Modra družina - Poroke
Otroci | starši Vse za otroke

Poroke, praznovanja in otroci

Poroke, praznovanja in otroci

Minuli petek je bil precej pester, saj sem se takoj zjutraj spomnila, da moram podaljšati registracijo pri avtomobilu. Tako, da me je čakal zelo pester dan, saj sem povsod zamujala.

Zamujala sem tudi k frizerki, s katero sem bila dogovorjena za pričesko ter za make up za poroko.

Seveda je bila na cesti kot po navadi ob petkih zmeda, vendar mi je kljub temu uspelo priti do frizerke skoraj pravočasno. Seveda sem bila tisti dan že 3 x z avtom po mestu, vendar sem vsakič šla ven iz avta le za 2 ali 3 minute. Nisem niti pogledala, kakšno vreme je napovedano.

Zato sem se k njej odpravila v dolgih kavbojkah ter v majici z dolgimi rokavi. Med vožnjo do nje sem razmišljala, kaj je z vsemi narobe, da hodijo naokrog v kratkih hlačah in oblekicah.

Seveda mi tudi v avtu sprva ni bilo vroče, saj je bil parkiran v garaži. Nato sem le pogledala temperaturo in videla, da je zunaj v bistvu skoraj 25 stopinj. Zaradi zmede mi ob odhodu od doma to sploh ni bilo jasno.

Zato me je bilo kasneje tako sram, ker se bila oblečena skoraj kot za zimo, da nisem hotela iti niti ven iz avta do trgovine, saj bi me verjetno vsi gledali kot, da se mi je popolnoma zmešalo. 🙂 Ah ja moja zmedenost zadnje čase res nima nobenih mej.

Ko sem prišla k svoji frizerki, sem jo prosila, naj mi za poroko naredi takšno pričesko, da mi na poroki ne bo preveč vroče. Tako smo se dogovorile za kitko spredaj in malce bolj posebno skodrano figo zadaj.

Ta pričeska je brez težave zdržala do naslednjega dne do dneva poroke od prijateljev, saj lak za lase, odlična frizerka in veliko špangic lahko naredita čudeže. 🙂 Le vseh 80 špangic sem naslednji dan komaj spravila ven iz las.

Še Rajko mi je rekel, da sem imela zaradi vseh špangic tri kg težjo glavo in se mi seveda še cel dan smejal.

Jaz sem mu rekla le, da imam sedaj novo pričesko tako, da le zamenjava oblačila in greva lahko še na kakšno poroko ali dve. Obenem sem imela še najlepšo lasnico, ki sem jo naročila pri Zvezdica ustvarja.

Frizerko sem prosila še, če mi lahko naredi preprost make up, saj se sama ne znam naličiti in tudi ne uporabljam kozmetike. Tako, da sem v soboto zjutraj le malce popravila make up in že sem bila pripravljena.

Tudi oblačila za naju z Rajkom sem pripravila že nekaj dni prej. Ter tudi za Glorio vendar sem se šele en dan prej spomnila, da nimam nobenih elegantnih čevljev zanjo.

Zato sem zjutraj hitela še očistit njene superge, ki so se na koncu izkazale za odlično izbiro, saj je z velikim veseljem skakala po vseh največjih lužah.

Seveda sem že za naju komaj izbrala, kaj bova oblekla. Pri moških oblekah za poroke seveda ni nobenih težav, saj imajo lahko iste elegantne hlače na vseh porokah in ostalih praznovanjih ter iste čevlje – zamenjajo le srajce in je problem rešen. 🙂

Ženske imamo seveda večne težave, da nimamo čisto nič za obleči. Sama sem sprva hotela kupiti elegantno obleko v zeleni barvi. Ampak sem se nato odločila za bele hlače in sandale ter črno majico in jakno.

Torej za črno belo kombinacijo in zato sem tudi naročila prelepo belo verižico iz perlic pri Zvezdica ustvarja, za katero sploh nisem opazila, da jo nosim, saj je zelo udobna in mehka za nošenje.

Ter belo modro lasnico, ki jo bom lahko nosila tudi poleti zraven poletnih oblekic. Moram priznati, da še nikoli prej nisem kupila nobene verižice iz perlic, saj nisem vedela, da so tako udobne za nošenje.

Tudi lasnice z glavnikom še nisem nikoli kupila vendar je bila res udobna za nošenje ter tudi zelo lepa. Modra družina - Poroke

Za Glorio sem vedela le, da bo imela oblečeno prečudovito majčko iz trgovine Evitas, ki sem jo naročila z njenim imenom. In ki je praktično genialen nakup, če greš na poroke ali druge dogodke, kjer je ogromno ljudi in se vsi med seboj ne poznajo.

Saj tako vsi vedo, kako je ime tvoji hčerki ali sinu. 🙂 Tudi skoraj vsi moji prijatelji imajo že otroke in tudi sama včasih že pozabim, kako je komu ime, saj jih je res že veliko. Zato mislim, da so takšne majčke top izbira za poroke. Ali morda za kakšne piknike sploh za tako pozabljive ljudi, kot sem jaz.

Težave je bila le, ker Gloria ne sodeluje nikoli, ko se nama že mudi. Tako je bilo seveda tudi v soboto, saj je kar nekaj časa tekala po stanovanju le v plenici, saj se je odločila, da se sploh ne bo oblekla.

Kljub temu nama jo je nekako uspelo obleči. Po tem, ko je že nekajkrat tekla čez celo stanovanje ter vrgla po tleh vsa rezervna oblačila za poroko. Ki so že tako ali tako takoj zmečkana in ki sem jih že prej vsaj 5x zlikala.

Seveda je bil moj cilj tudi, da bo imela spete lase v čop ter v njih čudovito čipkasto špangico, ki sem jo naročila zanjo. Ampak tudi to je bila misija nemogoče, saj, kljub temu da je že dva dni prosila za špangico, nama tokrat ni pustila niti, da ji narediva čop. Takoj, da jo bom sedaj nosila jaz. 😉 Poroke - Modra družina

Dva dni je tudi že prosila za lasnico, ki sem jo imela jaz v laseh in ji je bila tako zelo všeč. Vsakič, ko sem ji povedala, da ona dobi za poroko svojo je bila popolnoma navdušena. Ampak vseeno nama kljub temu ni uspel načrt za njeno pričesko.

Tako, da sva preprosto obupala in sva jo le počesala. Takšne težave imamo čisto vedno, ko se nam kam mudi tako, da ne vem, zakaj sem upala in pričakovala, da bo tokrat kaj drugače. 🙂 Vse to je za naju zelo čudno, saj sva navajena, da vedno in povsod prideva točno ter da nikamor ne zamujava.

Gloria je seveda bila nad majčko vseeno popolnoma navdušena in je govorila le, da ima srček na majčki ter da na njej piše Gloria. In se je kar nekaj časa gledala v ogledalo.

Imela sva kasneje le težavo pri njeni majčki, ker je bilo tako hladno, da je morala imeti čez oblečeno še jopico. Tako, da se njeno ime na majčki videlo šele, ko smo bili na civilni poroki in ni bilo tako mrzlo.Modra družina - Poroke

Ko smo odšli na poroko, je seveda zagledala svojega bratranca, ki se ga vedno znova razveseli. Tako, da je bila spet čisto jezna, ker smo se odpeljali vsak s svojim avtom in je komaj čakala, da ga je na civilni poroki zopet videla.

Seveda je bil vmes tudi dež in ker je ona že velika hoče seveda sama držati dežnik. To preprosto pomeni, da smo vsi tako zelo mokri kot, če bi bili brez dežnika. No, vsaj pri starih starših je zdaj presrečna, saj ima svoj dežnik, ki je logično v uporabi tudi, ko je sonce.

Po koncu poroke sva ji v stekleničko natočila sok ter tudi njenemu bratrancu obema isto. Ampak, ker je seveda od soseda vedno boljše, sva ji morala zamenjati stekleničke, da sta lahko oba pila – isti sok. Kar je pri njima že standard.

Da sploh ne govorim o tem, da vsakič upam, da nam bo uspelo posneti vsaj eno normalno družinsko fotografijo za spomin, ki ni meglena. Gloria seveda nikoli ne sodeluje, saj jo zanima vse drugo. Rajko mi  obenem pogosto pusti le en poskus, če uspe ali ne. 🙂Modra družina - Poroke

Po civilni poroki smo odšli do avta in Gloria je seveda morala skočiti v čisto vsako lužo na poti do tja. Nato sva jo peljala do starih staršev, ki sta nas že čakala za varstvo, saj je pri njima tudi prespala.

Pričakovala sva, da bo vsaj malce žalostna, ker gre v varstvo in ker bo prvič spala drugje. Vendar se ni posebej obremenjevala s tem, tudi prespala je brez težav pri njiju. Verjetno smo starši tisti, ki vedno preveč kompliciramo. 🙂

Midva sva se nato vrnila na poroko in sva naslednji dan šla po Glorio. Res, da je bil precej čuden občutek, ko sva prišla domov in nje ni bilo doma in tudi zjutraj. Ampak vseeno je bilo odlično, ker sva se malce naspala, saj naju drugače tudi ob koncu tedna kar kmalu vrže iz postelje.

Si praktično sploh ne predstavljam, da bi Gloria bila z nama cel dan z nama na poroki. Saj jo tako le cel čas loviva vsepovsod, ko gremo na praznovanja ali poroke. Sploh, ker ne more biti niti sekundo pri miru tako, da te kar precej hitro utrudi, ker ima neomejeno energije.

Če smo seveda pri sorodnikih doma, je situacija popolnoma drugačna, saj ima dovolj prostora, da lahko divja naokoli. In tudi sorodnikov, ki jo pomagajo loviti, je dovolj. Če smo v gostilnah pa v treh urah 3000 x preteče celo gostilno. Tako, da mislim, da takrat ni utrujena le ona, ampak tudi midva.

Tako, da je bil tale naš vikend kar precej pester. Še posebej sem bila vesela, ker sem lahko vozila novega Tourana, ki je bil star šele nekaj tednov. Res odličen občutek med vožnjo.

Upam, da si ga bova lahko enkrat privoščila, saj ta avto praktično vozi skoraj sam, obenem je še tako čudovit. Lahko bi rekla, da je to trenutno eden mojih sanjskih avtomobilov. 🙂

Za zgodnjo večerjo sva si v nedeljo privoščila hrenovke v testu. Recept zanje najdete tukaj. Z Glorio smo se medtem seveda kot vedno še malce zabavale, saj mi z njo le redko uspe kakšna fotografija. Modra družina - Poroke

Kako pri vas doma potekajo poroke in druga praznovanja skupaj z otrokom?

Mogoče ti bo všeč tudi ...