prijateljstvo po rojstvu otrok?
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Prijateljstvo po rojstvu otrok

Prijateljstvo po rojstvu otrok

Ali se prijateljstvo po rojstvo otrok spremeni? Moj odgovor je, DA. Na žalost se vsi starši soočamo s to težavo, ko nas prijatelji, ki še nimajo otrok včasih sploh ne razumejo in se nehajo družiti z nami.

Saj, ko imaš otroka in morda nimaš več želje hoditi pogosto po lokalih in lahko to prijatelji hitro narobe razumejo. In se zato ne družijo več s tabo, kot so se prej oziroma nimajo nikoli časa, da bi prišli na obisk k tebi oziroma tvoji družini.

Takšno je moje mnenje, saj z veseljem sprejmem vsak obisk od prijateljev ali družine, če se le prej najavijo, da smo lahko zagotovo takrat doma. In vedno se potrudim pripraviti tudi kakšno sladico ali prigrizek, če le imam še dovolj časa za pripravo.

V tem primeru so lahko pri nas tudi cel dan, saj se hčerka lahko v tem času naspi, ali se igra poleg.

Nimam pa se več želje se dobivali s prijatelji v lokalih in zapravljati denar ter cel čas tekati za hčerko in biti obenem vseskozi živčna. Ter razmišljati o tem, ali je zaspana in gledat na uro, kdaj bomo lahko šli končno domov.

Ker praktično ne sledim dogajanju in niti ne poslušam drugih. To se mi ne zdi pravično niti do mene niti do drugih. Tako, da če se soočate s podobnimi težavami predlagajte svojim prijateljem, naj se drugič rajši oglasijo na obisk.

V primeru, da nikoli ne bodo imeli časa priti do vas pa imate iste težave s prijatelji kot jaz.

Ostale prispevke na temo staršev si lahko preberete v povezavi.

Zanima me vaše mnenje? Se tudi vi spopadate s podobnimi težavami?

Mogoče ti bo všeč tudi ...