Prazniki za vse
Blog

Prazniki za vse

Prazniki za vse

Bodimo decembra in tudi čez vse leto dobrodelni ter pričarajmo takšno vzdušje, da bodo prazniki letos tudi za vse, ki si jih morda ne morejo privoščiti …

Sama se že od nekdaj trudim biti dobrodelna in vedno želim po svojih močeh pomagati drugim. Saj so me doma starši vedno učili dobrodelnosti in tudi v srednji šoli ter na fakulteti smo veliko govorili o tem.

In zato še vedno tudi med letom nosim oblačila, ki so lepo ohranjena, vendar morda premajhna na Rdeči križ ali v druge ustanove. Večkrat se potrudim tudi, da sodelujem v različnih dobrodelnih akcijah.

Tudi, ko sem imela na računu le 50 € za celoten mesec, sem 10 € darovala za eno izmed akcij za dobrodelnost. Saj na žalost prepogosto velja pregovor, da manj kot imaš več daš.

In tega se še posebej zavedamo vsi, ki smo imeli čez leta zelo malo denarja in smo se morali naučiti živeti skromno in z varčevanjem. Meni je na srečo vedno pomagala družina, ko sem se znašla v stiski. Žal nimajo vsi te sreče, da bi jim družina stala ob strani in jim pomagala.

Pogosto ljudje tudi rajši skrijejo svojo stisko, kot da bi jo delili z drugimi. In zato je lepo, če lahko pomagamo vsaj tistim, ki so se odločili in na glas priznali, da potrebujejo pomoč, čeprav je bilo priznanje zagotovo nekaj najtežjega zanje.

Tudi mamiblogerke smo se skupaj odločile, da bomo tokrat sodelovale v projektu ˝Prazniki za vse˝ in pomagale različnim družinam ter jim polepšale praznike in celotno leto.

Neizmerno vesele bomo tudi vaše nesebične podpore. 🙂

In kaj lahko storite vi, da pomagate družinam v stiski?

Poleg tega, da nam bo prav prišla pomoč v obliki deljenja teh objav in ozaveščanja širše javnosti, nam lahko pomagate spodbuditi k doniranju v akciji ”Čarobna zima”. Pomagate lahko na več načinov:

1. Čarobno zimo lahko pomagate ustvariti tudi vi. Na spletni strani www.carobnazima.si lahko darujete sredstva po svojih zmožnostih v poljubnem znesku in omogočite doživetja družinam v stiski iz vse Slovenije.

2. Tisti, ki bi želeli osrečiti družine v stiski namesto nakupa daril za svoje bližnje, boste prejeli posebno pisemce, ki ga lahko letos nastavite pod smrečico ali pošljete nekomu, ki bi ga sicer obdarovali drugače. Pomagate lahko tudi s poslanim SMS-sporočilom BOTER5 na številko 1919 in darovali boste 5 EUR za doživetja Čarobne zime.

3. In če bi otroke želeli materialno obdarovati?
V času akcije »Čarobna zima« bodo lahko botri, ki že pomagajo otrokom v projektu Botrstvo, obdarili tudi svoje varovanke ali varovance. Za informacije o tem, kaj si otroci želijo, se lahko obrnete na ekipo Botrstva na elektronskem naslovu info@boter.si.

Tisti, ki niste botri, a bi si vseeno želeli obdariti otroke v stiski z darilci, lahko na Zaloško 54 v Ljubljani, kjer je skladišče ZPM Ljubljana Moste – Polje, prinesete knjige, primerne za otroke ali mladostnike, ali družabne igre.

4. Pomagate širiti besedo in zgodbe na svojih družbenih kanalih. Zagotovo imate med prijatelji koga, ki lahko pomaga.

Na kakšen način boste vi poskrbeli, da bodo prazniki letos za vse? 🙂

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

 1. Kok sem vesela da je dobrodelnost postala samoumevna vrednota in da se je nas čedalje več poslužuje. Jaz v tem tednu organiziram nagradno igro, pri ķateri bo zmagovalec določil, kateremu društvu bom donirala maloprodajno vrednost vseh nagrad. Komaj čakam!

  1. Klavdija pravi:

   Pozdravljena,

   čudovita ideja z nagradno igro in zelo lepo od vas, da boste denar donirali društvu.

   Mi postane prav toplo pri srcu, ko preberem, kakšne čudovite ideje za dobrodelnost imajo tudi drugi in da resnično želijo pomagati.

   Želim si le, da nas bo vsako leto več takšnih, ki s srcem pomagamo drugim, saj verjamem, da se dobrota vedno povrne.

   lp, Klavdija

Komentiranje je onemogočeno.