Prihranek pri nakupu kruha
Hrana od A do Ž Kulinarika

Prihranek pri nakupu kruha

Prihranek pri nakupu kruha

Če je družina večja sploh ni težave pri nakupu kruha, saj veš, da se bo pojedel celoti. Ampak če skupaj živi le par ali manjša družinica, kot bomo zdaj živeli mi nastane težava, saj ne veš, koliko ga kupiti, da ga ne mečeš proč.

Za našo družino sicer vem, da ga lahko kadarkoli odneseva staršem domov za krmo za živali. Vendar vedno razmišljam v trgovini, katerega naj kupim in največkrat vzamem kajzerice, francosko štručko ali kruh, ki je v akciji.

Občasno ga polovico tudi zmrznem. Vedno gledam tudi, da cena ni višja kot 1,50 €/kg za kruh za kajzerice pa ne več kot 0,15 €. In če boste to upoštevali tudi vi, ko ga naslednjič kupite, lahko vsak dan prihranite, kar nekaj denarja.

V trgovinah je tudi pogosto znižan kruh v zadnji uri odprtja trgovin za 50 % in če ga imate namen porabiti v naslednjih dveh dneh. Ga lahko brez skrbi kupite in vsakič še dodatno prihranite, kar nekaj denarja. Lahko ga tudi zamrznete za drugič.

V trgovini Lidl dobite zapakirani hlebec kruha že od 0,84 €/kg najprej, ki poleg tega še je zelo mehak in okusen.

Če potrebujete kruh za krmo za živali lahko povprašate v vam najbližji pekarni, saj ga pogosto pred zaprtjem ali naslednji dan ponujajo po zelo ugodnih cenah.

Jaz sem se za zdaj odločila, da bom kupovala kruh, ko bo v akciji in ga nato narezala na dva ali štiri dele ter ga vsakič pospravila v zamrzovalnik. Kasneje, ko ga bomo potrebovali, ga bom le postavila v mikrovalovno pečico za 10 minut in že bomo imeli odličen topel kruh.

Več si lahko preberete v sorodnih prispevkih v povezavi.

Zanima me vaše mnenje? Kako prihraniti pri nakupu kruha? Kje ga kupujete in na kaj pazite? Kateri je vaš najljubši kruh?

Mogoče ti bo všeč tudi ...