali, in ker smo praznovale pri mojih starših doma, smo morali še odnesti ven kavč in prinesti v sobo še eno mizo. Ter seveda pripraviti ves pribor in vse treba za praznovanje.

Praznovale smo le v ožjem družinskem krogu tako, da nas je bilo skupno 14 odraslih in dva otroka. Z mami smo za kosilo skuhale govejo in gobovo juho ter meso in ostale priloge.

Nato smo postregle še s sladicami ter kavo in kasneje še z narezkom. Na koncu smo praznovanje zaključili s tortama.

Verjamem, da so se gostje imeli lepo in da je najino praznovanje uspelo. Saj je pogosto tako, da gre kljub pripravam na praznovanje rojstnega dne lahko vse narobe, vendar se na koncu vse lepo izteče.praznovanjeVeč o tem, kako smo praznovali in kako so na koncu bile videti torte si lahko preberete in ogledate tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...