rojstni
Blog

Praznovanje za rojstni dan

Praznovanje za rojstni dan

Kot sem že omenila v prejšnjem prispevku z Glorio v mesecu marcu praznujemo rojstni dan. Jaz sem praznovala svoj 26-ti rojstni dan, Gloria pa 2. rojstni dan. Zato sva se letos odločila, da bomo skupaj praznovale na nedeljo 12. marca pri mojih starših doma.

Kako so potekale priprave na praznovanje za rojstni dan ter kje sem kupila dekoracijo in vse drugo si lahko preberete tukaj.

Veliko stvari sem uspela narediti že v soboto (peka tort, pospravljanje hiše, dekoracija sobe). Nekaj dela nam je ostalo tudi še za nedeljo, zato sem želela zjutraj čim prej vse narediti.

Ampak seveda nam je uspelo v nedeljo zjutraj dolgo spati in zato se nam je na koncu že zelo mudilo. Saj je bila ura hitro deset, preden smo doma vse pospravili ter pojedli zajtrk.

Saj se je Gloria zopet trmala in jokala, ko sem ji hotela narediti čopek ter ji pripeti špangice, saj imam zdaj že kar dolge lase.

Kasneje tudi ni hotela imeti na laseh rožnatega trakca, ki sem ga kupila za njen rojstni dan. Tako, da je na koncu imela spuščene lase brez gumic, špang ali trakcev.

Tako je, če misliš, da se bo vse zgodilo, tako kot si želiš ter upaš pa se žal ne zgodi, ker otrok ne sodeluje. Ampak ne more biti vedno vse popolno. Zato sem kasneje le še hitro odšla v trgovino nato se nam je že zelo mudilo, da smo lahko pripravili vse za rojstni dan, preden so prišli gostje.

Takoj, ko smo prišli k mojim staršem, smo najprej premaknili kavč iz sobe ter dodali v sobo še eno mizo in stole. Nato sem mami pomagala pri kuhanju in vmes pripravila še ves pribor.

Veliko nama je pomagal tudi Rajko, Gloria je seveda veselo skakala naokoli in nam kazala kaj vse je novega.

Komaj nama je z mami uspelo pripraviti vse, preden so prišli gostje, zato sta jih sprejela Rajko in Gloria. Tudi v zadnjih dneh zaradi priprav na rojstni dan nisem imela niti časa za pisanje prispevkov in upam, da bom to nadoknadila v tem tednu.

Kot sem že omenila smo rojstni dan praznovale v ožjem družinskem krogu in takoj po kosilu sta se Gloria in njen bratranec odpravila spat, saj sta bila že zelo utrujena od nenehnega divjanja naokoli 🙂

Zbudila sta se uro in pol kasneje in nato nas je čakalo še rezanje tort in pihanje svečk. Za Glorio sem tudi letos kupila posebne svečke za na torto, ker si Rajko vsakič zanjo zaželi drugačne svečke.

Kupila sem jih že pred mesecem v trgovini Kik in vsaka je bila znižana na 0,50 € tako, da je bila skupna cena za obe 1 €.

In Glorii so bile zelo všeč, saj so obenem imele tudi rojstnodnevno melodijo, ko si prižgal plamen na njih. Tako, da smo morali pihati svečke na njeni torti za rojstni dan 10 x in nato še moji torti.rojstniTako, da so se gostje kar malce načakali 🙂 Kasneje sem kot vsako leto z Glorio fotografirala še vse ostale družinske člane, da imam vsaj enkrat na leto njihove fotografije za spomin skupaj z Glorio, ki so shranjene v foto albume.

Ampak tudi pri fotografiranju ne gre vse po načrtih, saj preden vsem razložiš, naj ne govorijo med tem, ko fotografiram in podobno. Mine kar nekaj časa 🙂 Vseeno so fotografije uspele in zopet imamo čudovite spomine na rojstni dan.

Nato sem se le še lotila rezanje tort in kmalu po tem se je praznovanje za rojstni dan tudi zaključilo, gostje pa so odšli domov. Mi pa smo nato le še pospravili vse in tudi odšli domov počivat.

Letos nas čaka še kar nekaj pomembnih rojstnih dni in praznovanj. Naslednji je že aprila, nato jih sledi še vsaj osem. 🙂 Tako, da res ne vem, kako lahko človek sploh lahko shujša, če vsak mesec praznujemo vsaj en rojstni dan. 🙂

Obe z Glorio smo se imele na praznovanju zelo lepo in verjamem, da so se imeli lepo tudi najini gostje. Zdaj bo počasi treba že razmišljati o naslednjem rojstnem dnevu. 😉

Mogoče ti bo všeč tudi ...