Prijatelji
Blog

Prijatelji

Prijatelji

So lahko takšni in drugačni. In če je še pred leti veljal pregovor, da ti na koncu ostanejo le prijatelji. Bi ga zdaj morali preimenovati drugače, saj ti vsakič ostane le družina. Sploh v času bolezni ali ob težkih trenutkih.

O tej temi bi lahko pisala ure in ure in dvomim, da bi mi zmanjkalo gradiva. Vendar se moram ob začetku prispevka vprašati naslednje. Kdo dejansko sploh ceni moje delo in vložen trud ter čas v pisanje bloga ali izdelavo varčevalnih načrtov?

Sama vedno v vseh skupinah, kjer kdo objavi svojo Facebook stran z veseljem všečkam njegovo stran, četudi le v podporo. Ali, če mi kdo od prijateljev pošlje vabilo za všečkanje njegove Facebook strani.

Vsem ostalim je to neverjetno težko narediti za mojo Facebook stran. Čeprav vedno všečkam njihove objave in izdelke, ki so mi še posebej všeč ali le, da imajo boljši doseg objave.

In zopet tega ne prejmem nazaj in zato sem se zdaj odločila, da se bom odslej držala le pregovora ˝dobro se z dobrim vrača˝. In bom všečkala FB strani in objave ter na Instagramu le od tistih, ki jih bom tudi prejela. Ne glede na to ali mi bodo njihove objave neskončno všeč.

Tudi sama pri svojih bralcih opažam, da dejansko dnevno berejo moje objave in mi to tudi povedo pa kljub temu v pol leta niso všečkali niti ene same objave. O tej temi je odlično objavo napisal tudi Ljubki nesmisel in jo najdete tukaj.

Menim, da bom precej manj časa lahko zdaj preživela na Facebooku ter na Istagramu, ko bom dejansko čas porabila le za vračanje všečkov. In se bom lahko posvetila drugim bolj zanimivih stvarem. Ter pisanju novih člankov ter iskanju idej zanje.

Sploh zdaj, ko pripravljam, novo rubriko Preizkušam | Priporočam, v kateri bom pisala o meni najljubših izdelkih in storitvah. Ki jih uporabljam že več let in sem z njimi zelo zadovoljna ter jih zato priporočam tudi svojim bralcem.

Drugače, če že pogledam le Instagram lahko na njem, zaslediš največje ˝hinavce˝, ki po vseh skupinah prosijo za sledilce, ampak oni ne bodo sledili nikomur in nikoli. Takšne že takoj lahko opaziš, ker imajo 2000 sledilcev ali več sledijo pa 20 ljudem zanimivo, kajne?

Sama dnevno pregledujem obvestila na Instagramu, in ko vidim, da me kdo začne slediti, mu z veseljem vrnem uslugo ter ga sledim nazaj. Saj se zavedam, da tudi njim to veliko pomeni in ker bomo morda kdaj še poslovno sodelovali.

Sploh pa se zavedam, koliko to pomeni manjšim podjetjem ali novim ustvarjalcem. Prispevek o tem bo objavljen v naslednjih dneh.

In tudi, ker sem na Instagramu zdaj našla kar nekaj čudovitih izdelkov, ki jih bom zagotovo naročila. Zase, za družino ali za darila in sem jih na Facebooku morda spregledala.

Prijatelji so mi že večkrat omenili, da jim zaupam odlične nasvete ter namige za nakupe. Vendar je zanimivo, kako je vsakemu težko stisniti like za družino ali prijatelje ˝da slučajno ne bi imela koristi od tega˝.

Čeprav je ˝like˝ lahko velika pohvala za delo blogerke/blogerja ali delitev njegovih odličnih objav.

Večkrat opazim tudi, da všečkajo vse objave na vseh straneh in skupinah le mojih ne. Čeprav jih zagotovo preberejo, saj so to pogosto ravno teme, ki so najbolj koristne zanje.

Še bolj zanimivo mi je to, da me venomer dodajajo za prijatelje novi ljudje, ki želijo le, da jim všečkam njihove strani. Najpogosteje so to strani o hujšanju. Morda so ocenili, da resnično moram shujšati ali le dodajajo vsakega, ki ga najdejo na Facebook straneh.

Takšni kmalu izginejo iz mojega seznama prijateljev. Saj tudi nikoli ne všečkajo nazaj moje Facebook strani, čeprav preprosto ne moreš prezreti povabila za všečkanje.

Najbolj mi je bilo zanimivo, ko sem poslala vabilo za svojo novo Facebook stran 250 prijateljem, ki sem jih imela takrat na Facebooku in od njih jih je všečkalo 23. Čeprav so vsi skoraj 24 ur na dan na Facebooku. Ker je ˝pač res težko sprejeti vabilo in podpreti delo nekoga, kajne? ˝

Tako, da sem vse svoje redne bralce pridobila s pisanjem za druge spletne strani kot gostujoča blogerka. In se včasih resnično vprašam, kako nekateri blogerji lahko sploh dobijo tako veliko število sledilcev.

Od svojih prijateljev zagotovo ne, saj menim, da imamo vsi iste težave s prijatelji in z ˝foušarijo˝. Druga zelo zanimiva stvar je bila, da se varčevanja vsi na daleč izogibajo. In zato se moja baza sledilcev le počasi nabirala.

Še bolj zanimivo mi je bilo, da so bili vedno najbolj brani članki o dražjih nakupih in ne o varčevanju. To torej pomeni, da so v Sloveniji še vedno dovolj visoke plače, da lahko razsipavajo svoj denar?

Morda bi morala svojo spletno stran preimenovati, le Izberi modro – spletna stran o nakupih in ne o varčevanju. In bi morala začeti pisati le o dražjih nakupih. Težava bi bila le v tem, da četudi bi si nakupe bralci lahko privoščili si jih jaz, ne bi mogla.

Oziroma bi morala poiskati še več različnih popustov. Čeprav vedno objavljam le najbolj kakovostne izdelke ter se obenem trudim, da bralcem razkrijem še nasvete o varčevanju tudi na drugih področjih.

Že tako se mi zdi zelo zanimivo, kako vsako leto znova spoznam, da so se prijatelji spremenili v ˝kolege˝. Torej postanejo ljudje, ki jih pozdraviš, ko jih srečaš in se z njimi tudi malce pogovarjaš. Ne moreš se nanje zanesti v hudih časih ali v času bolezni, saj takrat pogosto ni nikogar nikjer blizu.

Na prste ene roke lahko preštejem ljudi, ki bi mi stali in so mi stali ob strani v času bolezni ali ko sem jih resnično potrebovala. Da sploh ne govorim o tistih, ki mi vedno pošiljajo prošnje za prijateljstvo, ko jih srečam v mestu z mano, ne spregovorijo niti besede.

Zagotovo vsi poznate takšne prijatelje ˝firbčne˝ prijatelje kajne?

Takšnim bi lahko predlagala, da rajši spremljajo moje objave na spletni strani. Saj so v njih zapisani vsi moji dnevi, skrivnosti in nakupi. Na osebnem profilu žal praktično ne morejo najti več ničesar o meni.

Še bolj zanimivo mi je to, da skoraj nihče ne ve, da se moja spletna stran imenuje Izberi modro in ne Modro varčevanje. Tako je namreč ime moji skupini na Facebooku. Ali, da nekateri nočejo brati objav le, ker imam svoje podjetje in bi zaradi njihovega branja lahko imela morebitno korist.

Najbolj zanimivi so zagotovo prijatelji, ki o njih napišem cel članek ali o njihovem delu, dodam fotografije in povezave do njihovih spletnih strani. In nato se večinoma delajo, da objave niso videli ali pa je dejansko sploh niti ne pogledajo.

Seveda ne morem brez, da bi omenila sovražne komentarje, za katere se vedno znova izkaže, da osebe sploh niso prebrale članka, niti ga niso odprle. In na koncu na podlagi mojih povratnih komentarjev ugotovijo, da je članek praktično zelo koristen zanje in se mi na koncu zanj še zahvalijo.

Tukaj so še prijatelji, ki izdelkov iz mojih člankov ne kupijo, le ker se bojijo, da so članki plačani in so objave ˝sponzorirane˝. Takšne moram žal razočarati, da vse izdelke kupujem sama že vrsto let in jih tudi vedno preizkusim, preden o njih napišem članek.

Je že res, da dobri izdelki in storitve ne potrebujejo dodatne reklame. Vendar sem vsakič vesela, če slišim iskreno mnenje o določenih izdelkih ali storitvah in tako tudi sama lažje opravim nakup.

Zato tudi v mojih člankih lahko vedno zasledite iskreno mnenje o izdelkih ali storitvah včasih tudi kritiko.

Seveda, ko bodo objave plačane po mojem ceniku, bom z največjim veseljem napisala zraven objave ˝sponzorirano˝. Do takrat bodo prijatelji še naprej lahko le pregledovali odlične objave in izdelke ter jih po želji tudi kupili.

Saj še nikogar nisem prepričevala o nakupu, ker tudi od tega nimam nobenih koristi. Prijatelji in bralci imajo lahko od tega ogromno – odlične nakupe zelo kakovostnih izdelkov po zelo ugodnih cenah.

Je tudi tako, da svojih skritih nasvetov iz varčevalnih načrtov v člankih ne bom izdala. Tako, da tisti, ki želite prihraniti še več, si lahko naročite varčevalne načrte, ki jih najdejo tukaj.

Poleg tega je tako, da tisti, ki so prej dnevno spremljali moje objave, jih niso več spremljali, ko sem enkrat začela pisati blog. Ter ko sem omenila, da sem odprla svoje podjetje.

Čeprav je moj pogled na stvari ostal isti. Tudi v različnih skupinah lahko včasih začutim odpor do branja blogov, kljub temu da na njih lahko izvedo res koristne informacije.

Sama z velikim veseljem spremljam in berem objave na kar nekaj blogih. Med drugim spremljam bloge: Mali sladkosnedFul kul mamiMami na vrtuŠtudentska mamaMami na offMamina mazaLjubki nesmisel, Z ljubeznijo mama.

In lahko rečem, da imajo res vsi odlične objave. In ravno zato jih vsakič z veseljem preberem, saj, kdor me pozna ve, da že nekaj let ne berem časopisov in ne gledam poročil.

Saj nočem vsak dan brati le slabe novice, ampak rajši preberem le spodbudne in resnične objave, ki so mi dejansko v pomoč.

Prijatelji so res kul, kajne? Kakšni so vaši prijatelji? Vas podpirajo pri vašem delu ali ustvarjanju?

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

 1. Jani pravi:

  Smo pa tudi taki ki pač stisnemo lajk ko nam je nekaj res všeč in sledimo stvari ali osebe od katerih nekaj dobimo pričakujemo ne pa vseh ker kaj pa imamo potem od tega? Kaj ni bolje da se med prvimi zadetki na fb pojavijo samo sporočila ki me zanimajo? Jaz sem se prijavil na novičke in jih ne preberem vedno še manjkrat všečkam ker me vsebina še ni prepričala prej nasprotno.

  1. Klavdija pravi:

   Živjo,

   zapis je bil napisan bolj o ˝prijateljih˝ za katere sem pričakovala, da me bodo vsaj toliko podprli, da bodo všečkali FB stran, kot sem jaz do zdaj vse njihove. Ni bilo mišljeno, kot da želim, da vsi všečkajo in berejo vse moje objave, saj tudi sama ne všečkam vseh objav niti ne preberem vseh le tiste, ki me resnično zanimajo. Tudi na moji spletni strani je veliko različnih tem in zagotovo ne zanimajo vseh iste teme.
   Cenim pa seveda vsako mnenje in tudi kritike. 🙂

   lp, Klavdija

Komentiranje je onemogočeno.