Potovanja po 30. tednu nosečnosti
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Potovanja po 30. tednu nosečnosti

Potovanja po 30. tednu nosečnosti

Osebno vam potovanja po 30. tednu nosečnosti odsvetujem, saj porod po 30. tednu nosečnosti, krijete same v primeru, da rodite v tujini.

Če ste v Sloveniji seveda ni težav, saj greste lahko do prve in vam najbližje porodnišnice. Sama bi lahko imela velike težave, saj sva šla z mojim dragim za novo leto 2015 v Poreč na dopust, ko sem bila že v 32. tednu nosečnosti.

Sicer sva bila blizu meje, ampak vseeno bi bilo zagotovo zelo drago, če bi morala roditi na Hrvaškem in verjetno bi imela še težave s papirji.

Materinsko knjižico in vse drugo sem sicer imela pripravljeno in vedno pri sebi, ker nikoli ne veš, kdaj te preseneti porod. Ampak vseeno se sedaj lahko vprašam, zakaj nisem prej preverila vseh informacij.

Res pa je tudi bilo, da sem bila dan prej tudi na pregledu pri ginekologu in da sem se drugače počutila odlično, brez kakršnih koli težav. In zato nimam slabe vesti, da sem se takrat odpravila na oddih v Poreč.

Odločitev je seveda vaša ali boste potovale po 30. tednu nosečnosti ali ne. Je pa dobro prej preveriti vse informacije glede poroda v tujini in kritja stroškov.

Veliko informacij na to temo lahko najdete tudi na tej spletni strani in na spletni strani Bibaleze.si.

Zanima me vaše mnenje? Je imela že katera težave s porodom v tujini?

Mogoče ti bo všeč tudi ...